Because trees can fly.


I won't build that stairway to paradise.

Jag har ingen ork alls.
Det kanske vore bäst att stänga av mobilen från och med att jag har åkt hemifrån på lördag? Jag önskar att jag slapp. Jag önskar att jag kunde vara säker på att jag slapp. Jag orkar inte gråta, jag orkar inte bråka. Jag önskar att jag kunde berätta, slippa och bara försvinna, men världen är inte skapad på det sättet. Jag orkar inte med alla blickar jag kommer få, allt folk kommer säga. Jag bara orkar inte.

I alla fall. Jag har ingen ork till att ta hand om mig själv. Spenderar helst dagarna liggandes i min säng tittande på någon dålig film. Oftast blir jag rädd och ringer någon (läs; Mikko eller Tomas) eftersom jag vet att det hjälper. Andra dagar sätter jag mig framför datorn och bara tittar. I Italien låg jag mest på sängen och läste Historia (tidning).

Nej, jag har ingen som helst aning om varför jag skriver det här. För att jag får komma bort snart kanske, för att jag äntligen slipper. Jag har varit hemma i tre dagar och jag orkar inte längre.

Förlåt.

Then something occurred to me..

I went to Italy to rest, so I could come back home well-rested and ready for everything that the last weeks of the summer has to give me. It didn't really turn out that way.

With me I had Shane Claiborne's book "The Irresistible Revolution" . Basically the book is about how to find God and how to become the very least. The thing is, I'm not very good at loving people. I often find myself judging people I shouldn't judge (if you didn't know, I shouldn't judge anyone). So instead of loving people, I judge them by their cover. That's ok when you're talking about a book, but now we're talking about peoples, with emotions and everything. Every time that happens I realize how mean I am, I apologize to God and I do nothing to change my behaviour. I suck. 

Anyways, I went to Italy with The irresistible revolution. As I read the book I realized that I'm in the wrong place all the time. I can¨t sit in a tourist village and feel comfortable when I know there is people out there that don't even have a roof over their heads at night. I was restless and I felt like everything I did was wrong. So one day I went to the village and I walked in to the cathedral. It was this big cathedral with big stained glass windows with pictures of Jesus hanging on the cross, Mary crying at his feet and so on (you get the picture.. haha  conundrum) Anyways. The stained glass windows didn't really catch my eyes, because there was something else that felt more important to watch. I saw a couple of nuns sitting in the front row, praying together with some beggars that I had seen out on the streets some days before.

When I saw them praying something occurred to me. Something that I had read so many times before. That we should not strive to be the first, because it is the last that will be first in the kingdom of God. And still I'm trying so hard to be first. I guess that's the curse of being a loser.

I have no more words. And now I don't know where to post this...


Film från resan till Japan.

Jag bjuder på den.
 
Josefinas film för övrigt.


Jag blev inte sexuellt utnyttjad!

Hur var Italien nu då?

Jodå, det var varmt. De flesta dagarna hade vi mellan 35 och 40 grader. Men det var en ganska skön värme de flesta dagarna, eftersom vi bodde så nära havet. Vissa dagar var det ganska fuktigt i luften, men jag gillar den typen av värme, så det var okej.

I alla fall, eftersom man tydligen (enligt Blondinbella) inte kan åka till Italien utan att bli utsatt för sexuella övergrepp så ska jag nu bevisa motsatsen. Jag har kommit hem helt helskinnad. Fast fruktkillen i affären frågade faktiskt vad jag hette och sa att jag var söt. Ska jag polisanmäla honom? Jag har vittnen.

Förlåt, jag ska inte vara så hård mot Bella. Jag känner inte henne, hade jag gjort det hade hon säkert varit jätte trevlig och så, men nu är hon en offentlig person och då får man tåla sånt. Jag tycker dock att det blir ett sånt fruktansvärt liv om att hon blir utsatt för övergrepp där nere, borde vi inte ta hand om alla övergrepp som sker här hemma först? Ett land i taget liksom.

I alla fall. Italien var det. Det var som sagt varmt, vilket resulterade i att jag låg på stranden med en flaska vatten i princip hela dagarna (siesta i sängen mellan 12-14 typ.. soooova). i vattnet just där vi var så fanns det något som kunde ge öroninflammation, vilket jag naturligtvis fick. Grattis. Vi pratade med dem i receptionen och de skickade oss till apoteket, där fick jag en flaska med droppar, 3 droppar, 3 gånger om dagen i 5 dagar. Det funkade finfint.

Pompeji och Vesuvius hann vi med också. Pompeji var coolt. Men vi var där mitt på dagen och det fanns inget vatten inne där, så vi hade knappt något vatten och alldeles för lite skugga. Varmt och svettigt var det. Vi skulle åkt upp på Vesuvius också, men det gick inte, hon var avstängd p.g.a utbrottsrisk, men det var tydligen ganska vanligt. Vi drog till Amalfi kusten istället. Amalfikusten består av en hög byar inklämda på bergsväggen, oftast har man byggt i klipporna. Dessa byar förbinds med en smal väg, som i Sverige hade varit enkelriktad. Vägen är också framsprängd ur berget och på ena sidan har man havet (rakt ner, på missa ställen är man 500m upp) och på andra sidan har man en bergsvägg. Man tutar i kurvorna för att man inte ska krocka (det går inte att se något, man har en bergvägg emellan sig och andra sidan kurvan). Min far, som har arbetat som taxi-chaufför och tycker om att köra bil stortrivdes. Han körde snabbare än lokalbefolkningen och satt och skrattade hela vägen. Jag och Marielle satt och höll i oss och hoppades att vi skulle överleva. Såhär på efterhand måste jag säga att det var sjukt roligt.


Sammanfattningsvis så hade jag en bra resa. Allt funkade fint och så. Jag saknade Mikko massor bara. Men i övrigt så var det helt okej. Men nästa gång ska jag försöka dra med Mikko ner.


Hemma igen.

Jag är hemma igen. En stund i alla fall. Åker på lördag igen. Då blir det Unizon och Frizon. Det kommer säkert bli grymt. Sen ska jag hem till Mikko. Det kommer bli underbart.

Den stora frågan, vad ska jag ha med mig på unizon+frizon+hem till mikko som jag har hos pappa? Jag kommer inte  palla att åka hit igen innan lördag, så allt måste med idag.

Dessutom är jag rädd.

Note to self.
Prata med Tomas sen.

Skriver lite mer i em/kväll om italien och så. Nu ska jag försöka få tag i alla saker innan mikko har ätit klart :P

SEMESTERSÄNGT!

Okej, Jag drar till Italien om en stund. (Några timmar)

Egentligen har jag ingen lust, men det kommer säkert bli jättebra.

Jag kommer inte ha något internet där nere, för även om jag går förbi ett internetcafé så ska jag låta bli att gå in. Jag behöver ledigt från datorn.
Kommer tillbaka 28:e på kvällen, så tills dess kan ni ju läsa mina skitinlägg från ett år sen, det är ganska roligt xD

Jag vill inte.

Förut kände jag mig som den lyckligaste människan på jorden, nu är jag inte så lycklig längre. Det känns inte som att det är någon idé. Jag menar. Jag kommer bara sakna Mikko. *Tänker tillbaka på Japan*
Dessutom vill jag ha frizon, för då ska jag få en kram (och jag tänker se till att få minst två) av Tomas. Och sen kommer Mikko och hämtar mig <3 kärlek på det.

Låt din vilja ske.

Gud, jag vet att du redan vet allt jag tänker berätta för dig, men det spelar ingen roll. Jag vill få ur mig det. Dessutom vill jag berätta för dig. För att jag tycker om att prata med dig, jag tycker om att veta att du vill umgås med mig. För jag vill verkligen umgås Gud. Nu. Men jag är så förvirrad hela tiden. Jag önskar att jag visste att jag fixar två kvällar i veckan i kyrkan nu i höst. Ungdomsgrupp och cellgrupp. Det känns som att jag inte kommer hinna med skolan. Eller stämmer det att du kommer se till att jag hinner bara jag sätter dig först? Jag hade bett dygnet runt om jag hade kunnat. Jesus förlåt mig, mina ord tar slut, jag vet inte längre vad jag ska säga för att förklara allt jag känner. Jag vill bara att du ska göra vad du vill. Att du ska låta din kärlek strömma igenom mig och låta den lysa ut till människor som jag möter. Människor som behöver se din kärlek. Jag vet att jag träffar många som är i behov av din kärlek. Dagligen. Och om det så innebär att jag måste ligga på knä och torka av deras hjul under borden så får jag väl göra det. Men jag är trött på att göra vad jag vill nu. Styr mig. Led mig på din väg. Jag ber dig. Jag vet inte vad jag ska göra annars, jag känner mig så hjälplös, jag vet inte om du vill att jag ska göra det eller det och det gör mig frstrerad. Gud hjälp mig.
Amen.

Gammal, rädd och deprimerad.

När jag började jobba trodde jag att jag skulle spendera två veckor med att mata gamla gubbar och tanter. Men det blev så mycket mer än det. Så mycket som jag inte var beredd på.

Jag träffade flera åldringar som var ensamma, rädda (oftast för ensamhet och döden, gärna i kombination) och dessutom sjuka. Detta ledde till att 5 av våra 7 patienter på avdelningen åt antidepressiva mediciner. Något som gjorde mig sjukt ledsen. Men det var inte det värsta egentligen.

Igår var nog den värsta dagen man kunde tänka sig på jobbet. (Det enda som hade kunnat vara värre hade väl varit att någon av patienterna dog, men det gjorde de lyckligtvis inte.) Vi var inne och tog hand om en av patienterna, han är hos oss för att få palliativ vård (vård i livets slutskede), han har blivit mycket sämre på väldigt kort tid, han kan sedan några veckor inte ens stå på sina ben osv. Dessutom känner han sig missförstådd och ensam.

I alla fall, när vi stod där och tog hand om honom så skriker han av smärta (han får ont när man tar i honom). Tillslut säger han med tårar i ögonen något i stil med "Be med mig, jag vill inte leva längre". Vad gör man? Jag har svårt för att klara av att vem som helst gråter, men när jag ser människor som snart ska dö lida blir jag ledsen. Jag tycker inte om att man ska behöva lida innan man dör. Så jag bad med honom.

Allt eftersom vi bad så blev jag mer och mer osäker på om jag verkligen gjorde rätt. Att be för att han ska dö, är inte det samma sak som att mörda honom? Fredrik berättade en gång i tiden för mig om en tjej som hade pratat med en satanist och satanisten hade sagt "Om ni kristna visste hur mycket era böner påverkar så hade ni bett dygnet runt". Och då var ju frågan, hur mycket påverkade inte min bön?

Jag pratade lite med Tomas om det senare. Jag blev faktiskt rädd för vad jag hade gjort, patienten i fråga kan vara sjukt jobbig,aggressiv och negativ (men det är hans sjukdomars fel), men oavsett hur arg han är så är han fortfarande en väldigt sympatisk människa. Och jag gillade verkligen alla våra patienter. Men det innebär inte att jag vill att de ska lida. Därav min förvirring.  

I alla fall. Jag har Tomas ungefära svar (inte vad han sa i telefon dock, men vad han sa på facebook som jag såg nu): "jag drar också - men vi lär ju höras =) ang. den gamla deprimerade gubben kan du ju alltid be att guds vilja ska ske, och att gud ska höra mannens böner." Och jag tror, eller vill i alla fall tro att det är så, om vi bara ber att Guds vilja ska ske så låter han sin vilja ske, eller ja, det gör han väl alltid, men du fattar. Jag tror dessutom att Gud förstår varför den här mannen mår som han mår.

Okej, det där ska INTE ge er något. Jag behövde bara få ur mig det. Andledningen till att det hamnar i "Wero berättar om sin tro" är att jag inte vill ha det i allmänt xD

Wero förklarar - igen.

Wero ska ta det här från början. Jag vet inte hur många gånger jag har förklarat vad Jesus egentligen gjorde på korset, men jag tar det en gång till.

Jesus dog för oss. Svårare än så behöver det inte vara. När Jesus dog på korset kom nåden till oss och med nåden så kom förlåtelsen (de hänger liksom ihop lite...ganska mycket). Jag vet inte om du (Zandra) är kristen eller inte. Men om du nu är kristen, kan du ärligt säga att du inte syndar? Om du inte är kristen så syndar du ju inte, eftersom du inte har någon som helst gräns för vad som är synd (du har inga riktlinjer, så som t ex Bibeln), såvida du inte tillhör någon annan valfri religion, men om så är fallet får vi ta det senare. Om du å andra sidan är kristen så kan du inte förneka att du syndar. Och om du syndar så tycker jag personligen att du inte har någon rätt att klaga på mig. Men jag ska försöka förklara för dig i alla fall.

Vi tar de tio budorden till exempel.
1. Du skall inte ha några andra gudar vid sidan av mig. - Jag har många saker som jag är beroende av, Mikko är en av dem. Voila, jag har brutit mot första budet.
2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren skall inte låta den bli ostraffad, som missbrukar hans namn. - Jag svär, voila, jag har brutit mot andra budet.
3. Tänk på vilodagen, så att du helgar den. - Jag gör vad jag vill på söndagen, jag sitter inte bara i kyrkan eller hemma helt stilla. Tredje budet är också brutet.
4. Hedra din fader och din moder för att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land. - Min relation är inte vad den borde vara till mina föräldrar (av andledningar som jag anser att ni inte har att göra med för fem öre). Det var fjärde budet.
5. Du skall inte dräpa. - Som att du aldrig har dödat en fluga? Femte.
6. Du skall inte begå äktenskapsbrott. - Jag har varit otrogen. Jag säger inte mer än så (jag och Mikko kan ta det sen om han vill...alla andra har inte med det att göra. Han vet om det och ja ^^)
7. Du skall inte stjäla. - Som att du ALDRIG har stulit något. Det har jag.
8. Du ska inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa. - Har du aldrig ljugit? Det har jag också gjort.
9. Du skall inte ha begärelse till din nästas hus. - Du har inte varit avundsjuk på att din kompis har ett finare rum än dig? Det har jag, flera gånger.
10. Du skall inte ha begärelse till din nästas hustru, ej heller till hans tjänare eller hans tjänarinna, ej heller till något, som tillhör din nästa. - Du har aldrig varit avundsjuk på något annat som din kompis har? Jag är det fortfarande, på många saker.

Men när jag skriver det här nu, så får det mig att tänka på en enda sak. Nattspårningen på mitt första Sundsvik. Observera att det här var på natten efter att jag först blev kristen. Vi blev utskickade i skogen, där vi skulle fylla i ja och nej svar på olika frågor. Alla frågorna kopplade till de tio budorden. Sen gick vi där. Vi blev jagade av motorsågar och zoombies och liknande. Tills vi slutligen kommer in i kapellet. Där sitter "Gud" och tar emot våra lappar. Gud säger "det här ser ju inte så bra ut" (RÄDSLA) Satan kommer in (RÄDSLA) Satan säger "dom är miiiiiiiinaaaaaa. MOHAHAHAHAHAHAHAHA" (RÄDSLA) Jesus kommer inspringande (?) Jesus ropar "Far,far, jag dog för dem! Låt dem gå" (LÄTTNAD) Satan faller ner på marken, han skriker och vrider sig i smärta (EXTREM LÄTTNAD). 

Jag vet inte vad jag försöker illustrera, troligtvis att ALLA svarade Ja på samtliga frågor. (Varje Ja-svar var en synd). Vi var ca 80 lägerdeltagare som gick den där vandringen, alla hade brutit samtliga budord. Innebär det att ingen av oss kommer till himlen? Jesus kom fortfarande till jorden för syndarnas skull. Och om du inte är fri från synd så har du inte heller rätten att döma andra. Jesus har ensamrätt på det, för att han aldrig syndade.  

Rädsla.

Jag pallar inte att vara rädd längre.

Tack Gud.

Jag vet att jag har massvis med synder som ligger på mina axlar just nu Gud. Jag vet att jag gör fel. Men Gud. Jag vill inte ägna mig åt att säga förlåt, jag är så trött på att hela tiden känna mig skyldig. Jag vill tacka dig istället. För för första gången på sjukt länge känns det som att du inte är 12931072308174 mil bort utan du är här. I mitt hjärta. Blotta tanken på din närhet gör mig lycklig. Så tack Gud, för att du inte övergav mig. Tack för att du tar hand om mig, även om jag har massa problem. Tack för att du gav mig möjligheten att faktiskt berätta. Tack för att du gav mig en möjlighet att visa mig själv vad jag egentligen kan. Tack för att du var med mig när jag var ute och sprang förut. Tack för att du älskar mig. Tack för din oändliga nåd. Gud jag har så mycket att tacka dig för att det aldrig kommer bli nog. Jag älskar dig Gud. Tack för min frihet, tack för mina möjligheter och min styrka. Tack för att du trofast står vid min sida, vad som än händer, hur mycket jag än gör bort mig. Tack för att du har gett mig möjligeter att träffa alla de underbara människor som jag känner. Gud, utan dem hade jag inte varit någonting, och det vet du. Tack för att du vet allt jag har att säga utan att jag säger det, för eftersom du vet det så behöver jag inte säga mer nu. Tack. Jag älskar dig.
Amen

Uppskattning.

Vi är sjukt dåliga på att visa att vi uppskattar saker, har ni tänkt på det? Jag menar, jag är fullt medveten om att jag egentligen säger tack för helt fel saker. Jag är medveten om att jag säger tack när jag har ringt någon klockan tre på natten för att jag mår dåligt - vilket väl i och för sig kanske är befogat, jag menar, personen i fråga har offrat sin sömn för att jag ska må bättre. Men jag tackar aldrig för de där samtalen som jag egentligen uppskattar mer än allt annat. Typ som det samtalet jag och Tomas hade igår. Det gjorde mig jätteglad att bara få prata, för att jag aldrig har tid att prata om något helt ovärt (nu var det i och för sig inte ovärt, men you get the point), jag har aldrig tid att ägna mina vänner så pass mycket uppmärksamhet att vi kan prata om något annat än det som måste diskuteras och det man pratar om rent automatiskt. Jag känner mig riktigt dålig och jag inser att jag ibland önskar att jag hade mer tid, men samtidigt så förstår jag inte vad som tar upp så mycket av min tid. Men i alla fall. Jag tänkte skriva en lista med lite saker som jag uppskattar, troligtvis helt ovärda saker, men hey, jag kanske uppskattar att sitta och prata om ingenting i timmar.
Så här kommer den
Weros lista över vad hon uppskattar
Jag uppskattar:

 • Tillit
 • Människor som skrattar åt mina dåliga skämt
 • Bra musik, bra filmer, bra böcker 
 • Solsken
 • Regn
 • kramar
 • Ovärda samtal som ändå ger mig något (typ det jag och Tomas hade igår... jag lärde mig massor, dessutom blev jag inspirerad till det här inlägget)
 • rätt kommentar vid rätt tillfälle
 • när Gud håller med mig och gör som jag vill ;)
 • de där små sakerna man kommer glömmer bort på två sekunder men som ändå gjorde en så sjukt glad just då  

Den där listan kan göras sjukt mycket längre. Men jag pallar inte att tänka. Dessutom är jag rädd för att någon ska säga något korkat. (Gosh, jag har tillräckligt många läsare för att jag ska bli rädd för er xD)


Okej. Wero förklarar.

Upptäckte precis att jag har fått en kommentar på ett inlägg från jag-vet-inte-när.

I alla fall. Zandra skrev att för att vara kristen så lever jag ett väldigt syndigt liv, och att man inte kan leva så och tro att allt man gör är förlåtet på söndagen. (sammanfattat i alla fall, hoppas det var okej).

Nej, jag är fullt medveten om att jag gör fel. Jag är också medveten om att det inte är bra. Men först och främst så skulle jag vilja veta vad det är du anser att jag gör fel. Jag är grymt fördomsfull när det gäller människor som dig, människor som klagar på andra för att de syndar. Sånna människor får mig att tänka på faiséerna i Bibeln.

Jag vet att jag bryter mot alla 10 av budorden, jag vet också att jag blir förlåten. Jesus dog på korset för mina synder. Jag är kristen alla veckans dagar. Jag jobbar på att sluta med mina synder. Men precis som Jesus sa till männen som skulle stena kvinnan som hade begått äktenskapsbrott "Den som är fri från synd skall kasta den första stenen" (joh 8:3ff). Så vet jag att även om du klagar på mig så är du inte heller fri från synd. Men jag klagar inte på dig.

Jag har ett par förebilder när det kommer till min tro (om man bortser från Jesus som är ganska självklar när det kommer till förebilder) och de syndade/syndar båda två.

Moder Theresa - när det kommer till att vara osjälvisk och att faktiskt göra precis vad Bibeln säger (lämna allt vi har för att hjälpa andra) så finns det ingen som, enligt mig, har gjort det bättre.
Shane Claiborne - mannen som fick mig att tänka om. Han är en av de få människorna som jag har träffat som faktiskt har gjort vad man ska göra, lämnat allt, för att hjälpa människor - dessutom är han ärlig nog för att han ska kunna erkänna att han inte är något helgon som aldrig har syndat.

Jag vet inte riktigt vad jag försöker säga. Att jag inte syndar mer än de flesta andra tror jag. Skillnaden mellan mig och de flesta andra kristna jag känner i alla fall är nog att jag har valt att erkänna mina synder inte bara för Gud utan också delvis för mina läsare här, dels för att det ger mig en viss medvetenhet i och med att jag faktiskt kan se vad jag har skrivit och inse att "nej, jag har inte gjort något åt det" men även att jag hela tiden är medveten om att folk vet vad jag gör för fel, och min förhoppning är att de som läser min blogg och faktiskt tror på Gud ska veta att de inte är de enda i världen som syndar.

Hoppas du läser det här och så hoppas jag att det var svar på det du skrev, du får gärna kommentera igen.
Och du, Jesus kom till jorden för att rädda syndarna, inte de rättfärdiga.

Glöm inte att Gud älskar er.

Nej, Gud överger inte.

De senaste veckorna har folk ägnat sig åt att berätta för mig att Gud älskar mig. Senaste sms:et jag fick av Petrus (det innan det som kom i lördags) så stod det att Jesus älskar mig. I förra veckan så sa Tomas till mig att Gud visst älskar mig. När jag låg och grät i Mikkos säng så sa han helt randomly att Gud älskar mig. Milja kommenterade att Gud älskar mig igår.
Ni fattar poängen.

Och ja, jag är ganska medveten om att Gud inte har  lämnat mig, jag är medveten om att han älskar mig. Men jag anser faktiskt att när jag känner mig övergiven så har jag precis lika mycket rätt som Jesus hade på korset att fråga varför Gud har övergivit mig. (Matteus 27:46 om ni undrar vart i hela friden Jesus undrade varför Gud hade övergivit honom).

Jag tänkte ge lite praktiska tips till vad i hela friden man ska göra när Gud känns långt borta och allt bara är jobbigt.

Så här kommer en lista på vad jag brukar göra när Gud känns långt borta.

 1. Be. Det kommer alltid att fungera att be. Att skälla på Gud, att fråga varför han gör som han gör, att faktiskt ifrågasätta hans kärlek fungerar oftast bättre än att ifrågasätta hans existens (i alla fall om man frågar mig) Jag brukar be något i stil med "Gud, om du ska överge mig så får du för helvete ta och ge mig en vettig andledning till varför. Du ska älska mig, det är meningen att du ska ta hand om mig. Du ska ha räknat hårstråna på mitt huvud. Det gör man inte på avstånd. Kom hit och ta hand om mig." (Märks det att jag brukar vara arg på Gud?)
 2. Prata med någon. Jag tror, eller hoppas i alla fall, att du har någon att prata med om din tro. Har du inte det så är du välkommen att höra av dig till mig och jag ska svara på dina frågor så gott jag kan. I alla fall. Bara att prata om det faktum att Gud känns avlägsen är bra, du får ventilera dina tankar och du får garanterat konkreta svar (jag vet också att Gud alltid svarar, men ibland är han svårtolkad, och om så skulle vara fallet så kan man alltid diskutera vad Gud har sagt och för hoppningsvis komma fram till något).
 3. Ge upp en kort sekund. Funkar det med vänner funkar det med Gud. Gud är våran vän, right? Att säga till Gud att "nej, jag tycker inte om att du har gjort så här mot mig, vi tar en paus och så kommer jag tillbaka när jag tycker att det känns bättre". Vem har inte tagit en paus med en vän (okej, man kallar det inte paus, man bara slutar umgås för att man har bråkat). I alla fall jag tänker lägga till en liten varning på den här. Det är inte meningen att ni ska göra det här först. Att lämna Gud är inte bra på något sätt. Men att ta en paus ett par dagar och vara för sig själv är alltid bra. Det brukar hjälpa mig att komma närmare Gud.

Jag tycker att det får räcka. Men testa i den ordningen, vanligtvis räcker det med första punkten. 

Avslutningsvis tänkte jag skriva med några ord som har hjälpt mig väldigt mycket under våren. 

"Gud har inte övergivit dig. Han står och gömmer sig bakom den där röda gardinen du har snett bakom dig till höger - titta noggrant så ser du hans gula skor..."
- Tomas


Saknad.

Hemma igen. När jag åker ifrån Mikko får jag alltid tid att tänka på allt jag saknar.

Jag saknar en hel del saker just nu.
Jag saknar Mikko, hans säng, hans närhet. Dessutom saknar jag Ukraina. Det är en halv evighet sen jag var där och jag har inte träffat folket jag åkte dit med på typ lika lång tid och jag saknar dem. Jag saknar till och med att sova i en möglig kyrka och att skita i ett utedass med hål i väggarna. Jag saknar till och med det torkade bajset på sittgrejen. Jag saknar hästarna i trädgården. Jag saknar barnen. Jag saknar allt.

Just nu saknar jag mest att veta att någon faktiskt älskar mig. Någon som är i närheten av mig. Någon som inte är 25 mil bort. Förlåt.

Opeppt.

Jag är sjukt opepp på att springa. Det är varmt, känns som att det kommer börja åska, jag har ont i foten, jag är trött osv.
Men likförbannat så ska jag ut och springa. Det är inte mer med det. Satte mig bara här först. Och nu har jag ju lovat er att jag ska springa.

Kanske skriver någon liten rad sen när jag har sprungit...

Yay. Lycka.

Okej. Det här är seriös lycka. Ni vet hur jag har klagat på att jag inte kommer kunna träffa Mikko på evigheter och det är synd om mig och bla bla.

Jag har bråkat en del med min mamma i veckan och för en stund sen så insåg jag att jag verkligen behöver komma bort. Och eftersom jag har världens bästa vänner så lånade Tomas mig pengar till biljetten dit (han och jag fixar hemresan på lördag)


Jag drar till Mikko imorgon. Jag har inte varit såhär glad på evigheter. Jag får en kram imorgon.

Das sulotion.

Okej. Jag har inte mått jätte bra på senaste tiden. (Fråga Mikko) Jag har haft endel problem som jag inte riktigt har kunnat prata om. Jag har pratat med alldeles för många om det i alla fall känns det som. Men hur som helst så insåg jag förut varför jag har behövt gå igenom det här. Och nu känns det mycket bättre. För det är väl ganska självklart att det känns bättre när man ser en andledning till varför man har behövt gå igenom en sak. Eller, tycker inte ni det?

Träningen gick bajs.

Imorse skulle jag ha sprungit längre och framför allt så skulle jag ha sprungit i morse.

Men det blev inte så..

Jag pallade inte gå upp 6 utan gick upp 7 i alla fall. (sov dåligt inatt också)
Sen jobbade jag och det var massa jobbigt. (Se förra inlägget)
När jag kom hem bytte jag om och tänkte att jag skulle springa lika långt som jag hade tänkt trots att det var varmt, jag var opepp och trött osv.
Jag gick ut, sprang, fick håll nästan direkt. Yay liksom.
Jag sprang samma sträcka som i förrgår istället.

MEN det hände en bra sak också.

Jag fick en liten ego-kick när jag insåg att jag sprang längre sträckor idag än jag har gjort förut. Jag tänkte att jag skulle springa en viss sträcka (typ som jag sprang sist) men när jag hade sprungit klart det så sprang jag t ex en lyktstolpe till. Det gjorde mig glad för det kändes som att jag redan ser effekten av träningen. Och det är avsaknaden av effekt som har fått mig att inte palla förut..


Jobba.

Jobbet idag asså <3

Vi började på morgonen och tog upp patienter. Allt gick bra tills vi kom till våran nya patient som vägrade gå upp, så han fick sin frukost i sängen. Fine liksom. Men sen en halvtimme senare så skulle han ha en sup. Sen en liten stund senare skulle han gå på toa, men han ville inte gå upp ur sängen. Så det tog en timme för de andra (vi är tre som jobbar och han tas upp med bälte och det får inte jag göra..) att få upp honom, få honom till toaletten och sedan ta tillbaka honom. Hela tiden skrek han "Jesus hjälp mig". Under tiden så åt alla andra frukost (jag matade två och en halv av de fem jag kunde ge frukost). Mitt i all kalabalik så ringde frisören också och sa att hon fått ett återbud, så hon kom direkt och klippte en annan patient (som när hon ringde fortfarande låg i sängen).  

Normalt sett fikar vi (personalen) vid 10-10:30 någon gång. Vi fick inget kaffe förrens 11:30 idag. Det var segt. Jag gillar fikapauser. Jag får betalt för dem också <3

Aja, kommer ett inlägg om mitt träningspass om en stund.

Överskottsenergi.

Jag har sjukt mycket överskottsenergi och funderar allvarligt på att gå ut och springa, men jag tror att det är bättre att jag väntar tills imorgon.

Imorgon kommer jag för övrigt lägga till en sträcka till på min runda. Nu har jag snart tre dubblat orginal längden skulle jag tro. På söndag kommer jag springa 2.2km (runt sjön hemma i skultorp hos pappa).

Morgondagens runda kommer även springas på morgonen innan jobbet. Jag kommer därför gå upp klockan 6 för att springa, sedan blogga lite, duscha och gå till jobbet. (Jag äter frukost på jobbet)

Jobbat idag.

Det var ganska roligt på jobbet idag. Det finns en präst på äldreboendet, han är typ 25 och hette något finskt. han kom förbi och pratade lite. Vi började diskutera lite allt möjligt (hur äldre människor ser på tron om man jämför med oss bland annat). Det var intressant. Dessutom fick jag göra lite  mer saker idag. Det kändes bra.
Sen var jag på banken och fixade lite grejer. Bland annat så att mina pengar kommer komma in på mitt konto sen. Yay liksom.

springning igen.

Okej. Igår sprang jag längre än vad jag sa från början att jag skulle göra (från början när jag började med springningen, då det inte gick så bra vet ni) och idag sprang jag ännu längre. Och idag sprang jag dessutom mer än vad jag gjorde igår (mer som i att jag sprang mer och gick mindre). Så jag känner mig ganska duktig.

För övrigt så har jag ett par frågor till folk som kan sånt här...
Jag åker ju till Italien nästa lördag. Vi bilar ner.
1. Om jag springer när vi är i Österrike (mitt i alperna typ ^^), hur kommer kroppen reagera på det? Vore det bra för mig att springa då, för att det kommer gå bättre sen, eller är det dåligt av någon andledning? Jag tänker främst på att de har tunnare luft. Men det kanske inte spelar någon roll eftersom det bara är en dag vi är där?
2. Om det är varmt där nere (vilket det lär vara) och jag inte orkar springa (jag har lågt blodtryck, lätt anemi etc. och har lätt för att bli väldigt yr) för att jag blir yr av värmen och så, kommer det vara jätte dåligt för mig att jag inte har tränat på hela veckan? Jag funderar på om det skulle vara bättre om jag simmade, det finns pool på området. Vad tror ni? 
 
Hoppas att ni kan svara.

Run bitch, RUN!

Jag var ute och sprang förut. Duktig som jag är.
Det blev längre än vanligt, men jag gick ju en del också, men what the hell, jag gjorde det i alla fall ^^

Träningsplanering för framtiden
Springa 2 dagar
Ledig 1 dag.

Så springa imorgon också it is.

Jobbajobbajobba.

Jobbade första dagen idag. 9-15:30. Det var roligt. Jag fick ha snygga kläder <3 xD
I alla fall. För er som inte vet så jobbar jag på ett äldreboende. Och eftersom det är sjukvård och grejer så har jag tystnadsplikt (okej, jag har inte signat pappret än, men liksom, för deras skull ^^)

I alla fall, jag jobbar 6 timmar om dagen. Från och med imorgon så jobbar jag mellan 7:30 och 14:00. Det känns helt okej. Men jag får dåligt betalt (38kr/h) *klaga* Men jag får skylla mig själv när jag inte har sökt sommarjobb ordentligt.

Jag har inget vettigt att skriva egentligen, kanske kommer ett inlägg sen. Jag har massor som jag vill skriva, men jag har inga ord som jag kan formulera det med. <//3

Jag lyssnar på datorer och skriver om italiensk musik.


Jag älskar den här låten. Jag  kan inte hjälpa det.

Vissa dagar känns livet lite lättare.

Idag känns det som att inget kan gå fel, men jag kan ha fel.
Det är fredag - Mikko slutar klockan 19 - kommer hem tidigt och umgås med mig :)
Det är fredag - helg - Mikko inte åka till jobbet imorgon
Förslag - Mikko ska nog börja cykla till jobbet  - han kommer förhoppningsvis kunna hämta mig på frizon - jag får träffa honom innan sommaren är slut.
Spel - Call of Duty 4 är grymt roligt - Wero har roligt
Lördag imorgon - bio imorgon - Narnia :D
osv.

Wero är glad idag. Ville bara säga det, så att ni inte tror att jag mår dåligt jämt..

Videon jag inte hittade.

Mikko hittade videon åt mig, så nu får ni den, lite sent kanske, men bättre sent än aldrig..

Jesus förlåt mig.

Jag vet att jag har varit lite hård mot dig på senaste tiden, men det är inte mitt fel. Jag har varit sjukt stressad, det har varit massor som har hänt hela tiden och jag är inte du, jag är inte Gud. Det kanske inte spelar någon roll för dig, men jag är inte lika stark som du, jag tål inte lika mycket som du och jag fixar inte all press som hamnar på mig ibland. Jag vet att du har sett mig gråta. Jag vet att du har varit där. Men om Mikko känns frånvarande när han ligger tio centimeter ifrån mig, hur ska du då kunna kännas närvarande? Jag är bara människa, det är min rätt att tvivla. Om du fick säga att Gud hade övergivit dig på korset så får jag säga det nu. Du var människa - jag är människa. Du borde veta hur det känns.

Jag vet inte vad jag ska säga. Förlåt räcker inte till. Men det är allt jag har. Jag har inget annat jag kan ge dig Jesus. Förlåt mig. Men ett förlåt får duga.

Jag älskar dig.
Amen


Jesus - Förnekelse och förlåtelse.

Vi kan börja det här inlägget med en liten info-grej. Jag skapar nu inte bara en utan två nya kategorier. Bön och Wero berättar om sin tro. Den först nämnda kommer inehålla böner (det kunde ni inte ha trott va?) och den andra kommer innehålla allt jag nu skriver om min tro, alla inlägg om Jesus, Gud och allt annat som handlar om tro helt enkelt. Det inlägg ni läser just nu kommer hamna i just den kategorin.Till själva ämnet så att säga.
Jesus - föraktad och pinad
De senaste dagarna har jag följt en tråd i forumet på helgon, tråden handlar om hurvida Jesu lärjungar var lögnare (eller den handlade om det en gång i tiden i alla fall). Tomas är med och skriver i tråden och jag läste ett inlägg som han har skrivit för en liten stund sen, och det gav mig massor av inspiration till att skriva det här inlägget. Jag kommer nu citera Tomas inlägg:
"föraktad av alla
av alla tusentals beundrare han hade medan han predikade, hur många stod upp för honom när han vandrade mot golgata? inte ens petrus, en av hans allra närmaste vänner som dessutom bara några timmar tidigare lovat att följa jesus "till och med i döden", stod upp för honom."

Plötsligt insåg jag att jag ofta, framför allt när jag har varit på läger/festival/whatever och kommit in i någon form av läger-kristenhet (som jag pratade om någon gång i våras) och allt är allmänt halleluja. I alla fall, då tenderar jag ofta att säga till Jesus att jag alltid kommer följa honom. Oavsett vad som händer. Men det Tomas skrev i sitt inlägg fick mig att tänka lite. Skulle jag verkligen följa Jesus om någon stog med en pistol i pannan på mig och frågade om jag trodde på Gud. (Det är ganska självklart att man i en sådan situation skulle få en kula i skallen om man svarade ja, ifall att ni inte fattade det) Skulle jag verkligen säga ja? Jag tror faktiskt inte det... Kalla det att jag har en svag tro, det skulle jag nog göra om det var någon annan som sa det. Men så fort personen med pistolen gått därifrån så skulle jag troligtvis falla ner på knä och be Jesus om förlåtelse. För, precis som Tomas skrev senare i inlägget:
"pinad av gud
jag är rätt övertygad om att det inte direkt är mysigt att plötsligt få hela världens synd kastad över sina skuldror. "

Jesus tog alltså alla världens synder på sina axlar när han dog på korset. Det lär ha blivit ganska tungt... Det finns en youtube video som illustrerar det där grymt bra, men jag hittar den inte just nu tyvärr. Men i alla fall. Jag skulle definitivt räkna det som en synd att jag förnekar Jesus när jag som mest borde bekänna honom. Men halva poängen med Jesus är att han dog på korset för våra synder. Han lär få spendera en ganska lång tid i helvetet, men vad spelar det för roll? Han gjorde det för oss. Av kärlek. Jesus kunde ha kallat på en hög änglar som visst hade räddat honom, men då hade vi dött istället. Det är vad jag skulle kalla att offra sig för laget.

Förnekelse - förlåtelse
Vi kan förneka, smutskasta, håna göra vad vi vill. Jesus kommer ändå alltid att förlåta oss. Sen att vi kanske i alla fall behöver försöka förbättra våra misstag, men Jesus förlåter oss, av kärlek.

Jag failar att få fram min poäng igen tror jag, men ja, vi kan ju alltid hoppas att det ger er något..

Betyg.

Betygen har landat. Jag var lite orolig för mitt betyg i programhantering eftersom det egentligen var det enda jag var osäker på. Men det landade ett MVG där också. Det innebär att jag har 650 poäng MVG och 100 poäng VG. Yay. (Förlåt, jag känner mig lite duktig, låt mig göra det.) Men mitt VG i Engelska A stör mig. Som fan. Men det spelar inte så stor roll nu i alla fall.. Jag hade räknat med 250 VG poäng efter ettan.

Aja. I alla fall. Jag vill få svar på ett mejl jag har skickat. Gärna nu, gärna för ett tag sedan. GAH. Jag är nervös. Massa nervös. Svarasvarasvara.

Herre, hjälp mig.

RSS 2.0