saker.

Nu sitter jag här och vet inte vad jag ska skriva igen. Konstaterade precis att världen är väldigt liten. Nu saknar jag honom. Tack så jävla mycket. Fan, asså. Ibland blir man så jävla stolt över att man glömmer någon, sen får man äntligen tag i personen. Man skiner upp och inser att man kanske inte var så glömd och övergiven som man först trott. Sen helt plötsligt hör man inte ett skit och man är allmänt ensam och övergiven igen. Why is it that way? Jag förstår inte. Det är mig övermäktigt att människor som var bland ens bästa vänner, människor som berättade allt för en. Människor som ringer en på julafton och säger att de har stuckit hemifrån osv. helt plötsligt skaffar FLICKVÄN och sen är man inget värd. Vad hände med "Du får lära mig att hångla" och "Jag berättar allt för dig, du är min enda vän" Försvann det bara sådär? Blev det helt inaktuellt och värdelöst, blev jag inaktuell och värdelös? Jag saknar dig, det vet du. Även om det får mig att hata mig själv så vill jag ändå säga till dig att jag älskar dig, att du fortfarande betyder hur mycket som helst för mig och att jag fortfarande skulle trösta dig när du ringde klockan tre på natten.

Nu sitter jag här och klagar och självömkar igen. Men om ni inte tycker om det så läs inte då? Jag menar, det är inte mitt fel att du har läst såhär långt. Så gå och ta dig någonstans.


Förlåt för mina aggressioner, men det kanske kan roa någon. Jag bryr mig inte. Det enda som betyder något är vad en viss F. tycker just nu. En F. som inte pratar med mig. För han är "inte sur, bara dissIG._. " 

Jag är död... Alla är döda. Lever du?

Ny design.

Ny design = ny blogg?
Om det ändå vore så väl. Nej, det blir nog inte så mycket nytt. Bloggen kommer nog även i fortsättningen bestå av mitt självömkande angående pojkvänner i Kanada och vänner som sviker. Vad skulle jag annars skriva?
Hur många vill läsa en blogg som består av att Wero är glad och allt är en dans på taggfria rosor, hur många vill läsa en glad blogg om att Wero har fått MVG på alla inlämningar och att alla älskar henne?
Svar: Ingen, inte ens hon själv...

Nej, jag säger inte att ingen vill läsa en glad blogg (okej, det var precis vad jag sa). Men jag tror faktiskt inte det. Jag tror att den största andledningen till att folk bloggar är att vi antingen vill veta att alla andra har "verkligare" problem än oss, eller att vi vill se hur andra tänker kring vissa frågor, typ politik, eller helt enkelt vi vill veta att vi faktiskt mår sämst och att vi har skärt oss djupare än alla våra kompisar. Det handlar om bekräftelse, både för bloggaren och läsaren. Därför, mina kära vänner, tänker jag fortsätta skriva min deppiga blogg om hur kasst allt är med inlägg om hur bra allt är och vad jag tycker om vissa frågor. Frågor som berör allmänheten. Dessutom, bara för att vara jobbig, tänker jag fortfarande skriva om mina vänner och hur bra/dåliga de är. Bara för att min blogg är just min blogg.

Jag måste ju ändra något här i bloggen nu när jag har ny design, det är ju inte mer än rätt liksom, så jag tänker lägga till dagens låt. Dagens låt ska få representera mitt humör/en händelse/helt enkelt en låt jag har lyssnat på under dagen...

Dagens låt: Jag Sjunger God Natt - Carola

Look Beyond the Picture.

Jo, jag antar att det handlar om det, i grund och botten i alla fall. Att vi måste se bortom det vi vet, bortom alla våra fördommar. Sure, jag är inte felfri, vem är egentligen det? (refererar till att den som är fri från synd må kasta den första stenen) Jag menar, jag har fått för mig att alla som är typ 25+ och kristna och inte jobbar inom kyrkan inte egentligen är troende kristna utan bara är i kyrkan för att de fick lära sig att det skulle vara så när de var små. Precis som jag har fått för mig att folk med kristna föräldrar har det lättare för att bli kristna än vi andra. Och att alla som är kristna utom jag typ har kristna föräldrar. Det finns hur många exempel som helst och jag tänker inte dra fler, men jag gör precis tvärtemot vad jag säger att man ska göra, jag tittar inte bortanför det vi ser, jag tittar rakt på det och ser allt som svart eller vitt, när det i själva verket finns så mycket mer, så mycket mer som jag inte ser. Så mycket som jag inte vill se. Jag förstår att ingen kommer vilja läsa det här, men vad spelar det för roll? Det är min f-ing blogg, låt den vara det då. Jag hatar att jag inte ser världen med Guds ögon. Jag tror det var Shane som sa att man måste lära sig att se saker på samma sätt som Jesus såg dem, eller i alla fall försöka.

"Jesus didn't see a prostitute, he saw a child that he was madly in love with"

Jag tror han har rätt, vi måste öppna våra ögon, se bortom alla fördommar och älska alla människor på samma sätt som Jesus älskade alla människor. Vem vill inte älska människor? Vem vill inte kalla sig professional lover? Vem vill inte arbeta med att ge människor kärlek, i Guds namn? Men för att kunna göra det måste vi bli av med alla våra fördommar om att vuxna människor inte kan vara bekännande kristna och be och så vidare om de inte jobbar i kyrkan. Men det kanske bara är för att jag inte har sett det? Bara för att mina föräldrar inte är kristna, bara för att de klagar på allt som har med kristendomen att göra. Bara för att de försöker få mig att läsa alla böcker som möjligtvis kan tänkas bryta ner min tro. Men jag går inte på det. Jag tänker inte låta dem förstöra mig. Men jag borde kanske försöka få någon att förstå. Men det finns ingen någon, ingen någon som heter Gud. Men om jag inte kan få Gud att förstå, hur ska då någon annan kunna förstå? Jag vill få dig att förstå. Men jag tror inte att det går. Jag vet inte om jag vågar, jag menar, tänk om du inte tycker om mig då?


Är jag feg om jag säger att jag inte vågar? Om jag säger att jag inte vågar låta dig veta sanningen.


slöja.

Jag satt på bussen på väg hem igår. Det passerade en vacker, svart, muslimsk kvinna som bar slöja. Hon mötte en dam (ca 45-50 år) som bokstavligen talat vände sig om och stannade och tittade (och jag tvivlar på att hon beundrade kvinnans skönhet). Hon stod där och gapade efter kvinnan som tittade ned i marken och gick vidare. Hon såg nästan sårad och rädd ut. Min fråga blev nu, hur ser vi egentligen på varandra? Hur behandlar vi varandra. Det handlar inte bara om den muslimska kvinnan kontra den svenska tanten. Det handlar om hur vi ser på varandra i skolan/ på jobbet osv. Vi människor tittar nog ofta snett på varandra utan att vi tänker på det. Jag tror ofta att jag aldrig har tittat snett på en människa, sen när jag ser sådant som jag såg igår så inser jag att jag gör nog det, utan att tänka på det, precis som tanten igår. Jag tvivlar på att hon tänkte på att hon stannade och tittade efter kvinnan. Jag tvivlar också på att hon egentligen ville att någon skulle se hur chockad hon var när hon såg kvinnan, för var det något hon var så var det chockad.

Jag säger inte att hon inte var medveten om att hon tänkte på kvinnan, men hon var nog inte medveten om att människor faktiskt märkte det.

Vad ska vi göra då? Jag vet inte säkert. Vem vet det? Men vi kanske ska göra som Frank Outlaw sa?

Watch your thoughts; they become words.
Watch your words; they become actions.
Watch your actions; they become habits.
Watch your habits; they become character.
Watch your character; it becomes your destiny.


Kanske är dags att tänka på det?

bajs.

Jag vet att jag inte borde klaga, att jag en gång sa till mig själv att jag skulle sluta, men det är svårt. Med en pojkvän som befinner sig 600 mil härifrån och troligtvis tänker flytta dit. Blotta tanken får mig att vilja gråta, det var så underbart att komma hem och faktiskt få gråta. Slå mig. Krama mig. Låt mig slå på någon medan någon i fråga kramar mig. Frustrationen är total. Jag blir så arg. Önskar att någon i alla fall kunde få mig att le. Någon kunde vara här och ge mig en kram. Me wanna die.

bön.

Me like. Me not like. Det är typ allt jag har sagt idag. Jag gillar många saker, som det faktum att det är F1 på TV snart och att Raikkonen fortfarande har chans att vinna, eller att Hamilton kan vinna och göra historia. Det vore coolt. Jag gillar inte att Mikko åker i morgon och inte heller att jag inte kan vara där och säga hej då till honom. Jag vill också stå på flygplatsen och kyssa honom och säga att jag älskar honom. Men inte det inte. Jag ville be förut, men jag är inte så spontan av mig, så jag gör det nu i stället. Och jag tror att det är en bön som någon kanske behöver läsa (fråga inte varför, jag bara hoppas att jag ska hjälpa någon liten människa i min annars så kassa blogg)
Jesus, tack för att du finns där för oss och ser våra problem. Även om våra problem inte är jordens undergång så är de fortfarande problem, som kan bli större. Tack för att du hör våra böner och svarar på dem. Du vet vad jag behöver, vad alla behöver. Du hör vad vi ber om. Men idag tänker jag be om något annat, jag tänker be dig att låta din vilja ske, låta dig styra våra handlingar så att vi kan se DIN kärlek. Bara din kärlek, för att du älskar oss. Gud, hjälp oss älska varandra, som du älskar oss. Låt oss se barn som vi är djupt förälskade i i ögonen på våra fiender. Gud, jag ber dig.
Amen

yess.

Kom nyss hem, det är ingen hemma. Vart Marielle är är det många som undrar, pappa är hos Bosse. Jag är ensam, igen. Vill ringa någon, vill ringa Mikko. Jag vet att det enda jag gör i min värdelösa blogg är att klaga på hur ensam jag är och hur mycket jag saknar Mikko. Men det slog mig nu förut, att jag har inget annat liv, jag behöver inget annat. En Mikko och allt ordnar sig. Synd för er sen att han är min, bara min. Han har sagt det själv, att han är bara Weros och eftersom jag är Wero så är han bara min! <3 Jag vill spela Baldurs Gate, men jag hittar inte skivorna så jag kan inte installera det :( Pappa kommer hem sent, vid halv tio-tio typ, och då är det nästan för sent att installera det, för jag vill ju hinna spela idag också gärna... Aja, det är inte hela världen. Vad som däremot är ganska tragiskt är att världens underbaraste människa (läs Mikko) åker till Kanada på måndag och lämnar mig ensam till mitt öde här hemma i Sverige. Aja, det hade kunnat vara värre, han kommer ju hem om tre veckor. Tack gode Gud för det. Aja, nu skriver jag bara på om ingenting igen, men det kanske är för att jag är lika tom som månens atmosfär (=ganska jävla tom). Det där lät hemskt och innan jag kommer på fler hemska liknelser så ska jag ta och hålla käften. Ha det bra allihopa ;)
<3

skriva.

Egentligen så borde jag inte skriva blogg nu. Men jag måste beskriva det någon stans, right? Jag menar, jag trodde att jag kunde förklara för dig. Att du skulle förstå mig. Men jag vet inte om du gjorde det. Jag vet inte om mina ord fick dig att inse hur mycket jag älskar dig. Jag tror inte att mina ord räckte till, jag vet inte om jag sårade dig. Det var inte  min mening. Verkligen inte. Jag älskar dig mer än fiskarna älskar havet de bor i. hoppas att du förstår det. Jag önskar att jag kunde älska dig på samma sätt som Jesus älskade de prostituerade. "jesus didn't see a prostitute, he saw a child that he was madly in lov with" Jag hoppas att du förstår att jag inte vill leva utan dig och även om jag någonstans djupt inom mig inte vill förstöra dina drömmar så har jag lust att elda upp arlanda på söndag kväll, bara för att du ska stanna lite längre. bara för att jag ska få ha dig här. Bara för att jag ska få höra din röst och för att jag ska kunna säga att jag älskar dig. Jag vet att jag inte borde ha sagt att jag inte klarar av 600 mil, men det är sanningen. Jag klarar knappt dom milen vi har nu. Du ser mig inte gråta, du slipper höra mig gråta också. Var glad för det. Jag ligger här varje kväll och önskar att du skulle komma in genom dörren och säga att du älskar mig och ångrar att du ens tänkte tanken på Kanada, men jag vill inte säga något, jag vill göra dig lycklig och gör Kanada dig lycklig så go for it. Det är dina drömmar. Jag har inga drömmar, jag kan klara mig själv, här hemma. Men du får lova att du i alla fall kommer och säger hej när du är i sverige.

Älskar dig, kommer alltid göra det, glöm inte det.

sjuk.

jag trodde inte riktigt att det var möjligt. Gick till vårdcentralen idag för att få reda på varför jag har hosta. Och visst, hon lyssnade och hade sig och sen till slut fick jag ta ett par provet och de kom fram till att jag inte hade någon bakterieinfektion. Men jag kan ha en virus-infektion (vilket hon trodde) och jag vill inte ha en lunginflammation ^^ En smittsamm virus lunginflammation, hur många har jag inte smittat då eller? och hur har jag fått den? känns otroligt att milja hade en som orsakades av bakterier och jag en p g a virus liksom ^^ GAH, jag vill inte. blä.

dåligt.

jag fattar inte varför allt går så kasst hela tiden, jag menar matten. VARFÖR KAN JAG PÅ LEKTIONERNA MEN INTE PÅ PROVEN?!?! hjälp mig.. är det inte meningen att jag ska komma nån stans i livet? ska jag sluta som kassörska på ICA eller städerska på nån skola? är det sån jag ska bli, inget illa ment mot dem som är det, men jag är inte sån, det är inte min mening med livet. jag har alltid fått höra att jag har så mycket begåvning, jaha? har jag? vart är den nu då? korkade lögnare är vad ni är. döda mig

ensam igen.

sitter här i mitt rum hos pappa. allt har tagit slut nu. orkar inte göra något alls. sitter och tankar musik som terapi. vet inte vad det skulle hjälpa men, ja, det är i alla fall något. önskar att han ringde. så jag visste hur han mådde. så jag visste något. jag saknar honom. massor. massa mycket. önskar att jag kunde ligga i min säng och sova med hans armar runt mig inatt också, att vi skulle få vara tillsammans. jag vill inte sova själv inatt, jag vill inte ligga vaken och titta upp i taket utan någon att prata med. Önskar att jag hade någon att prata med nu, men jag vet inte vad jag ska säga. önskar bara att jag kunde få gråta, på riktigt. att jag hade klarat av att gråta igår,  i din famn. på riktigt. saknar dig. älskar dig så otroligt mycket. <3

kärlek på människor.

Såg en predikan med Shane Claiborne nyss. Den mannen kommer alltid göra mig förvånad. Han fick mig mållös när han predikade på Frizon. Han fick mig mållös nu med. Kalla det hormonsvängningar eller vad du vill, men jag gråter som ett litet barn på grund av honom. "don't we long for christian extremists for love and for grace?" Jo, det gör vi. Jag vill också bli kristen extremist. Jag vill gå ut på stan och kunna gå fram till varenda människa jag ser och berätta för dom att jag älskar dem. Allt för att jag har Guds kärlek. För jag har Guds kärlek, det kan du också få. Jag vill också bli professional lover. Jag vill också se människor med Guds ögon. Jag vill kunna prata med en prostituerad kvinna och inte se en prostituerad kvinna utan ett barn som jag är djupt förälskad i. Jag vill älska världen. Jag vill också älska människor som säger att dom hatar mig. Jag tänker älska dom också, jag ska i alla fall försöka. Gud, hjälp mig älska människor, jag vet att det är svårt, men öppna mina ögon så att jag kan se det du ser. <3

klassen.

sitter i skolan igen, väntar på att min prog.hanterings lektion. jag blir arg. jag är arg, jag har varit arg hela dagen, men jag försöker att inte visa det. försöker le mot allt och alla. JAG HATAR ATT ALLA SKA BRY SIG SÅ JÄVLA MYCKET, LÅTSAS BRY SIG SÅ MYCKET. jag ska slå dom.  jag ska slå alla. döda alla >.<

Die, die, die my darling
Don't utter a single word
Die, die, die my darling
Just shut your pretty mouth

Pingst.

Jag och Milja hamnade på nått sätt på ett ungdomsmöte i pingstkyrkan förut. Jag hade ingen lust att gå, men nu förstår jag varför jag hamnade där. Det är så fruktansvärt bra. Det är som om allt bara blev självklart helt plötsligt. Jag känner mig upplyst på något sätt. Jag känner mig älskad. Älskad av Gud. Dessutom tror jag att han hade rätt, vi måste ta det som är vårat. Vi måste ta tillbaka det vi fick. Jag vill också lägga mina händer på sjuka, se dem bli helade, jag vill också hjälpa människor. Jag vill frälsa, JAG VILL GÖRA NÅGOT! Jag vill göra det nu. Jag har haft ett leende på mina läppar konstant i snart tre timmar, det är inte klokt, vad händer med mig? Men jag fattar det inte. Det var verkligen som att han pratade till mig. Liksom om du har självmordstankar, om du inte orkar mer, om du har ett skadat knä. Jesus kan hjälpa dig. Kunde det vara till någon annan än mig? Var det här något annat än bönesvar? Nej, det kan det inte ha varit. Tack Gud för att du finns, Tack Gud för att du minns. <3Gudstjänst i morgon, jag är massa pepp nu :D Spela roll om jag måste gå upp klockan 8 i morgon bitti, det är okej, för jag får göra något. Jag vill gå ut och berätta för människor, jag vill göra det jag inte gjorde i Ukraina <33

Lord of Heaven and Earth
(Lord of all creation)
Lord of Heaven and Earth

Lord of all creation
Of the water, earth and sky
The Heavens are your Tabernacle
Glory To the Lord on high

God of wonders
Beyond our galaxy
You are holy, holy
The universe
Declares your majesty
You are holy, holy

Early in the morning
I will celebrate the light
And when I stumble into darkness
I will call your name by night

God of wonders
Beyond our galaxy
You are holy, holy
The universe
Declares your majesty
You are holy, holy

Hallelujah (to the lord of heaven and earth)
Hallelujah (to the lord of heaven and earth)
Hallelujah (to the lord of heaven and earth)

Holy, holy
Holy, holy

God of wonders
Beyond our galaxy
You are holy, holy

Precious Lord,
Reveal your heart to me
Father hold me, hold me

The Universe
Declares your majesty
You are Holy, Holy
Holy, Holy

Hallelujah (to the lord of heaven and earth)
Hallelujah (to the lord of heaven and earth)
Hallelujah (to the lord of heaven and earth)
Hallelujah (to the lord of heaven and earth)
Hallelujah (to the lord of heaven and earth)
Hallelujah (to the lord of heaven and earth)

folk.

ibland undrar jag hur folk tänker. Dom opererade om morfar idag (igen) att läkare aldrig kan göra sitt jobb. Jag fattar inte. Jag fattar verkligen inte varför. Det är 4:e operationen nu. men för att citera läkaren "tarmarna blir skörare ju mer vi rör på dom" JA MEN SLUTA PILLA PÅ DOM DÅ! SLUTA FÖRSTÖRA MIN MORFAR! mamma ringde och sa att dom åkte in till sjukhuset för att dom skulle kunna vara där under operationen. Vad fan gör man då? 20 minuter kvar till nästa lektion. Jag går en promenad tänkte jag. SJÄLV! men så blev det inte. jag fick med mig Timmy. Timmy är för övrigt en väldigt sympatisk människa. Jag är ytterst tacksam för att jag har fått lära känna honom. Jag vet inte om jag lyckades förklara så att han förstod, men jag tror han fattade poängen i alla fall. Frågan är om jag sa för mycket :/ och vad är för mycket i så fall? Aja, hur som helst fick jag massa kramar. För er som inte vet:

Kramar=glädje=man mår bättre

Det gjorde Wero glad. Tillräckligt glad för att hon inte skulle få några ångestattacker i korridoren på lektionen. Tillräckligt glad för att hon inte skulle bryta ihop helt.

Efter skolan var det kristen skolgrupp. Några folk från ny generation var där, jag har blivit medlem där nu, det är bra. Då kanske Anna blir glad på mig. Vissa dagar känns det bra att vara kristen, det är de dagarna som jag är duktig, de dagarna jag tackar Gud för allt jag ser som jag kan tacka för. Det är de dagarna jag kan spendera timmar i bön på kvällen. Idag var inte riktigt en sån kväll, men det känns som att jag borde be i typ 17 timmar nu för att jag överhuvud taget ska få ha en morfar.  För övrigt så ja ^^ det har inte hänt så mycket. Jag ska komma fram till en sak tänkte jag.
Jag förstår mig inte på folk

Jag älskar min morfar

söta barn.

Ibland är folk så söta. Ibland önskar man att man bara kunde krama dom och förklara hur söta dom är i en evighet, men det går inte. Inte nu. Jag ska göra ett försök att förklara här och nu.
Jesper - det var verkligen inte negativt att du skällde på mig den där natten, det var precis vad jag behövde. tack <3
                hoppas du förstår vad du betyder för mig..
David - du är bara så söt hela tiden, även om jag kanske inte tänker skriva allt du har gjort för mig här, det blir så
              konstigt då.. så för en gångs skull ska jag hålla något i huvudet ;) <3
Mikko - Jadu. Det finns nog ingen som har fått mig att känna mig så värdelös som du, mina ord räcker inte till
              längre, jag önskar verkligen att jag skulle kunna förklara för dig, det finns så mycket som du borde veta, så
              mycket som är så viktigt för mig, i mina tankar, som du verkligen borde veta. Men jag har vänt hjärnan
              ut och in flera gånger och det går inte. Orden räcker inte till <3
Peter - Du är så Peter. Hela tiden, jag vill så gärna låta bli, men du gör det omöjligt för mig. Förstår du det?
             Du gör det omöjligt för mig att inte älska dig. <3
Ni andra - det är era namn jag inte vill nämna här, för att jag inte vet hur ni skulle reagera, vad ni skulle säga.
                   Förlåt. skäll på mig. Gör det, men det kommer en dag. En dag när jag säger hela sanningen till världen
                   om er också. beware for that day <3

Det finns så många saker som jag skulle vilja få ur mig, som jag skulle vilja säga till folk, varför gör man inte det? Varför sa jag aldrig hej till Samuel på Frizon? På riktigt? Okej, det löste sig, nu.. men i alla fall. Jag fattar inte. Jag fattar inte varför man inte vågar säga något när man är där. Varför är jag en person IRL och en när jag har två dataskärmar och en massa ledningar emellan mig och personen jag pratar med? Vilken rädsla är det som försvinner med hjälp av det? Eller det kanske bara är min patetiska sida?

Jag hatar mig själv. 


RSS 2.0