Nya kokböcker och Sveriges Mästerkock.

Min farmor har sålt sin sommarstuga - Så hon har fått hem en massa grejer som hon inte gör något med. Så idag när vi var där så fick vi med oss lite kokböcker och spel hem. Men kokböcker är ju alltid roligt.

Tydligen så är jag konstig som kan sitta och läsa kokböcker som om det vore skönlitterära böcker. En av de nya kokböckerna heter i alla fall Hej mat och innehåller ganska grundläggande mat - men det är många idéer som jag kanske inte hade fått själv. Jag har tittat rätt mycket i den nu och funderar på att laga ett par av de recepten nu i veckan. Bland annat så råkade jag se ett recept på kokt falukorv (ja, bara kokt falukorv - jag sa ju att en del recept var rätt basic), det gjorde mig väldigt sugen på kokt falukorv med potatis och pepparrotssås. Namnam. I veckan är jag även sugen på att göra fiskpudding, men vi har massor av mat i frysen som vi måste äta upp. Så vi lär äta köttfärs, kyckling, falukorv, fläskkarré och lax i veckan. Men det är inte helt dåligt det heller ;)

Fick för övrigt ett mejl från Sveriges Mästerkock idag - om när auditions är och sådär, det lutar åt att jag gör min audition i Göteborg - men ju mer tiden går desto osäkrare blir jag. Jag hatar ju att misslyckas... Aja, det blir nog bra. Tommy tycker mest att jag är fånig som oroar mig, möjligt att han har rätt också - vad vet jag egentligen?

I alla fall så tänkte jag ge er ett recept på pepparrotssås (så att ni kan laga min falukorv sen):

Pepparrotssås
4 port.
100g smör
1½dl vetemjöl
1 liter mjölk
2 tsk pepparrot (du kan med fördel köpa pepparrot på tub, det gör jag!)
salt och vitpeppar

Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull, när det är helt smält och kokar lite så vispar du ner mjölet. Späd sedan ut med mjölken lite pö om pö och allt eftersom såsen tjocknar så häller du i mer mjölk. Vispa hela tiden! När all mjölk är i såsen tillsätter du pepparrot och kokar såsen i ett par minuter, smaka sedan av med salt och peppar. Sen är det klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0