Varför jag gärna tar på mig rollen som årets tönt.

Anonym utmärkte mig till årets tönt. Jag tackar och tar emot och kan inte hjälpa att undra varför jag skulle ta illa upp. Dels så har jag upprepade gånger sagt att det är bättre att vara töntig än att vara "cool". Dessutom så har jag aldrig ens försökt se mig själv som något annat än en tönt - jag gillar att vara tönt!

MEN - vad jag inte förstår är hur det faktum att jag står för vad jag tror på skulle kunna göra mig till en tönt? Jag förstår inte varför bland annat anonym (för det lär ju vara fler människor som går in på min blogg och konstaterar samma "faktum" som anonym) tycker att det är töntigt att gå emot normen och faktiskt säga "det här tror jag på - jag tänker leva efter det" istället för att i tysthet tro och sedan gå och ha massa fördomar om folk utan att egentligen göra något åt dem.

(för övrigt så stavas izredam med litet i då det inte är ett svenskt namn ^^)

Nu går jag ur SVK.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5998450.ab

Jag anser inte att jag behöver förklara vidare varför jag anser att det är fel, den diskussionen har vi redan haft.
Det här känns lite som att det är det sista steget för SVK att ta avstånd från Bibeln.

Ytterligare ett svar på kommentarer (den här gången till Jenny och anonym)

Jenny: Vad du menar är alltså att bara för att det är en orättvisa så måste det vara en mänsklig rättighet? Det är klart att det är orättvist, men det hör inte hit. Det är orättvist att jag inte får precis allt jag pekar på av mina föräldrar - det är inte en mänsklig rättighet att få allt man pekar på för det.

Den kristna kyrkan är finns till som en plats för tillbedjan och för att prisa Gud, inte för att det ska vara "fint". Finheten har ingenting med saken att göra. Om man gifter sig i kyrkan så bör man ha någon form av tro på Gud och Jesus, eftersom man faktiskt står där och ber Gud välsigna ens förhållande. Jag förstår faktiskt inte varför man, utan tro på Gud, skulle vilja ha hans välsignelse (vilket jag skrev i ett av mina tidigare inlägg också...). Egentligen så tycker jag att kyrkan bara borde viga folk med en tro på Gud, men eftersom prästerna i SVK knappt vågar prata om Gud så är det väl svårt för dem att veta.

Precis som t skrev tidigare så är det inte en mänsklig rättighet att gifta sig i en kristen kyrka, det är en mänsklig rättighet att tillhöra vilken religion man vill. Jag personligen tycker att det känns rätt fånigt att en tvåtusenår gammal religion ska behöva ändras bara för att en minoritet av vilken majoriteten inte ens tillhör religionen tycker att det är diskriminerande att de inte får ta del av ett av religionens sakrament (det heter inte sakrament inom protestantismen, men jag kommer inte på vad det heter). Det känns lite som att man, återigen, gnäller för gnällandets skull.

Anonym: Sen när blev homosexuella och homosexualitet samma sak? Homosexualitet är en synd, därmed inte sagt att Gud inte älskar homosexuella lika mycket som han älskar alla andra. Det finns inga synder som är värre än några andra, det finns inte heller någon syndare som är värre än någon annan i Guds ögon. Däremot så finns det folk som tar emot Jesus och tror att han befriar dem från sin synd och det finns dem som inte tror på Gud. Om man tror på Jesus så blir man friköpt från synden, det spelar ingen roll vad man gör för dumheter - Jesus dog för dem och han tog straffet. Tar man inte emot Jesus så dog han fortfarande för synderna, men han dog förgäves för personen i fråga kommer fortfarande få dö för dem själv. Men Gud gör ingen skillnad på homosexuella och hetrosexuella - han gör inte heller skillnad på synd och synd, men han välsignar inte synden.

Varför jag vill att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan (svar till Jenny).

Jag misstänkte att folk skulle reagera ungefär som du gjorde. Men det är faktiskt inte en mänsklig rättighet att man ska få gifta sig i kyrkan. Folk som gifter sig i kyrkan bara för att kyrkan är en fin byggnad borde inte heller få gifta sig där. Att man gifter sig i kyrkan har att göra med att man faktiskt tror på Gud, varför skulle någon som inte ens tror att Gud existerar vilja ha hans välsignelse? Och hur kan det vara en mänsklig rättighet att få den över sitt förhållande?

Jag har en vän som är bisexuell och kristen, när vi diskuterade det här för ett tag sen så konstaterade hon att hon inte tror att hon skulle vilja gifta sig i kyrkan om hon skulle gifta sig med en tjej, just för att det inte är rätt. Den dagen någon kan visa mig ett bibelord som faktiskt tyder på att Gud välsignar homosexualitet så kommer jag gladeligen att tro på det, men än så länge så har jag inte hört någon som faktiskt har kunnat visa mig ett sånt bibelord. Jag har däremot sett flertalet bibelord som visar på motsatsen.

Det är klart att det inte ska heta olika eller innebära olika saker beroende på vem man gifter sig med, men att faktiskt gifta sig i kyrkan är ingen mänsklig rättighet.

Kyrkomötet väntas säga ja till samkönade vigslar.

På tisdag röstar man om samkönade vigslar ska få äga rum i kyrkan eller inte, 53% av medlemmarna har sagt att de tänker rösta ja.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag vill tro att det ska vara rätt, men samtidigt så förstår jag inte hur jag ska kunna göra det när jag inte hittar en enda liten bibelvers som tyder på att det skulle vara bra eller ens lite halvt okej.

Dags att gå ur svenska kyrkan nu? Skulle tro det ja ^^

Om du tror att det är dig jag skriver till så kan du väl höra av dig?

Jag saknar dig <3

(och ja, det här inlägget är riktat till flera personer, some of this world...)

Allt eller inget.

Ibland önskar jag att jag ställdes inför det valet så att jag kunde välja allt och verkligen få det jag vill ha ^^

Blog Action Day - Climate Change in the wiews of a christian.

I'm a christian, I believe that Jesus spread his arms on the cross for my sins so that I could have eturnal life and all that. But, in my belief there is also a part where you have to take care of what we have around us today.

I believe that God created this earth and even if we, the humans, were the last thing he created I am pretty sure that it is designed to fit us, and all the living creatures around us. Unfortunately, we're turning away from God and what he wants us to do. So what is it that he thinks we should do? First of all, I think he wants us to take care of what we have around us.

Taking care of things around us is something they teach us here in Sweden in first grade basically, in my class we got to learn a song that went something like "Care about everything that's living, care about everything that's growing, 'cause life is a chain and every link is equally important, help us save the forests and air and earth and water! Here comes our children, come on now and think! The earth is ours, but it's only borrowed and what you borrow you're supposed to give back, like it was before." (If anyone knows this song - PLEASE don't try to sing it in english - nothing fits with the melody ^^) Anyhow, I believe that this song has a great point, we're just here here a shortshortshort time but in that time we destroy so much, without even noticing.

In my Bible there is this verse where it says that we, as followers of Christ, don't really live here on earth, our home is in heaven and we're only here for a short time. And if we're just here like on vaccation - then who are we to destroy this planet? Who are we to throw garbage on the streets and to poison the air? Is that what you do when you're a guest in someones house? I don't think so.

Blog Action Day - To recycle of not to recycle - that is the question.

As it is today, blog action day, me and my friend Johanna desided to write something - not together but at least on the same theme. The theme became computers since that's what we do in school and since she realized some time ago that computers actually are made out of plastics - which, if you didn't know - is made out of oil. Oil, if you didnt know is something that the earth is running out of - which, if you (once again) didn't know, is something that we at the moment need for basically everything even if it destroys the environment and kills both animals and humans.

Anyhow. How do we solve this rather obvious problem? I believe in recycling. And I am not alone - Sony Ericsson just recently introduced us to environmental friendly cell phones (which today basically is a small computer). The campaign behind it is called GreenHeart and has its roots in the fact that half of the worlds population, that's somewhere around 3 billion people - have a cell phone that is not environmental friendly. Instead they're made out of materials which can not be recycled and they're just making an already damaged world more damaged...

I found the introduction to GreenHeart on youtube:

Basically, recycling means to use something that already has been used to do something new, like a cell phone that wont hurt the environment as much as a regular cell phone.

So what we stand before is to either recycle or to not recycle - I know what I will do, but do you know what you will do?

Varför måste Jesus dö?

Vi pratade ju som sagt om varför Jesus måste dö på alphan igår. Jag tror att det här faktiskt är någonting som många människor någongång har funderat på, just för att det är vad som gör kristendomen unik och det är vad som gör att vi på ett sätt skiljer oss från alla andra religioner.

Hur som helst - Varför måste Jesus dö?
Jesus måste dö för att... nej, så kan man inte säga. Vi måste börja på ett helt annat ställe först. Vi måste börja med synden.

Vad är då en synd? Ordet synd kommer från att missa målet (på hebreiska), det är någonting jag har hört många gånger och när man tänker på det så är det ungefär det man gör när man säger att någonting är synd. "Oj du ramlade - vad synd!" det stämmer ju eller hur, för att ramla var ju troligtvis inte målet. "Ops, jag rev sönder pappret när jag rev ur det ur blocket, vad synd!" - att pappret skulle gå sönder var ju inte heller det målet...

Men vad har att missa målet med Gud att göra? Jesus säger i joh 8:34 att alla som syndar är slavar under synden, hur bra låter det på en skala? I Rom 6:23 så skriver Paulus att syndens straff är döden - inte heller det så lyckat. Speciellt inte om man är Gud och älskar människorna ovillkorligt och inte vill något hellre än att vi ska låta bli, men hur han än gör så låter vi inte bli.

Gud brottades med den där tanken rätt många gånger och han sände rätt många smarta profeter och fick dem att berätta att "Ey, yo! Synda är dåligt, gör rätt istället!" - men det fungerade liksom inte, människorna klarade inte av att göra rätt hur mycket vi än försökte. Gud är ju rätt smart och så så han tänkte en stund till och till slut så var det enda alternativet som fanns kvar att han fick offra sin egen son, som var en del av honom själv för att människorna skulle slippa att ta sitt straff.

Gud sänder alltså ner sin son, Jesus, på jorden för att vi dumma, korkade och rent ut sagt värdelösa människor ska få evigt liv tillsammans med honom. Så mycket älskar han oss. Men det finns ett litet krav, vi måste välja att tro på honom, Gud alltså, om vi inte tror på honom så får vi inte komma in i himmelen i alla fall. Rätt så jobbigt kan man tycka - men så är det.

Jesus har alltså köpt oss fria från vår säkra död i och med att vi någon gång har syndat - på ett villkor, att vi faktiskt tror på att han finns och att han köpte oss fria från vår säkra död genom att själv dö. Svårare än så är det inte.

Sen skulle man kunna lägga ett par evigheter till på att diskutera vad som händer om man inte tänker tro på Gud, eller vad som händer i himmlen men jag vet inte själv vad jag tror om helvetet - eller himmlen, jag vet att jag tror att båda finns där men jag vet inte på vilket sätt och vad som försigår där. Det lämnar jag åt ett annat tillfälle ;)

Lite bloggande, till fördel för skolarbetet..

Igår kom jag hem vid 22 på kvällen, det var skola till 17, sen stan med Milja en sväng och sedan åkte gick vi till kyrkan och hade Alpha. Vi pratade om varför Jesus måste dö det var väldigt intressant och jag gissar på att en del av mina reflektioner över det kommer komma upp här såsmåningom, men inte idag. För idag så roar jag mig med projektarbete. Och det är faktiskt, tro det eller ej - väldigt roligt för tillfället, jag är bara lite grinig på att jag inte får göra färger och grejer själv än - vilket gör att jag inte kan göra så mycket alls :/ MEN, det är okej, det får funka så länge. Jag pillar lite på grunden tills Stina har fått fram en logga och ett par grundfärger som jag kan arbeta utefter... Nu ska jag pilla ihop en fin sida som vi kan slänga upp imorgon om att snar så kommer sidan upp på riktigt.

http://www.lejonprojektet.se alltså :)

Att inte berätta saker, att må dåligt över det och att göra något åt det.

Tjejer, rent generellt (det kanske gäller killar också, det vet jag inte) är väldigt duktiga på att inte berätta vad de känner om saker. Istället går vi omkring och håller det för oss själva och mår dåligt över det.

Det gör mig måttligt ledsen inombords, för jag har så många vänner som gör såhär och det gör mig ledsen att jag inte kan göra något åt hur de mår, för att de inte berättar det för mig.

En kompis (eller bekant kanske man ska säga) sa till mig för ett par år sedan att när vi säger att vi mår bra så är det Sveriges vanligaste lögn. Jag tror att det ligger väldigt mycket i det, det är väldigt ofta som jag säger att jag mår bra, bara för att jag inte orkar prata om det, eller för att jag inte har någon lust att prata om det eller vad som helst. Säger man att man inte mår bra så är det som att man måste prata om det, oavsett om man vill eller inte.

Jag pratar med Gud, eller, jag försöker i alla fall. Jag blir livrädd när jag inser att jag inte vågar prata med honom heller. Och tro mig, det händer ibland. Vad gör man då när man inte längre vågar prata med sin skapare? - Han som redan vet vad man har att säga? Vad gör man när allt man har att säga till honom är förlåt, förlåt, förlåt. När man inte vet vad man ska ta sig till? När man inte kan prata med någon annan för inte ens den man står närmast, Gud själv alltså, går att prata med. Helt plötsligt står man där själv, ensam och övergiven, och vet inte vad man ska göra.

Jag är där just nu. Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. Jag måste på ett eller annat sätt komma närmare Gud. Hur gör man det? Jag tänkte satsa på att fasta en dag eller två? Fasta och bön - låter inte det som en bra grej? Och så avsluta det med en ordentlig god middag? Det får bli på lovet i alla fall, jag pallar inte att inte äta under skolveckorna. Men om Mikko är på så blir det nog något sånt på lovet - bara för att testa om inte annat ^^

Små prylar som ingen egentligen vill ha - jo förresten, JAG vill ha dem <3

Gadgets, det finns nog inget jag skulle kunna spendera lika mycket pengar på. När jag flyttar ihop med Mikko så kommer bland det första jag köper till oss vara USB mission launchers så att vi kan sitta och skjuta missiler på varandra.

Idag hittade jag en helt underbar sida, http://gadget4all.com, helt ärligt, den här sidan har allt, frakten från USA går bara på $3 och ja, när jag får pengar - då jäklar ;)

De här SKA jag ha. Mina rosa som jag köpte i Japan är försvunna och helt ärligt, de här ankorna slår alla hörlurar jag någonsin har sett med hästlängder.


Dessutom har de den panik-knapp som jag så länge har letat efter. De har lunchbox-värmare för USB, de har allt - finns det som gadget så finns det där ^^

Om jag sparade sidan i favoriter? - Jo, visst gjorde jag det ^^

lejonprojektet.se - projektarbete xMASSOR.

Jag är sjuk idag, fryser, har ont i huvudet och mår allmänt dåligt. Sitter hemma och försöker göra lite projektarbete istället. Egentligen borde jag skriva SvC, men det är tråååkigt </3 Debattartikel om FRA-lagen my ass. Gick däremot in på http://www.lejonprojektet.se och såg att domänen finns hos webbstjärnan nu, vilket borde innebära att jag inom kort kommer kunna börja lägga upp saker där :D Jag ser verkligen fram emot projektarbetet. Ska bara se till att få in vår projektplan till Robert först, sen ska jag börja jobba ordentligt (nu jobbar jag på databashanteringen istället för på projektarbetstiden).

Aja, Svenska C var det. Jag vet inte ens om jag är för eller emot FRA :o

En trevlig helg och nya saker att prova på.

Jag har haft en väldigt trevlig helg - trots servitriser som inte förstår sig på vad genomstekt betyder och trots att jag har varit lite nedstämd och så. För helt ärligt - inget kan bli bättre än att umgås med min pojke <3

Vi ska prova lite nya saker - och det kommer gå fin fint och så kommer alla bli jätteglada och så,  jag ska bara vänja mig först :D

Den tidigare blogginspirationen är som bortblåst.

Jag har verkligen ingen inspiration what so ever till att blogga. Jag komer inte på något att skriva, jag kommer inte ens på tanken att blogga. Jag ska försöka skärpa mig - men utan inspiration känns det rätt värdelöst att tvinga fram någonting.

Jag har haft tre prov i veckan, jag har klarat alla tre helt okej, databasen gick över förväntan, kemin också, samhällskunskapen vet jag inte, men den gick nog också rätt bra.

Om en kvart ska jag gå till bussen och ta bussen till Karlsborg där jag ska möta världens underbaraste pojke som kommer hit i helgen så att vi kan fira vår tvåårs dag <3 Två år, jag kan verkligen inte fatta att det har gått så lång tid, och jag kan inte fatta att det har gått så bra. Jag trodde inte att jag kunde älska någon så mycket. Jag trodde verkligen inte det. Men det är okej <3

Det är mer än två år sen jag skrev i ett sms till honom att jag ville känna min gud mot hans - två år. Helt sjukt. Jag älskar honom så mycket, tänk för ett år sen, jag hade inte ens kunnat drömma om att komma såhär nära honom - tänk då för två år sen. Det är helt sjukt :D <3

Försöker plugga -> misslyckas.

Idag är en sån där dag då jag inser att om jag inte börjar plugga redan nu så kommer jag vara helt död på fredag och inte orka någonting i helgen utom att ligga i sängen och sova. Så jag pluggar nu istället. Då tillkommer nästa problem - vad börjar man med?

Databashantering som troligtvis är en av de tråkigaste kurserna jag kommer läsa under min gymnasietid, samtidigt som det är SÅ viktigt så förstår jag inte hur jag ska kunna plugga till provet.

Kemi A är snäppet roligare men eftersom jag inte har några lektioner i det så blir det rätt mycket svårare och jag behöver verkligen behörigheten från Kemi A...

Samhällskunskap A är definitivt den lättaste och roligaste kursen av de här tre. Jag får tänka själv, diskutera och faktiskt tycka saker - samtidigt som jag får betyg. Det är rätt klockrent tycker jag. Självklart så pluggar jag gärna något jag tycker är roligt - även om jag själv inser att det här inte är något jag faktiskt behöver plugga nu, provet är på fredag.

Sammanfattningsvis: Ska jag plugga det tråkiga men viktiga eller det svåra, lite roligare och samtidigt viktiga, eller ska jag helt enkelt plugga det jag tycker är roligt?

Idag får fokus ligga på lite Databas och lite Kemi. Kemi först så att jag kan fråga Andreas om hjälp imorgon eller på onsdag och Databas för att jag har prov på onsdag och det inte känns som att jag kan någonting ^^

Jag har inte bloggat på fem dagar...

Jag har inte heller haft något att skriva.. Inte för att jag har det nu heller, men för tillfället så smyger en viss tristess sig på. Jag har avverkat ett par timmar av mitt evighetslånga hål. Bara typ två timmar kvar nu, och jag blir utan lunch idag verkar det som, för jag hittade ingen att äta med och jag vill inte äta själv :/ Aja, det blir väl bra, slutar ju rätt tidigt idag i alla fall.

Ikväll ska jag plugga sönder mig själv med Kemi och databas. Tyvärr så tror jag inte att det kommer gå så bra eftersom mitt huvud redan håller på att gå sönder, jag är trött och grinig. Mikko åkte vid 6 i morse, efter att vi hade sovit i typ fem timmar. Jag behöver mer sömn än så för att fungera som jag ska - ifall att ni inte visste det alltså. Men han kommer hit igen på fredag, eller torsdag kanske. Fredag är för övrigt vår 2års dag.

2 år. Det är faktiskt en sak som jag har reflekterat över ett tag. Det borde kännas som en evighet, det är en evighet, men det känns som att det snarare är ett par månader. Fast vi har umgåtts dygnet runt så att vi har lärt oss väldigt mycket om varandra. Å andra sidan så skulle det inte ha gått att uppleva allt vi har gjort på ett par månader, men det känns så fruktansvärt osannorlikt att han skulle vilja ha mig, att han skulle älska mig så mycket. Att han skulle vilja gifta sig med mig - för det vill han. Hur otroligt det än känns. Jag älskar min pojke och nu ska jag överleva idag, tisdag, onsdag och torsdag - för sen kommer han hit.. Och jag har tre prov att roa mig med under tiden.

RSS 2.0