Vilket lopp (Belgiens GP - recension)

Såg ni loppet nu då? Shit vad bra det var. Det var helt otroligt. Jag tänkte ta upp de intressantaste delarna i Belgiens GP 2011 som tillslut slutade med Vettel, Webber, Button på pallen.

1. Hamilton kraschade i ett tidigt skede. Lewis Hamilton startade på en tillfredsställande andraplats efter ett bra kval. Han fick en hyffsad start och kunde sen ligga på en tillfredsställande plats. Men på det 12:e varvet så krockade han av någon anledning med Saubers förare Kamui Kobayashi, förlorade kontrollen på bilen och kör in i muren ordentligt. Han svimmar av en kort stund och säkerhetsbilen får komma ut så att läkare kan komma till platsen. Säkerhetsbilen i det här läget gav Sebastian Vettel chansen till ett nytt set däck, vilket i slutändan var avgörande för utgången på loppet.

2. Michael Schumacher. Han kanske inte hade en så avgörande roll i loppet - men den sjufaldige världsmästaren kvalade inte alls under lördagens kval, ett däck lossnade innan han hade satt en varvtid och han startade i den 24 och sista rutan. Ändå slutade han efter de 44 varven på en 5:e plats, något som självklart är en bedrift! Dessutom säger vi grattis till 20-års jubileet i F1 till Michael som har kört F1 sen innan jag föddes.

3. De evigt värdelösa starterna av Mark Webber. Jag älskar Webber, han är en grymt talangfull förare och jag älskar hans körstil - Men jag förstår inte hur han kan göra så fruktansvärt dåliga starter. Trots ett nyskrivet kontrakt med Red Bull och en bra startposition så får han inte till det - en bra start har australiensaren haft i år, i Kina, från 18:e startrutan. Hade han bara fått till starten hade resultaten kunnat se helt annorlunda ut.

4. Renault röran. Jag känner mig tvingad att skriva om allt Renault håller på med för tillfället. Renault skulle i år ha kört med ryssen Vitaly Petrov och polacken Robert Kubica - Kubica krockade dock med en mur i ett italienskt rally under försäsongen och skadades allvarligt i ena armen och benet - han försvann därmed från årets F1 säsong, men man hoppas på en comeback någon gång under 2012. Problemet var dock att ersätta honom. Man plockade in tredjeföraren, erfarne Nick Heidfeld - en tysk med många säsonger på nacken. Nu till Belgiens GP hade dock ledningen beslutat att man inte tyckte att Heidfeld presterade bra nog - han byttes därmed ut mot Bruno Senna, en yngre förare med mindre erfarenhet - men med ett namn som väcker mycket respekt hos alla i motorsporten, brorson till legendaren Aryton Senna. Miljonerna Senna tar med sig till teamet ska täcka kontraktsbrottet man gjort med Heidfeld (som nu tänker ta teamet till rätten). Allt detta för att man senare ska ha råd att testköra med stjärnskottet Romain Grosjean (som för tillfället kör GP2 world series - en serie han vunnit om bara ett par veckor). Att man faktiskt kommer köra med Grosjean näta år är dock inte säkert, allt beror egentligen på hur Kubicas senaste operation gick.

All in all - det var ett grymt lopp, det mest förvånande var Hamiltons krasch och det faktum att vi fick ett regnfritt lopp i Belgien. Såg ni inte loppet borde ni definitivt se en av repriserna eller i alla fall höjdpunkterna i någon av sändningarna i veckan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0