Kimi Räikkönen kommer tillbaka till F1?

Det ryktas massor i Formel 1:en för tillfället, om Kimi Räikkönen. Finnen lämnade F1 för två år sedan, för att köra WRC-rally, han har gjort det i ett par år nu, legat rätt långt ner, tills i år fick han deessutom skapa ett eget stall för att få köra. Han har även provat att köra lite Nascar, det gick ändå bättre än förväntat - det hade tillochmed kunnat gå bra om han hade gett det lite mer tid och engagemang, men eftersom WRC var hans första prio så var det också det han satsade mest på.

Nu blev han utesluten ur WRC för säsongen eftersom han valde att inte köra endel lopp och sånt tjafs. Men det innebär nog också att han tvekar lite över nästa säsong. För nu ryktas det nämligen från flera håll i F1-världen att han skulle vara på väg tillbaka. Han har i flera veckor pratat med Williams, nu i veckan var han på besök på fabriken - något som alltid är ett gott tecken.

Williams är ett stall i kris, säsongen har inte gått bra - det lutar åt en 9:e plats i tabellen i år, vilket ger dem mindre pengar än väntat i bidrag, det ger också mindre sponsorbonusar. Säsongen 2011 skulle man gärna glömma om man jobbade hos Williams. Kanske för att rädda stallet, kanske av någon annan anledning så har Williams värvat Kimi Räikkönens tidigare ingenjör Mike Coughlan. Williams ena förare är redan säkrad, Pastor Maldonado har ett "betalkontrakt" vilket innebär att han mer eller mindre betalar sin egen lön och pengar till stallet för att få vara med genom egna sponsorer till skillnad från "vanliga" förare som får betalt av stallen som i sin tur får betalt av sina sponsorer. Men den andra platsen finns det inte någon kontrakterad på - Rubens Barichello som har den just nu har kört F1 mer eller mindre hela mitt liv, så att han skulle välja att lägga hjälmen på hyllan är ju inte direkt en högoddsare - MEN - det finns ett par andra alternativ för Williams också.

Slutsatsen blir alltså att vi får vänta och se. Kimi skulle ju knappast kunna slåss om någon titel nästa säsong, men han skulle precis som Schumacher få en comeback, Williams skulle få ett lyft (både ekonomiskt och i tabellen) och vi skulle för första gången i F1-historien få 6 världsmästare bland de 24 förarna på startgriden. Och visst verkar det som lite mer än en slump att Coughlan flyttar till Williams och att Kimi sen är där på besök? Nej, jag hoppas innerligt på att vi får en Kimi på griden i vår.

Det har för övrigt varit kval till morgondagens lopp, föga förvånande så blev det Vettel och Webber i första startled, Button trea, Hamilton 4:a, Alonso bara 5:a. Det innebär att Vettel har möjlighet att säkra VM-titeln redan imorgon, Webber och Button får inte komma 1:a eller 2:a och Alonso får inte komma på pallen, då är det klart. Men vi får se, allt kan hända. Loppet är fruktansvärt långt, det körs på kvällen (det är mörkt i Singapore men 16 000 strålkastare lyser upp banan) och hettan är extrem - dessutom är det en stadsbana där minsta misstag kan leda till svåra skador på bilen. Allt kan hända, det är därför vi älskar F1!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0