Att tolka Bibeln.

Jag tänker inte ge mig på att tolka Bibeln, för jag anser inte att jag har rätten att ens försöka. Vad jag tänkte försöka få fram istället är att alla människor som läser en vers i Bibeln kommer tolka den lite olika. Det innebär inte nödvändigtvis att alla tolkar den fel, även om jag kan garantera att ganska många människor kommer tolka den fel, ibland medvetet ibland omedvetet.

Jag är fullt medveten om att jag säkert också har tolkat något fel, men jag har aldrig upplevt att Gud har stått där och sagt "åh nej, så får du inte tolka det där. Det är fel!" Vilket jag är helt övertygad om att han hade gjort om det verkligen var allvarligt. Däremot så kan jag komma på ett par gånger när jag vet att jag på efterhand har kommit på att "nej, så skulle jag nog inte ha tänkt" efter att Gud har visat mig felet. Men då är frågan, varför sa inte Gud något från början?

Jag tror att det har att göra med hur vi upplever Gud, världen och de runt omkring oss. Om det hade skadat någon i vår omgivning hade nog Gud stoppat oss, eftersom det är människorna han älskar. Men om det inte skadar någon, utan kankse snarare bygger upp oss som människor så tror jag att Gud mycket väl kan låta oss lalla omkring med våra "vanföreställningar", "An if ye harm none, do what ye will".

Egentligen blev jag bara upprörd över ett forum-inlägg, jag ska lämna er ifred nu..
Återkommer när jag har något vettigt att skriva..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0