Lite Gud mycket Wero?

En spontan tanke som jag har ibland är att bloggen innehåller ganska mycket om mig men lite om Gud. Vilket är synd, för det är inte alls så det ska vara. Jag försöker ändra på det, jag lovar, men det blir inte alltid som man tänkt sig..

Men en sak som jag tänkte på häromdagen var påsken. Hur vi firar påsk och hur konstigt det egentligen är.

För det första - Påskafton. Påskafton härstammar hos judarna eller hos div. olika hedniska kulturer, judarna firar uttåget ur Egypten medan hedningarna firade att våren var tillbaka och att äggen började värpa och allt sånt där (därav att vi äter ägg). Men vi (jag och alla andra kristna) varför i hela fridens namn firar vi egentligen påskafton? Det hände INGENTING på påskafton. The big action var liksom på långfredagen och på annandag påsk. Men vi "firar" ingen av dem. Och det här är den viktigaste högtiden vi i egenskap av kristna har. Det var i och med påsken som vi fick nåd. Och vad i hela fridens namn hade vi varit utan nåden? Jo, ingenting. Och vad gör vi för att fira det, jo, ingenting. Äter lite ägg precis som HEDNINGARNA gjorde, eller så äter vi lamm som JUDARNA gör. Varför har vi inga egna traditioner? Vad blev egentligen fel?

Det har jag tänkt på, någon som har svar?

Fixat med bloggen.

Jag har ägnat en timme ungefär åt min webdesignsinlämning. Det är helt sjukt hur mycket effektivare jag blir när jag kommer hem och inte sitter i skolan. Har fixat om min tidigare kategori-funktion (som inte existerade..) till en gästbok. Vilket jag tyckte var mycket bättre, för helt plötsligt har folk konatktmöjlighet, vilket är trevligt :) (kommentarer är inte riktigt min grej då jag egentligen känner att det blir väldigt enspårigt när det "bara" handlar om ämnet..)

Sitter och funderar på vad jag har för möjlighet vad det gäller bilder i bloggen, han yrade något om att han tyckte att jag skulle ha det så ja ^^

Idag har varit en bra dag annars, NP i EnB, det gick bra. Skrev 593 ord, 600 var max. Det blev nog lite rörigt, men det fick duga ;) Sen hade vi rast, lunch och sen gick vi till ÖB och jag köpte godis som jag ska ha på tåget imorgon (plus ett par bananer som mamma köper just nu ^^), sen hade vi webdesign, sen fick vi sluta eftersom vi fick komp från engelskan för provet och så tyckte Susanne att det inte var någon idé att börja med något nytt idag och de som skulle ha hållit tal var inte klara i alla fall. Så det blev rätt bra tyckte jag. Jag och Milja hann köra kondition på gymmet och ändå vara klara en timme innan vi egentligen slutar. Det gjorde mig glad. Sen hem och slappa ett tag, äta och så fixa med webdesignen. Det är typ bara småsaker kvar nu. Vilket är BRA! En månad kvar tills deadline!

Hallelujah - Jeff Buckley < Rufus Wainwright

Såg att en klasskompis hade lyssnat på orginalet av Hallelujah, den med Jeff Buckley. Så jag var tvungen att lyssna på den. Men jag kan bara konstatera samma sak som alla andra gånger jag har lyssnat på den. Rufus Wainwright gör den så fruktansvärt mycket finare :) Men det verkar tyvärr som att hans version inte fanns på Spotify.

Jag har förresten börjat använda Spotify. Det är faktiskt bättre än jag trodde. Vilket ju är positivt :) Dessutom älskar min spellista mig och slumpar fram bästa låten hela tiden.

Bästa låten just nu: Dr. Hook & the Medicin Show - A Little Bit More

Ärligt talat. Den låten får mig att känna mig som barn igen. Dessutom är den JÄTTE söt.

Lyckad picknick.

Jolly Roger folket gör mig så glad <3 Det är så roligt att vi kan prata gamla minnen och att vi kan skratta åt det tillsammans. Det blir inte samma sak när inte alla är där. JAPAN <3

I morgon är det exakt ett år sen vi blev världsmästare. Sug på den ni!

JAPAN JAPAN JAPAN<3

För den som inte har fattat det så tävlade jag och några av mina kompisar med legorobotar fram tills för ett år sen. Det gick bra och vi var hyfsat duktiga och fick en plats i VM, i Tokyo, vi fick en massa sponsorer och lyckades slutligen ta oss till Japan där vi vann hela världsmästerskapen i First Lego League. Därmed blev vi alltså världsmästare.

<3

När saker inte går som planerat.

Jag är en sån där människa som gärna planerar saker lite för mycket. Idag gällde det att Mikko skulle ringa mig efter att han lämnat Antti och Maria hos Danny. Men hans mobil är konstig och han kan inte ringa eller ta emot samtal verkar det som. Grattis liksom. SMS fungerar bra. Hur som helst så sms:ade jag och frågade om inte han skulle ringa snart. Inget svar. Ringde. Inget svar. Ringde igen. Inget svar. Jag får lite mindre panik. Skickar ett sms till om att "du skulle ju ringa..". Får svar. Han kan inte ringa.

Jag har sjukt lätt att få för mig saker när folk gör sånt där.Idag fick jag till exempel för mig att Mikko hade stängt av mobilen för att han ville supa med alla andra (visst låter det som min Mikko?), sen fick jag för mig att han hade krockat. Och sådär höll det på, tills jag fick sms:et.

Det handlar inte om att jag inte litar på honom, för det gör jag. Och jag vet att han aldrig skulle göra något sånt (okej, krocka kan han väl göra, men det är rätt otroligt..). Jag blir bara rädd. För att jag blir det ibland. Jag är sån. Jag har alltid varit sån och jag kommer troligtvis att fortsätta vara sån också.

Svar på fråga. - Varför Gud skapade den dumma mänskligheten.

Knyttsak kommenterade och frågade varför Gud, om han nu är så smart, skapade något så dumt som mänskligheten.

Jag vet inte om frågan var så seriöst ställd eller om hon bara ville skämta. Hur som helst så tyckte jag att det var en intressant fråga. Och det är inte första gången jag har hört den heller. Så jag tyckte att den förtjänar ett svar i alla fall.

Gud skapade jorden, han skapade himlen och allt sånt. Men när han hade skapat alla djur och växter tyckte han att någonting fattades, människan. Någon som kunde ta hand om allt det han skapat. För att vi skulle härska över jorden.

Människor var inte menade att vara dumma. Men Eva åt av frukten (dumma dumma orm säger jag bara ^^) och ja, det var bara det. Hon åt en frukt och förstörde hela Guds master plan. Det var lite fail kan man tycka, men ibland undrar jag om inte Gud gjorde det så för att han skulle få en större utmaning. Jag föredrar definitivt att tänka på det på det sättet. Hur som så blev vi dumma på grund av den där frukten. Vi vände oss bort från Gud och det var i och med det som vi blev dumma, vi började synda (i och med att vi över huvud taget kom i kontakt med synden) och vi började bry oss om oss själva mer än allt annat. Vilket inte är vad vi är skapade för, men vi gör det i alla fall.

Därför är det i grund och botten vårat eget fel. Vad vi borde göra är att vända oss tillbaka till Gud, gå den lilla vägen och försöka ödmjuka oss själva till den grad att vi inte längre bryr oss om oss själva. Men det är svårt, för att inte säga omöjligt, men ja, nåden finns ju där ^^

Nej, nu svamlar jag som en pastor på ett väckelse-möte i afrika. Det känns ju lite misslyckat. Hur som, hoppas du fick svar på din fråga :)

Torsdag - en ganska slapp, mysig dag after all.

Idag blev en rätt bra dag. Förutom att vissa människor är DUMMAIHUVUDET men det bryr vi oss inte om nu. För idag var en bra dag.

Fast nu informerade facebook mig om att jag aldrig har varit i Göteborg, så nu blev jag ledsen >.<

Onsdag - åka till mamma och att få sommarjobb :)

Idag hade jag en sån där trevlig kort dag i skolan.
Programmering - försöka fixa en funktion som bifogar en fil till ett mejl. Misslyckas.
Lunch - kebabpasta, det var okej, men pastan var överkokt som vanligt :/
Teknikutveckling och företagande - Sista lektionen. Yay. Börja skriva på rapporten. Inse hur mycket det kommer bli att göra på slutet av arbetet. Mindre Yay. Få mejl och sms från Morgan om att han löste mejlgrejen. Yay!
Sluta - vänta på Stinas pappa. Få skjuts. Åka hem. Äta chips. Packa. Hjälpa Rasmus. Åka till mamma.
Hos mamma - prata med mamma. Titta bland posten. Fått brev. Tibro kommun. Sommarjobb. YAY! Sommarjobb i tre veckor. Tjäna mindre än Milja. Slippa jobbiga skitungar (förlåt Milja). Yay! Äldreboende. Yay! Vara glad.

Idag är en BRA dag. Ingenting kan förstöra det. SÅ DET SÅ!
GLADGLADGLADGLAD!

ARMBAND - varför jag har mina armband på mig.

Jag har tre fem armband på mig på min vänstra arm. För att jag gillar dem.

Två av dem är festivalpass från Frizon, de har jag på mig för att de ger mig bra minnen från frizon, egentligen tycker jag att de är rätt fula, så hade det inte varit för att jag är sentimental av mig så hade jag tagit av dem direkt.

Sen har jag tre andra armband.

Ett som det står F.R.O.G. på, ett P.U.S.H. samt ett W.W.J.D. Jag tänkte att jag skulle förklara vad de betyder och vad de betyder för mig, samt varför jag har dem på mig.

F.R.O.G. - Fully Rely On God. Grundtanken i det här armbandet är väl egentligen att vi hela tiden måste komma ihåg att lita på Gud. För om vi inte litar på Gud så fungerar det inte, det slutar bara med att vi sjunker i vattnet (nu drog jag paralleller till när Jesus gick på vattnet och whoever av lärjungarna också gjorde det men han blev osäker och började sjunka. Jesus blir grinig och ba "meh, tror ni inte ni trossvaga?"). Om vi däremot litar på Gud så tror jag att vi kan göra grymma saker, Jesus sa ju faktiskt att vi ska göra stora saker, tillochmed större saker än vad han gjorde och DET är stort. För mig har mitt F.R.O.G. band blivit en påminnelse om att hela tiden försöka lita på Gud, inte så att man klampar ut i en jättetrafikerad väg bara för att testa kanske, men så att man i alla fall tänker på det och när man får chansen så litar man på att Gud gör det som är bäst.

W.W.J.D. - What would Jesus Do? Det här bandet är nog det mest "kända" av de olika banden, men ärligt talat, det är nog den jag "bryr mig om" minst. För oftast när jag försöker så blir det konstigt. Vilket det säkert "ska" bli, men det känns så fel jämt och då blir jag osäker. Därför brukar jag försöka glömma bort det där med W.W.J.D. så länge jag kan, sen ser jag det på min arm och inser att "nej, jag kan nog inte skita i det längre.." och så gör jag vad jag tycker är "rätt" - förra veckan till exempel så skällde jag på en brud som snodde en keps från en av killarna i sin klass och sen vägrade ge tillbaka den, sen när han lyckades få tag i den så tog hon ett reflexband och gjorde samma sak, sen en av hans skor och ja, när hon tog hans sko så blev jag arg och sa till henne, vilket gjorde honom glad och för hoppningsvis så lärde hon sig något om hur man ska behandla andra människor. Dessutom kände jag mig duktig, för jag litade på Gud och jag gjorde vad han hade velat att jag skulle göra.

P.U.S.H. - Pray until something happens. Det är rätt "enkelt" egentligen. Poängen är simpel. Ge inte upp med dina böner bara för att det inte har hänt någonting. Än. För Gud har lovat att alltid ge svar på böner, även om det inte alltid är det svar vi kanske vill ha. Jag är fruktansvärt dålig på det här. Jag ber en eller kanske två gånger för någonting, sen ger jag upp. "nej, det händer ingenting i alla fall, varför ska jag be för det?" men sen jag fick mitt P.U.S.H. band så har saker och ting faktiskt blivit bättre. Jag ber oftare för saker mer än två gånger, oftast faktiskt tillochmed tills jag anser att jag har fått ett svar. Vilket inte händer allt för sällan. Faktiskt. Hur som helst så tror jag att P.U.S.H. bandet är det band jag faktiskt "använder" mest, för det är det faktum att jag måste be för att något ska hända som jag oftast glömmer bort.

Nästa steg är att ta reda på vad de band jag inte har betyder och se till att jag skaffar de jag "behöver" - ett uppdrag att ta itu med på frizon -09 kanske?


Dålig timing >.<

JAG HAR SÄMST TIMING!
Sitter och kollar tågpriser tills nästa vecka, jag blir seriöst grinig. De har gått upp med 30kr sen igår. Ärligt, sämst timing.se?
Dessutom hade jag tänkt ta intercity den här gången, tror vi att man behöver boka sittplats, eller tror vi att det finns plats i alla fall? Jag tror inte det, men man vet aldrig? Kan ju fråga sen när jag köper biljetterna. Jag hade tänkt försöka lösa in mitt värdebevis också idag. Det blir nog bra ska ni se :)

Sen ska jag, Milja och kanske Stina träna, SEN sen ska jag hem och inte göra någonting (eller, jag ska duscha och äta, men sen ska jag inte göra något vettigt xD)

I'm totally back!

Nu är jag hemma igen. Jag vet att jag skulle ha börjat blogga igen i tisdags, men jag orkade inte. Det var så mysigt att bara vara jag och Mikko lite, för så fort jag faktiskt "ska" blogga så tar det massa tid och så tänker jag på det och sådär, jag ville få den tiden för OSS istället. Och det fungerade verkligen.

Finland var underbart - vi skrattade, myste och hade det trevligt tillsammans. Det enda negativa med den helgen var en spindel som satte sig på min kortlekslåda och skrämde livet ur mig samt att hans morbror med familj var hemma hos Mikkos morfar hela påsken, tillsammans med sin HUND, jag är allergisk mot hundar och eftersom jag inte visste om det så hade jag ingen medicin med mig. Tur att vi bara var där två nätter.

I alla fall, det var trevligt. Vi kom närmare varandra, det var ett PLUS!

Sen i veckan så har han haft praktik, då har jag lallat runt hemma och lagat lite mat, pluggat lite, tittat lite på tv och sådär. Sen har vi umgåtts med varandra ännu mer.

Igår hade Mikkos bror, Antti, fest, efter många om och men så var jag och Mikko också sociala på festen, så det var väl bra. Anttis kompis Danny påpekade för övrigt (efter x antal öl..) att jag inte är fullt så stel som jag verkade sist han träffade mig (vilket var nästan ett år sen och i säkert 5 minuter när jag och Mikko dumpade Antti hemma hos honom..).

Hursomhelst. Jag är hemma, jag lever, mår hyfsat bra och ja, det funkar helt enkelt!
Gud är god och älskar alla människor också, ifall att ni undrade..

SEMESTERSTÄNGT!

SEMESTERSTÄNGT

Glad påsk och allt sånt på er allihop :D

Kom och regera nu och här.

Pappa fyller år idag. Så idag blir rätt chill. Sitter och lyssnar på musik och spelar lite. Jag åker om mindre än 7 timmar. Gissningsvis så åker jag hemifrån om typ 6 timmar och 20 minuter.. DET gör mig lycklig. Dessutom har jag en pappa och en låtsasmamma som är grymmast i världen!

Men vad försöker jag säga med det här då? Jo, jag tar semesterledigt nu i eftermiddag, sen återkommer jag på tisdag (om en vecka alltså) för jag vill umgås med Mikko, utan att folk stör, eller saker distraherar.
Jag återkommer därför när vi har fått umgås med varandra!

Att faktiskt ha fått något vettigt gjort!

Jag har faktiskt fått något vettigt gjort idag, jag var i stan och köpte present till pappa. Så nu har jag något att ge till honom och det är bra bra bra :D

I alla fall, nu ska jag duscha och lite sånt och hoppas att jag känner mig lite friskare efter det ^^ xD <3

Mikko städar för min skull, vilket gör mig glad, för normalt sett så brukar Antti tvinga honom att städa för att Maria kommer, men det är aldrig någon som städar innan jag kommer ;)

Men nu ska jag som sagt gå och duscha (det här har tagit mig typ en halvtimme att skriva för att Mikko ringde och jag tittar på that's 70's show och ja ^^ Allt tar bara tid xD)

Det som inte dödar, bygger upp.

Jag tror faktiskt, helt ärligt, att det är väldigt sant.
För jag är inte död än och jag är definitivt starkare än jag har varit.


Idag har jag ont i halsen och är allmänt förkyld. Det lär ju inte bli någon träning för mig imorgon i alla fall.. FAIL.
Men det löser sig!

Nu ska jag mysa med min engelska bok i sängen. Den börjar bli rätt bra faktiskt.

Idag var en bra dag, tro det eller ej.

Jag vet inte om det beror på att jag snart åker, eller om det beror på att saker och ting är så fruktansvärt konstiga just nu, men jag har haft en helt okej bra dag, det har inte varit något som har blivit sådär jättemarkant fel.

Jag vaknade med huvudvärk, men jag tog en huvudvärkstablett för en liten stund sen så det verkar släppa lite nu.
Jag har mer eller mindre skrivit klart min hemtenta i historian = nu kan jag faktiskt slappna av och ha LOV ett tag.
Jag åker till pappa imorgon, need I say more?
Allt som tidigare har kännts jobbigt verkar lösa sig utan att jag faktiskt pratar om det.

I alla fall, i dag har varit en bra dag och det gör mig glad. Men nu är jag hungrig, gå göra något att äta? Ja, det låter som en bra idé :D

Sandor/Ida.

Jag sitter och slötittar lite på Sandor/Ida och varje gång jag ser den så undrar jag om jag förstör för mig själv och min omgivning lika mycket som hon lyckas.
Gissningsvis så gör jag det.

FAIL.

Databashantering...igen.

Vi har näthandel, men just nu diskuteras det ipred. Och ja, folk verkar tro att vår regering är korrumperad nog för att de ska låta film och musikbolagen (och fotografer och sånt..) gå helt lösa och helt utan rättegång och sånt MUTA oss i form av "pirater" (Jag känner mig inte direkt som en internet pirat.. )

I alla fall. Just nu sitter jag och funderar på brister i vårat system. Det går väl helt okej. Egentligen ska jag programmera och sånt, men det gör jag inte xD

Sanningen bakom Wero.

Det döljer sig många hemligheter i Wero. En av dem är hennes slackande vad det gäller att plugga till prov.. Imorgon har hon Webdesignsprov, som hon anser att hon "kan". På fredag har hon Fysikprov, som hon anser att hon inte kan plugga till än eftersom hon har Webdesignsprovet först. På så sätt "slipper" hon plugga till båda proven. Och på så sätt så kommer båda proven att gå fail!

Nej, Webdesignen må hon kunna, men fysiken kan hon inte, plugga är det som gäller då!

Att inte förstå ett skit.

Sitter med programmeringen. Och ärligt talat, jag tror jag koncentrerar mig på helt fel saker just nu ^^ Design framför funktion. Men det är okej, för Morgan har gjort en 3D-logga med en innebandyboll!

Lunch snart <3 Innan dess vill jag få något gjort. Så det så!

RSS 2.0