Körkortet - kort update!

Tänkte att ni skulle få en kort update på hur det går för mig med körkortet också - kan ju alltid vara spännande.

Jag har 5 körlektioner kvar - varav en nu på morgonen. Nästa vecka är det dags för teoriprov och uppkörning. Förhoppningsvis så klarar jag bådeoch på en gång och då har jag mitt körkort tills nästa helg i alla fall - håll tummarna för mig!

Det som inte sitter riktigt just nu är motorvägen (något de flesta av mina vänner slapp på sin uppkörning då det helt enkelt inte finns någon motorväg hemma..) - jag glömmer konstant att titta upp på påfarterna för att kolla så att det inte kommer någon. Jag missar också ibland döda vinkeln på cyckelbanor och vid filbyten i rondeller. Småskit egentligen som definitivt lär sitta om 5 körlektioner. Utöver det så är jag lite osäker över fickparkeringen - men jag tröstar mig med att om körskolelärarna tycker att jag är redo för uppkörning så är jag fan i mig redo för uppkörning!

I can do it! (Även om jag troligtvis är sist i världen med att ta körkort)

Vilket lopp (Belgiens GP - recension)

Såg ni loppet nu då? Shit vad bra det var. Det var helt otroligt. Jag tänkte ta upp de intressantaste delarna i Belgiens GP 2011 som tillslut slutade med Vettel, Webber, Button på pallen.

1. Hamilton kraschade i ett tidigt skede. Lewis Hamilton startade på en tillfredsställande andraplats efter ett bra kval. Han fick en hyffsad start och kunde sen ligga på en tillfredsställande plats. Men på det 12:e varvet så krockade han av någon anledning med Saubers förare Kamui Kobayashi, förlorade kontrollen på bilen och kör in i muren ordentligt. Han svimmar av en kort stund och säkerhetsbilen får komma ut så att läkare kan komma till platsen. Säkerhetsbilen i det här läget gav Sebastian Vettel chansen till ett nytt set däck, vilket i slutändan var avgörande för utgången på loppet.

2. Michael Schumacher. Han kanske inte hade en så avgörande roll i loppet - men den sjufaldige världsmästaren kvalade inte alls under lördagens kval, ett däck lossnade innan han hade satt en varvtid och han startade i den 24 och sista rutan. Ändå slutade han efter de 44 varven på en 5:e plats, något som självklart är en bedrift! Dessutom säger vi grattis till 20-års jubileet i F1 till Michael som har kört F1 sen innan jag föddes.

3. De evigt värdelösa starterna av Mark Webber. Jag älskar Webber, han är en grymt talangfull förare och jag älskar hans körstil - Men jag förstår inte hur han kan göra så fruktansvärt dåliga starter. Trots ett nyskrivet kontrakt med Red Bull och en bra startposition så får han inte till det - en bra start har australiensaren haft i år, i Kina, från 18:e startrutan. Hade han bara fått till starten hade resultaten kunnat se helt annorlunda ut.

4. Renault röran. Jag känner mig tvingad att skriva om allt Renault håller på med för tillfället. Renault skulle i år ha kört med ryssen Vitaly Petrov och polacken Robert Kubica - Kubica krockade dock med en mur i ett italienskt rally under försäsongen och skadades allvarligt i ena armen och benet - han försvann därmed från årets F1 säsong, men man hoppas på en comeback någon gång under 2012. Problemet var dock att ersätta honom. Man plockade in tredjeföraren, erfarne Nick Heidfeld - en tysk med många säsonger på nacken. Nu till Belgiens GP hade dock ledningen beslutat att man inte tyckte att Heidfeld presterade bra nog - han byttes därmed ut mot Bruno Senna, en yngre förare med mindre erfarenhet - men med ett namn som väcker mycket respekt hos alla i motorsporten, brorson till legendaren Aryton Senna. Miljonerna Senna tar med sig till teamet ska täcka kontraktsbrottet man gjort med Heidfeld (som nu tänker ta teamet till rätten). Allt detta för att man senare ska ha råd att testköra med stjärnskottet Romain Grosjean (som för tillfället kör GP2 world series - en serie han vunnit om bara ett par veckor). Att man faktiskt kommer köra med Grosjean näta år är dock inte säkert, allt beror egentligen på hur Kubicas senaste operation gick.

All in all - det var ett grymt lopp, det mest förvånande var Hamiltons krasch och det faktum att vi fick ett regnfritt lopp i Belgien. Såg ni inte loppet borde ni definitivt se en av repriserna eller i alla fall höjdpunkterna i någon av sändningarna i veckan!

Belgiens GP - försnack

Nu är det dags, om en halvtimme kör vi!

Vettel startar i pole, därefter Hamilton och sedan Webber. Jag tror att Hamilton vinner, men man ska aldrig säga aldrig, Vettel har mer eller mindre avgjort säsongen redan - det är svårt för någon annan annan att ta igen de poäng han jobbade upp i våras.

Men jag tror på ett spännande lopp, däcken har inte reagerat som de trodde - det är mer eller mindre alltid blött på SPA (banan i belgien).
spa francorchamps
Såhär ser banan ut (bild från formula1.com) - en av säsongens svåraste kurvor, Eau Rouge - det är mer eller mindre ingen som inte ahr problem med den, speciellt på blött underlag - vilket det typ ALLTID är!

Så sätt på TV:n och titta nu!

Sveriges Mästerkock...

Jag fick ju som sagt mejl i förra veckan angående auditions för Sveriges Mästerkock.. Jag har varit supertaggad hela tiden, men sen kom det där mejlet och jag blev genast osäker. Ska jag verkligen gå? Vad ska jag laga? Vill jag verkligen jobba med mat? Svaren på frågorna blev: Jag vet inte, jag vet definitivt inte och jag tror inte det.

Så nej, Sveriges Mästerkock får klara sig utan Weronica den här säsongen (också) och så kanske vi ses nästa säsong, om jag bestämmer mig för att jag visst vill jobba med mat..

Men - som en liten rolig parentes - de ringde till mig i tisdags. Jag hade precis sagt till Tommy att jag tror att jag har bestämt mig för att inte gå, fem minuter senare så ringer det (vi står inne på akademibokhandeln) och jag svarar. Personen i andra ändan säger "Hej, jag heter XX och ringer från Sveriges Mästerkock" W00t tänker jag då. Men hon ville bara påminna om att mejla om vilken stad jag ville gå på audition i. Men det kändes ju rätt bra att bli uppringd sådär :)

Nej, nu ska jag göra mig i ordning, sen ska jag gå till bussen (!) och åka till Skövde och träffa Stina <3

Ledig vecka <3

Vi har ledigt i veckan, båda två - för första gången på rätt länge. Detta innebär att vi är hemma och umgås med familjen i veckan.

Vi åkte ner i fredagskväll, lördagen spenderades med fotboll och lite shopping i Skövde. Söndagen var vi hos pappa och sen hade vi kräftskiva med Tommys familj - det var ju naturligtvis trevligt, som alltid när någon av våra familjer är inblandad. Sån tur har vi!

Idag har vi varit på Arena Skövde och badat - grymt roligt var det, dock är jag trött, har träningsvärk och ont i fotleden nu. Vrickade  till den i forsen, men jag ska inte klaga - det hade kunnat vara mycket värre.

Imorgon ska vi upp tidigt, köra Mollie till skolan (hon börjar mellanstadiet imorgon), sen ska vi till hemglass, hämta en glassbil och köra en skolkörning (till Mollies skola), tillbaka till hemglass, lämna golfen på service, ta en annan bil till Tibro och hälsa på mina syskon och min mamma.

Onsdag blir det Skövde och träffa Stina, stört länge sen var det! Ska bli skoj!

Torsdag chillar vi tänkte vi, sen fredag eller lördag ska vi på matfestivalen i Skövde - har inte varit där på ett par år så det kan bli roligt. Sen på söndag ska vi sätta oss i bilen och brumma upp till Västerås igen för på måndag nästa vecka börjar skolan... Skönt med lite rutin igen kanske :P

Rolig tävling!

Jag är med i en tävling hos Madeleine där man kan vinna ett sminkpaket från e.l.f. Vill ni också  vara med?

Gå in HÄR och tävla!

Lycka till.

Nya kokböcker och Sveriges Mästerkock.

Min farmor har sålt sin sommarstuga - Så hon har fått hem en massa grejer som hon inte gör något med. Så idag när vi var där så fick vi med oss lite kokböcker och spel hem. Men kokböcker är ju alltid roligt.

Tydligen så är jag konstig som kan sitta och läsa kokböcker som om det vore skönlitterära böcker. En av de nya kokböckerna heter i alla fall Hej mat och innehåller ganska grundläggande mat - men det är många idéer som jag kanske inte hade fått själv. Jag har tittat rätt mycket i den nu och funderar på att laga ett par av de recepten nu i veckan. Bland annat så råkade jag se ett recept på kokt falukorv (ja, bara kokt falukorv - jag sa ju att en del recept var rätt basic), det gjorde mig väldigt sugen på kokt falukorv med potatis och pepparrotssås. Namnam. I veckan är jag även sugen på att göra fiskpudding, men vi har massor av mat i frysen som vi måste äta upp. Så vi lär äta köttfärs, kyckling, falukorv, fläskkarré och lax i veckan. Men det är inte helt dåligt det heller ;)

Fick för övrigt ett mejl från Sveriges Mästerkock idag - om när auditions är och sådär, det lutar åt att jag gör min audition i Göteborg - men ju mer tiden går desto osäkrare blir jag. Jag hatar ju att misslyckas... Aja, det blir nog bra. Tommy tycker mest att jag är fånig som oroar mig, möjligt att han har rätt också - vad vet jag egentligen?

I alla fall så tänkte jag ge er ett recept på pepparrotssås (så att ni kan laga min falukorv sen):

Pepparrotssås
4 port.
100g smör
1½dl vetemjöl
1 liter mjölk
2 tsk pepparrot (du kan med fördel köpa pepparrot på tub, det gör jag!)
salt och vitpeppar

Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull, när det är helt smält och kokar lite så vispar du ner mjölet. Späd sedan ut med mjölken lite pö om pö och allt eftersom såsen tjocknar så häller du i mer mjölk. Vispa hela tiden! När all mjölk är i såsen tillsätter du pepparrot och kokar såsen i ett par minuter, smaka sedan av med salt och peppar. Sen är det klart!

Tankar om bråk.

Sitter och halvtittar på fotbollen, Ukraina-Sverige om ni inte visste det. Egentligen borde jag kolla lite på mekaniken, men jag känner ändå att jag har hyfsad koll på den. Vet inte om jag har skrivit det innan men jag har omtenta imorgon och jag vill så himla gärna klara den! Men efter genomgången i måndags så känner jag att jag nog klarar det bara jag tänker efter ordentligt, för det vi gick igenom var inget som jag inte kunde - jag tänkte bara fel. Käre gode Gud, låt mig klara det här.

För övrigt satt jag och tänkte förut - på förhållanden. Såg ett avsnitt av Scrubs härromdagen där Turk och Carla skulle gifta sig rätt snart och hade blivit ett sånt där par som tror att de vet allt om förhållanden. Jag insåg att jag också var sån en gång i tiden (när jag var ihop med Mikko that is) men att jag nu i efterhand har insett att man inte kan veta allt om förhållanden för att alla förhållanden är så himla olika.

Vad jag menar med det? Jo, bara för att något funkar för mig och Tommy i vårat förhållande så innebär inte det att det funkar för någon annan här i världen. Jag tänkte ge ett exempel. Vi har inga problem med att bråka om småsaker som till exempel tvätten eftersom vi vet att det funkar bättre för oss båda två att få bråka av oss lite och sen är det bra än att spara på det och sen få ihop ett större bråk efter ett par månader. Vi vet också att när det kommer till större saker så har vi ingen anledning att bråka. Vi vet att vi är överrens om vart vi vill i livet, hur vi vill uppfostra våra barn etc. och de gånger vi inte kommer överrens direkt så har vi pratat igenom det och alla gånger har vi kommit fram till att vi menat samma sak, men inte kunnat uttrycka det ordentligt. Haha, så kan det gå...

Vad jag menar är i alla fall att oavsett om man bråkar eller inte så tror jag inte att det spelar någon roll - huvudsaken är att man inte bara bråkar, att bråkandet inte tär på förållandet.

Sen tror jag, men det här är min ytterst subjektiva åsikt som inte alls grundas på speciellt rättvist material, att tjejer gärna överdriver det här med bråk - vi bråkar med vår pojkvän om vem som ska ta hand om disken och när han inte vill diska så tar vi det som att han inte tycker att vi diskar tillräckligt ofta. Även om det enda han menade var att han inte hade någon lust att diska idag. Jag vet i alla fall att jag gör såhär och att jag har många vänner och bekanta som också gör så och i längden så tror jag att det är vi själva som blir lidande.

Nu har jag strulat in mig i något som jag inte vet hur jag ska ta mig ur... men vad jag vill ha sagt är att jag tror att det är bra att kunna bråka, för att det är när man inte kan bråka och inte vet hur man ska göra det utan att såra den andra parten som det slutar illa. Så bråka hellre om småsaker än om stora saker.

Helgen.

I helgen var vi hos Tommys föräldrar, vi åkte ner i fredagskväll för att slippa åka så tidigt på lördagsmorgonen. Jag var ju nämligen på möhippa i lördags. Johanna, en av mina bästa vänner som ska gifta sig nu om en månad, skulle hippas och jag höll på att försäga mig både en och två gånger, men jag höll ihop det. Och förvånad blev hon när hon såg mig på resecentrum på morgonen (jag kunde inte åka från mariestad till falköping för att vara med på kidnappningen tyvärr) - och vi hade så himla roligt! Jag har allt på film, jag hade gärna visat er - men det får vara lite hemligt tillsvidare i alla fall (typ tills efter bröllopet - då kanske jag kan lägga ut något om hon tycker att det är okej).

I alla fall - resten av helgen spenderades med att göra en lista över potentiella lokaler - vi har nog nästan bestämt oss nu, det är ett par lokaler vi funderar över, den ena är dock kyrkans så vi måste kolla över alkoholprinciperna de har - det verkar skilja sig ganska mycket mellan olika församlingar...

Ja, vad hände mer i helgen? Vi hängde med hans familj och sådär - vi ska ner nästa helg igen och då stannar vi lite längre så att vi kanske hinner träffa mina föräldrar och sådär också :)

Nu har jag ärligt talat inte något mer att skriva, kommer nog igång lite bättre efter torsdag - har en tenta då nämligen som jag pluggar till för tillfället, så imorgon ska jag träffa ett par kompisar för att räkna lite på det och sådär. På fredag tänkte jag skriva ihop ett silly season inlägg om F1:en - det vill ni ju läsa vet jag ju!

Frieriet.

Jag har egentligen inte förklarat för någon hur Tommy firade till mig - så jag tänkte att jag skulle göra det nu :)

Det började som en helt vanlig lördagsmorgon - han skulle till jobbet medan jag var trött som jag vet inte vad så jag låg kvar i sängen när han gick upp. Han klädde på sig, LÅTSADES äta frukost. För den som undrar så bor vi i en etta med kokvrå, det finns alltså ingenstans att gå och äta frukost utan att jag märker det egentligen - men jag fattade ingenting. Sen pussade han mig hejdå och gick ut. Men åkta han till jobbet? Nej, han åkte till ICA - köpte hem en massa god frukost (vattenmelon, ananas, hallon, blåbär, yoghurt, god juice etc.) - och gissa vad? Sen åkte han till Hemköp för att han inte tyckte att de hade några tillräckligt fina rosor på ICA (problemet med att försöka köpa fina blommor klockan 8 en lördagsmorgon). Sen åkte han hem och ringde på dörren. Jag låg och sov och fick slänga på mig kläder för att kunna öppna. Och där, utanför dörren, så står Tommy, iförd jobbyxor och en kavaj som han hade smugit med ut med en matkasse och en bukett rosor. Förvirringen var total.

Vi satte oss och åt frukost och tittade på Harry Potter and the deathly hallows pt1, och sen säger Tommy "klä på dig något fint, vi ska på äventyr" - sagt och gjort, klänning, smink och hår fixades på mer eller mindre en kvart så att vi kunde åka. Och så åkte vi, till Tidö slott - där vi åt lunch på världshuset, jag åt en av de godaste fläskfiléerna jag någonsin ätit, och det säger inte lite egentligen :) Varpå vi tar en promenad, går upp till leksaksmuséet och tittar in för att ta reda på om det var värt det, men det var inte sånna leksaker som vi ville titta på, så vi struntade i det. Istället gick vi upp till slottet, där vi tänkte gå upp på slottstrappan för att titta lite - men en av guiderna som råkade stå där sa att man fick minsann inte gå in utan guide och vi orkade inte protestera så vi gick därifrån. Vi gick en sväng runt slottet och när vi hade gått ner för en trappa lurar Tommy upp mig för trappan igen med att han vill titta på ett par kanoner som står där uppe. Vi går upp och väl uppe vid slottet igen så tar Tommy av sitt halsband där han har satt fast våra förlovningsringar, han går ner på knä, berättar varför han älskar mig, hur höjdpunkten på varje dag är att få komma hem och pussa på mig och bara umgås och sen frågar han om jag vill gifta mig med honom. Och jag sa inte direkt nej ;)

Vi gick och tittade lite till innan vi satte oss i bilen på väg hem igen. Hemma satt vi och chillade lite innan det blev middags dags, Tommy lagade middag och sen åkte vi in till stan och tittade på sista Harry Potter filmen.

Haha - hur avslutar man ett sånt här inlägg då? Aja, oavsett så vet ni i alla fall hur det gick till nu :) Nu är klockan massor så jag ska gå och steka lite pannkakor till mig och min fästman som kommer hem om ett par timmar :D

F1 for dummies!

Vet ni vad Formel 1 egentligen är? Det är en av världens snabbaste bilsporter! Det är inte alls bara bilar som kör runt, runt och runt som många tror - jag och Tommy brukar säga till folk att det är Nascar folk tänker på då. Nej, F1 är en taktiksport där allt handlar om precision och ett depåstopp som tar 0.2 sekunder för lång tid kan kosta dig segern.

Bilarna:
Bilarna ser ut ungefär såhär:

(bilden är en gratis wallpaper som jag har på min dator..)

Det här är några av världens snabbaste bilar, de går i över 300km/h på rakorna och har för tillfället en V8 med en cylindervolym på max 2,4liter. Nu vet ni troligtvis inte vad en V8 är, men lite kortfattat så är det en motor med 8 cylindrar som sitter som ett V. Dessvärre är F1-motorer såpass kompakta att det inte ger så mycket att titta på en bild av dem - därför ger jag er inte ens en bild. Det var nog om bilarna tror jag, jag hade kunnat dra mått och sådär för er - men jag känner inte att det är värt det, vill ni ha det så får ni fråga :)

Det finns dock några saker ni måste veta om en F1-bil, de har numera en rörlig del på bakvingen som man kan fälla upp för att minska trycket neråt (som gör att bilen går att styra, det kallas downforce) och istället öka topphastigheten. Den går bara att ha uppfälld på raksträckorna, man kan nämligen inte svänga ordentligt annars. Bilarna har också något som kallas KERS, Kinetic Energy Recovery Systems, ett system som sparar den energi som blir över vid inbromsningar i ett batteri för att sedan använda den till att ge föraren extra hästkrafter under 7 sekunder på varje varv genom att han trycker på en knapp.

Däck:
Det är Pirelli som levererar däck till Formel 1. Däcken är viktigare än man kan tro, ju mjukare gummit är desto snabbare kan man köra, men däcken håller också kortare om gummit är mjukare. Är gummit hårdare så håller det längre - men det blir också lite långsammare, för en F1 bil så brukar det skilja mellan 1 och 2 sekunder mellan hårda och mjuka däck. Det finns 4 olika hårdheter på däck, men man använder bara två per lopp. Däcken finns i följande gummiblandningar utan mönster hårda, medium, mjuka och supermjuka däck och det är FIA (internationella motorförbundet) som bestämmer vilka däcktyper som får användas i vilket lopp. De vanliga däcken har inget mönster, de är så kallade slicks som istället ska ge bra grepp på vägen. Vid blött väglag använder man istället "intermediates" (används om det är blött, men inte något stående vatten på banan) och "wet" som används om det är riktigt blött, de har kapacitet att flytta 70 liter vatten i sekunden. Blir det för blött på banan bryter man dock loppet för att förarna ska se något.

Stall:
Stallen är de företag som ligger bakom förarna, det är de som bygger bilen, samlar sponsorer, ordnar träning för förarna, betalar förarnas lön etc. Precis som en fotbollsklubb t ex. Varje stall har två förare som kör varsin bil i loppen.

Tävlingen:
Varje år så kör man ett antal lopp, i slutet av varje lopp så delas det ut ett antal poäng. Ettan i loppet får 25 poäng, tvåan 18, trean 15, fyran 12, femman 10 osv. ner till 10:e plats där 10:an får 1 poäng. Poängen sammanställs sen i en tabell, den som har flest poäng efter sista loppet på säsongen (som i år är 19 lopp lång) vinner VM-titeln. Det finns även ett konstruktörs-VM, där varje stall tävlar på samma sätt, man lägger då ihop alla poäng som de bägge förarna i stallet har fått under säsongen och det stall som har fått flest poäng vinner.

Helgen:
En F1 helg består av två träningar på fredagen, en träning på lördagen, ett kval på lördagen (uppdelat i Q1, Q2 och Q3) samt ett lopp på söndagen. På träningarna så testar man bilen och försöker hitta de bästa inställningarna till kval och lopp (vilket inte kräver helt och hållet samma saker, bilen måste vara snabbare på kval och stabilare på loppet). Under kvalet så kör alla bilar 20 minuter  i Q1, de 17 snabbaste (av de 24 startande) får sen köra i Q2 medan de som var långsammast får den startruta som de ligger på i ordningen, sen upprepas samma sak i 15 minuter under Q2 och de 10 snabbaste går sedan vidare till Q3 där de gör upp om de bästa startrutorna under 10 minuter. Den som gör det snabbaste varvet i Q3 startar först! Sen är det dags för loppet, men mer om det nedan.

Loppen:
Det körs lopp överallt i världen, alla världsdelar utom afrika för tillfället, men det ryktas om ett lopp i Sydafrika om några år - så snart kanske. Loppet består av ett antal varv - någonstans mellan 50 och 80 beroende på hur lång tid det tar att köra ett varv. Vissa banor är långsammare och vissa snabbare, vissa är längre, andra kortare. Exempel på en bana är Hungaroring i Ungern:

Bild: Wikipedia
Siffrorna är kurvnummer, kurva 1, kurva 2 etc. En kurvkombination som kurva 8 och 9 kallas en chikan, kurvorna sitter då mer eller mindre ihop. Kurva 10 och 11 kallas en S-kurva, där man går ut ur ena kurvan precis innan nästa börjar. Kurva 15 kallas för en hårnål, även om de brukar se ut mer som en hårnål annars, nu är det en rätt öppen hårnål, men ni fattar poängen.

Under loppet så får föraren använda KERS när han vill, men DRS (den rörliga bakvingen) får han bara använda när han har mindre än en sekund fram till bilen framför och då får han bara använda den på ett visst ställe på banan, på Hungaroring ovanför så är detta på start och mål-rakan. Man mäter då avståndet i kurva 16 och om man är inom rätt intervall så tänds en lampa på ratten och man kan fälla upp vingen.

Alla förare måste också använda båda gummityperna under loppet, man måste alltså göra minst ett depåstopp, depåstoppet tar tid och det är mycket taktik som ligger bakom när man gör sitt depåstopp. Om det blir blött under loppet och man måste använda något av de mönstrade däcken så sätts däckregeln ur spel, man får då göra vad man vill med däcken och köra på en typ eller alla typer, beroende på vad förhållandena kräver.

Just nu:
Vi har nu kört 11 av de 19 lopp som är inplanerade för säsongen, det senaste i söndags och nu har förarna och teamen tagit sommarledigt i två veckor innan de börjar förbereda för nästa lopp som går av stapeln i Belgien den 28:e augusti. Sebastian Vettel, förra årets världsmästare har ett stadigt grepp om säsongen med 234 poäng framför stallkompisen Mark Webber som för tillfället har 149 poäng. Det ser ljust ut för den unge tysken som vann mer eller mindre alla lopp i början på säsongen, men han har inte vunnit på 3 lopp nu så de andra tar in på honom mer och mer.

Vi är dessutom mitt i Silly Season, förarna skriver sina nya kontrakt just nu, vilket är vad som kommer fylla mina blogginlägg för de närmsta veckorna.

Nu tror jag att er grundläggande F1 kurs är över - hängde ni med? Formel 1-loppen går att hitta på Viasat Motor, en kanal som man får med Viasats sportpaket :)

Mina föräldrars åsikt om vårat bröllop.

Vi har inte direkt pratat om det, jag vet inte riktigt hur de tolkar vår förlovning. Jag vet att min mamma har läst på min blogg i alla fall och hon verkade inte direkt protestera. Varför skulle de protestera egentligen? Jag fyller 20 om en månad, jag kommer att fylla 21 i samma veva som vi gifter oss, de fick mig när de var 22. Det är inte som att jag är långt före dem i "planerna" och vi tänker inte skaffa barn förrän vi har pluggat klart.

Tommys föräldrar lär vara på ungefär samma nivå - de gifte sig när de var 23, samma år som de fick Tommy, de förlovade sig när de vara yngre än oss. Vi gör alltså inte direkt tvärtom mot vad våra föräldrar gjorde.

Hoppas det var svar på din fråga :D

Nu ska jag sätta mig och skriva ett F1 for dummies inlägg så att ni fattar vad jag pratar om sen, skulle ju gjort det igår, men dessvärre låg jag i sängen med migrän mer eller mindre hela dagen. Det var inte så roligt...

Bröllopsplanerna so far

12 till 6 månader innan bröllopet så rekommenderas man att göra följande:
Bestäm datum och tid för bröllopet [/]
Bestäm vem som ska vara värd för bröllopet [/]
Gör upp en preliminär budget [X]
Bestäm borgerligt/kyrkbröllop [X]
Boka kyrka [/]
Bestäm antal gäster [X]
Boka lokal till bröllopsfesten []
Välj ut tärnor och marskalkar [/]
Planera mottagning/ middag [/]
Välj ut och boka en duktig frisör till brud, brudgum[]
Boka egen transport.[X]
Boka hotell för bröllopsnatten.[]
Boka bröllopsresa.[Vi skippar bröllopsresan i samband med bröllopet - vi har semester inplanerad i alla fall]
Boka musik/ underhållning/ solist för vigseln och festen.[/]

Så - vi ligger rätt bra till. Vi har mer eller mindre bestämt datum, det hänger mest på om kyrkan är ledig då (och vilken kyrka vi vill ha, vi väljer mellan två olika). Värdparet är mer eller mindre klart också - vi ska bara fråga dem om de kan tänka sig att ställa upp. Buudget är klart, gästlistan är klar, transport har vi i familjen så det är inget vi behöver boka. Over all så är jag nöjd med hur vi ligger till - det är trots allt över ett år kvar och nu om ett par veckor så har Tommy ledigt så att vi kan titta på kyrkor, lokaler, kanske prova lite catering och prata med folk som kan hjälpa oss med saker.

Så nu vet ni det. Ny kategori också! Bröllop: En kategori med bröllop åt alla håll, bröllopsplaner, bröllopstips, vårat bröllop, andras bröllop - ja, bröllop helt enkelt. Tänkte slänga upp en F1 kategori också sen, F1 är en av de saker jag brinner mest för här i världen och jag har alltid drömt om att få blogga om F1, men det har aldrig passat i min blogg - men nu skiter jag i om det passar eller inte, jag tänker göra vad jag vill!

Eh? x2

Tydligen så är det ju upprörande att jag och min sambo tänker gifta oss.

För det första så hade vi bestämt oss för att gifta oss innan min vän och hennes kille bestämde sig för att gifta sig (eller i alla fall innan de sa något till oss). Men vi valde att vänta ett tag eftersom allt var så himla rörigt just då. Vilket är mycket av det vi har gått igenom. Min pappas sambo gick bort väldigt hastigt i januari - något som kanske inte verkar så upprörande för någon som inte har varit med om det. Men vi stod varandra väldigt nära och hon var precis lika viktig som min mamma för mig, hon var min mamma på halvtid och vi hade väldigt mycket gemensamt. Att gå igenom det, på 20 mils avstånd - och samtidigt som jag försökte klara av högskolestudier så försökte jag också klara av att hantera hennes död, att försöka ta hand om min pappa (vilket är allt annat än lätt på 20 mils avstånd). Och ja - jag hade kunnat skriva om det i bloggen, hur vi tog oss igenom det och faktiskt växte oss starkare på det, tillsammans.

Men visst - jag kan skriva om sånt, om ni vill läsa om det. Men jag tänker inte, under några som helst omständigheter, lägga ut hela mitt liv i min blogg. Och om det inte passar så finns det andra bloggar.

Men om jag frågar: Vill ni att jag ska skriva om relationstips? Vad vill ni att jag ska skriva, bröllopsplaner, Formel 1 och mat är inte förhandlingsbart - däremellan kan jag skriva om det mesta :D

Ny design och massa nyheter.

The good news first! Tommy har frågat mig om jag vill gifta mig med honom - och det är ju inte som att jag sa nej? Vi har pratat om det länge - men nu har det faktiskt blivit av. Omgivningen har inte direkt protesterat heller och ärligt talat - jag älskar min man och jag tänker spendera resten av mitt liv med honom oavsett vad som händer. Med tanke på vad vi har gått igenom det senaste halvåret så förstår jag inte varför det inte skulle funka.

Därför tänker jag numera ägna min blogg åt sånt jag brinner för. Bröllopet, matlagning, Formel 1, vår kissekatt och ja - whatever jag känner för egentligen.

I alla fall så har jag firat det här med en halvny design (jag har ändrat ett par färger och bytt header - men ni borde fortfarande trycka på f5 om ni inte ser det xD) - kände att det behövdes för att fira denna nystart.

Nu ska jag roa mig med lite TV-tittande innan min fästman kommer hem från jobbet så att vi kan titta på något roligt tillsammans.

I alla fall så hoppas jag att ni stannar kvar här i bloggen även om jag byter konceptet lite (även om jag inte har varit i närheten av det gamla konceptet på jättelänge).

RSS 2.0