Mikko är i skolan.

Mikko är i skolan. Jag gissar på att hans bror har åkt nu... Jag är ensam. Funderar på att byta om (läs byta tröja och sätta på mig strumpor) och sätta mig och sticka tills Mikko kommer hem. Vi måste handla sen. Okej, vi måste inte handla, men Antti åt upp äggen som jag skulle göra kladdkaka på, ni förstår ju vad det innebär. Dessutom hade jag tänkt mig köttfärsbiffar till middag idag. Men jag vill göra med mjukost i (jag kan dra upp receptet en annan gång om ni så önskar, hojta till i så fall ^^) och vi har ingen mjukost heller. Så nada mjukost och nada ägg ger ingen middag (okej, inte den middag jag tänkt mig) och ingen kladdkaka (for real). Vad gör man åt det? Jo, man åker och hadlar!

Antti kom precis in igen, aja, han springer ut och in och jag har ingen aning om varför. Han har inte med sig något ut, och han har inte med sig något in, han går ut, är ute i kanske fem minuter, kommer in, är inne i 10 och går ut i fem minuter till. Me not get him.

Nej, förlåt för ett ovärt inlägg, försöker mest hålla bloggen vid liv.. Det händer inte så mycket just nu, och det som händer känns inte värt att skriva om. Jag ska gå och sticka istället.
Hare bra.


Att säga sanningen.

Varför varnade mig ingen? Jag har tänkt berätta för henne ett tag, att jag inte orkar vara där längre. Men ingen pratade om konsekvenserna. Att jag skulle behöva dra upp 12 år som jag har levt utan att prata om sanningen, utan att tänka på vem som egentligen gjorde fel. Jag berättade att jag har tröttnat på vad hon gör, att jag har tröttnat på hennes telefonsamtal, på hennes tjat om att det var pappas fel, på deras skitsnack. Jag hoppades att det här skulle få det att ta slut. Men det gjorde det inte. Det fick henne att bli arg på mig, väldigt arg. Konstigt? Nej inte egentligen. Jag visste att hon skulle bli sårad, men det var inte det faktum att jag ville flytta som sårade henne, utan att ingen ville ha henne. Som vanligt så handlade det om henne. Hon var till och med tvungen att ta på sig jackan och visa att det verkligen handlade om henne. Det är alltid samma sak. Och när det var hon som skulle dra så skulle han visa hur duktig han var genom att hindra henne och hota med att kasta ut mig, vilket gjorde henne mer frustrerad, det var ju inte dit hon ville ha det. Jag slängde ner mina grejer i en väska och gick mot dörren. Aja, hon lovade att det skulle förändras, att allt ska bli så mycket bättre, att vi ska prata och allt det där. Men jag vill inte prata om det, jag vill inte höra henne säga att jag gjorde fel. Jag vet att jag gjorde fel, det ger mig inget att höra det. Varför fattar hon inte det?

Man kan ju fundera på varför jag egentligen skriver det här här. Kanske för att jag vill ventilera lite, för att jag hoppas att någon kommer berätta för mig att jag gjorde rätt. Kanske för att någon berättar för mig vad jag egentligen gjorde fel. Jag vet inte. Jag hoppas egentligen bara på något. Eller på att få ventilera lite.

Skit samma. Är det bara mina föräldrar som hävdar att den andre gjorde fel och att de själva älskar mig mer än den andre? Gosh. 12 år. Det är en alldeles för lång tid. Jag saknar att vara barn och inte behöva bry sig.


Ibland känner jag mig övergiven.

Det var en snubbe på cafébussen i fredags som fick mig att tänka till lite. Han undrade vilka mina tre mest kritiska punkter var. Och fulla människor som höjer rösten mot en måste man försöka svara också. Så sagt och gjort. Mina tre mest kritiska punkter, alltså de tre saker i min tro som jag  är mest kritisk mot, är nog följande:

  1. Finns Gud?
  2. Hör Gud mina böner?
  3. Bryr sig Gud verkligen? 

Oftast kommer jag fram till följande:

  1. Ja, Gud finns! Men det leder mig istället till punkt nummer två.
  2. Oftast kommer jag här fram till att om Gud nu finns, vilket jag redan har konstaterat att han har, så hör han också mina böner. Men då kommer jag istället till fråga tre.
  3. Om han nu har hört mina böner, så bör han också bry sig om mig, jag menar, någon som älskar mig villkorslöst, någon som vad jag än gör håller mig i sin hand och säger "jag älskar dig" bryr sig verkligen, och om man verkligen bryr sig om någon så gör man det som är bäst för personen i fråga.

Tilläggas bör att jag oftast när jag tänker på det här har insett att Gud och jag inte är överrens och att jag måste ge Gud rätt. Jag är en stolt människa som inte ofta vill ge med mig, speciellt inte när det handlar om mig själv (och det brukar bara vara de bönesvaren jag själv får till mig, att Gud säger nej till någon annan brukar inte jag höra).

Nej, jag hade inte någon poäng idag heller. Pwn på mig liksom.


Skrik.

Jag hatar att vakna på morgonen av att de skäller på varandra. Det händer nästan varje helg, men det gör det inte mindre jobbigt. Visst, jag klarar mig, men jag orkar inte. För det är klart att det får konsekvenser för mig också. Och det är dem jag inte gillar.

Jag tänker sitta inlåst i mitt rum så gott som hela dagen. Ska gå upp och sätta en telefon på laddning bara och så kommer jag bli uttvingad för att äta. Men annars så.

Jag åker till pappa idag <3 Äntligen<3

När man inte vågar röra på sig.

Sitter och försöker hindra mig själv från att ringa Mikko. Känns inte som att jag kan ringa någon annan längre, alla andra liksom glider ifrån mig. Jag saknar när jag i alla fall trodde att folk tyckte om mig, att folk inte hade något emot mig, att de tyckte om att prata med mig. Men allt det där är borta nu. Jag klantade till mitt liv och allt försvann. Jag vet att det är mitt fel och att ni inte vill, men ni kan väl hojta till om ni skulle ändra er?

Jag hatar när det blir såhär. När jag sitter i mitt rum och skriver långsamt långsamt, för att jag inte vill att någon ska höra, för att jag är rädd för konsekvenserna. När jag helst av allt hade legat i min säng med täcket över huvudet för att jag bara får panik av det. Jag vill bara springa åt andra hållet. Springa långt bort, fly till någon som älskar mig och kan offra sig och ta hand om mig ett tag, tills jag kan stå på mina egna ben. Varje steg jag tar just nu får det att kännas som att jag ska falla ner på marken och liksom bara dö.

GAH. Jag önskar att jag kunde förklara, ösa ur mig alla mina problem på internet, liksom bara bli av med det. Men internet är inte fullt så anonymt som jag skulle önska. Speciellt inte min egen blogg. Jag kommer nog aldrig bli redo att berätta. Just nu vill jag bara ha en kram och någon som kan säga att allt kommer bli bra, om ett par år kanske, gärna nu, men det kommer ju inte hända, så ett par år får väl duga.

Ja, jag önskar bara att någon fanns där. Och snart kommer jag ringa någon som inte finns där. Jag pallar inte. Förlåt.

När allt rasar samman.

Okej, jag var ganska glad på väg hem från skolan. Visserligen så måste jag ringa pappa idag och berätta att jag och Mikko har förlovat oss, men det finns värre saker att göra liksom. I alla fall, jag kom hem och mamma säger "dina omdömen har kommit" hon sa inte hej, hon sa inte hur var din dag, hur mår du eller något i den stilen (som normala människor hade sagt) och jag sa "okej? vart är de?" "på mikron, och de var inte lika bra som förra gången" Sen gick jag. Jag orkade inte. Jag vet att jag har missat för mycket den här terminen, jag vet att jag har varit borta en del, men det är inte mitt fel. Eller visst, det är mitt fel att min farfar dog och att jag inte klarade av det, det är mitt fel att varje gång någon nämner döden så har jag lust att springa åt andra hållet och bara gömma mig någonstans tills jag känner att jag kan hantera det.

Nej, jag vet inte vad jag försöker säga, jag tror att jag försöker rättfärdiga att jag har varit borta en del från skolan och att jag klarar mig i alla fall, jag har ju ingen IG varning direkt. Jag har en del B:n i omdömmet men hallå, det har normala människor. Fan också. Ta mig härifrån?

Historiaprov och pinsamma sms.

Hade historiaprov nu på morgonen, det var lite ont om tid, men jag tror att det gick okej. Eftersom det är första provet vet jag dock inte riktigt vad det är han vill ha av oss. Men det märker man ju efter det här provet.

Efter provet fick jag ett sms från Tomas. Jag svarade på sms:et och eftersom jag har sms:at ganska mycket med Mikko de senaste veckorna (gratis sms gör så att det skickas fler sms..) så avslutade jag, ganska automatiskt, sms:et med "älskar dig<3" Nu tror jag i och för sig att Tomas är ganska medveten om att jag älskar honom, men hallå? Man skriver inte så.. Eller, jag skriver inte så i alla fall. Jag är inte sån. Aja, den dagen Tomas läser det här (läs; när jag ber honom) så kommer han väl kanske förstå.. Aja, jag tror inte att han hatar mig direkt, men lite pinsamt är det allt..

Gud är cool.

Gud är så grymt cool.

Vi gick igenom fysikprovet på matten, så att vi kan ägna hela våran nästa superonsdag (Daniel kallar dem så, när vi har först fysik och sedan matte på onsdagmornar). Vi skrev provet på fysiken och gick igenom det på matten så att vi kan ägna båda lektionerna på onsdag åt att plugga matte. Woho liksom. Aja, i alla  fall.

På fysikprovet så fanns det en uppgift som gick ut på att man skulle ta reda på om ett rätblock av okänt ämne med vissa mått och en viss vikt skulle flyta på vatten. När vi gick igenom uppgiften så visade det sig att de båda ämnena (vatten och det andra) hade ganska lika densitet. Ämnet skulle visserligen flyta, men kanske inte så bra. Dessutom funderade Daniel på att det beror ju dessutom på vattnets temperatur. Alla ämnen, utom vatten, har en högre densitet ju kallare det är. Men inte vatten. Vatten har som högst densitet när det är +4°C. Det är därför sjöar aldrig bottenfryser, vilket gör att fiskarna alltid kan simma runt nära botten och inte dör.

Gud är så grymt cool. Jag menar, det var han som kom på det där, så att han kunde rädda fiskarna. Det var han som gjorde så att vatten var undantaget från regeln, att det inte var en i mängden. Och ja, jag har hakat upp mig på det där nu. Så det så.

När jag tänker tillbaka på min barndom..

Du vet, någon gång så kommer man till en punkt där man liksom inser att det viktigaste här i livet inte är att vara cool, snygg och allmänt blond. Det finns viktigare saker att göra här i världen. Skolan till exempel. Jag vet inte hur många lärare som har sagt till mig (och resten av klassen) genom åren att "man lär sig inte för proven, man lär sig för livet" och någonstans i 8-första 9:an (typ samtidigt som Johan skrev i mitt utvecklingsdokument att jag inte förlorade i status bara för att jag slutade prata på lektionen) att det kanske faktiskt var sant. Och med den visdomen har jag gått vidare och nu börjar jag inse att jag lite här och var har nytta av vad jag har lärt mig.

Men nu på bussen idag så insåg jag att när man var liten tänkte man inte så, när man var liten var i och för sig inte skolan så seriös heller och man behövde inte direkt koncentrera sig.. MEN i alla fall. När jag var liten så tyckte jag, och tjejerna i min klass, att killar var väldigt viktigt. Alla ville ha en pojkvän. De flesta var kära i en ny kille varje vecka, men sån var inte jag. Jag var kär i samma kille hela mellanstadiet. Viktor. Jag brukade fråga chans på honom. Genom lappar (jag vågade ju inte fråga face-to-face det fattar ju vem som helst. Duh ^^) Ibland svarade han ja, ibland svarade han nej, ibland svarade han kanske... (kommer ni ihåg att man hade en kanske ruta på sina lappar.. jag fattar inte varför.. jag och Milja funderar på det ibland..)

I alla fall. Det viktiga var att man hade en kille. En snygg kille. Definitionen på snygg vet jag inte vad den var riktigt. Men det var i alla fall de coola pojkarna, gärna de som var något år äldre. Men jag kunde inte bli ihop dem. För de var mina kompisar... (Ja, jag lekte mer med killarna än med tjejerna när jag var i den åldern. De lekte mycket roligare.) Så jag var inte cool (eftersom man var tvungen att ha en cool pojkvän för att vara cool, och jag hade ingen cool pojkvän eftersom de coola killarna var mina kompisar)

Då brukade jag må lite halvdåligt över att jag inte var cool. Nu gör det mig inte ett skit. För jag anser faktiskt att jag har lyckats hyfsat bra med mitt liv. Jag har bra betyg (mycket mer än så kan jag inte ha just nu) jag har en pojkvän som älskar mig och i mina ögon finns det inte så mycket mer jag behöver. Eller som jag kan behöva. Visst, jag hade inte haft något emot ett pendelkort till Eskilstuna, men ja.. nu har jag inte det. Så jag får klara mig ändå, och det går. Jag hade gärna känt mig lite mer uppskattad i vissa situationer, men saker och ting blir vad man gör dem till, så det spelar inte så stor roll.. I slutändan så löser det sig i alla fall.


Fick jag fram något? Nej, jag trodde väl inte det heller..


Bloggandet liksom...kraschar..

Precis som allt annat i min värld så har bloggandet kraschat. Det känns inte värt att berätta för omvärlden att jag mår skit och att jag helst av allt vill begrava mig i min säng för att det ändå inte finns någon värd att titta på, någon värd att prata med, eller ens någon värd att tänka på i min kropp.. Men jag begraver mig inte i min säng. Men det känns som att mina ord inte skulle göra någon nytta för någon i alla fall. Som att min självömkan skulle göra lika lite nytta på bloggen som någon annan stans. Men jag tror att det är på väg att vända nu, begravningen är över, universums längsta väntan är snart över och jag har lust att skrika ut det redan nu, men jag låter bli. På fredag på fredag på fredag (okej, ni får veta på söndag/måndag.. beroende på när jag orkar blogga).

Gah. Jag har massor att göra i skolan. Fysik prov på onsdag och historia prov på torsdag. Dessutom så har jag låten som jag måste skriva och så måste jag fixa lite annat bajs. Men det löser sig. Måste försöka komma ikapp i programmeringen också. Valde jag verkligen rätt? Alla andra tycker att det är så roligt och jobbar massor hemma hela tiden, är det bara jag som läser andra kurser också? Sitter alla andra med på lektionerna bara för skojs skull? Aja. Skit samma.

Om jag är lite off här i bloggen så vet ni varför. Jag kommer höra av mig. Såsmåningom...

RSS 2.0