Ett par frågor till.

""jag tror att han hade kunnat göra mycket mer på jorden om han hade känt för det"
Han vill att vi ska komma till himlen, men han känner inte för att ingripa.
Ändå säger du att gud ser in i framtiden och kommer göra allt för att ingripa för att ändra vår tro. Vilket han aldrig kommer misslyckas med eftersom han kan se in i framtiden. Han ser vad som kommer fungera.
Frågan är då, har gud full kontroll över oss, eller har vi fri vilja?

Jag tänker inte ställa mer frågor om din uppfattning om din tro, jag tänker nu ställa frågan:

Varför tror du på gud?"

Känner och känner för - det var lite dåligt formulerat. Han vill ingripa, men eftersom vi har den fria viljan så kan han inte mer än försöka få oss på "rätt väg", vilket han gör konstant, men den fria viljan bestämmer ju hur det hela slutar så att säga. Jag kan verkligen inte förklara sånt här ;__;

Jag tror på Gud för att jag tycker att jag har sett tillräckligt med saker för att inte kunna förneka att han finns, det räckte med att be Gud om att det skulle sluta regna och att sedan inte få en vattendroppe på sig. Men det handlar även om småsaker, som att inte ha en aning om hur en uppgift på ett prov ska lösas, be Gud om hjälp och sen lösa den efter det. Det handlar om saker som att hinna med bussen fast man egentligen inte "borde" ha hunnit - små vardagssaker som får en att tro mer och mer helt enkelt.

Kommentarer
Postat av: Problem

Du säger att du inte har fått tillräckliga bevis för att förneka att gud finns.

Du säger att svar på böner är bevis nog att visa att gud finns.

Hur vet du att gud är den som fått dina böner att slå in?

Kollade du väderleksrapporten? Hade du någon aning om vilket väder det skulle kunna bli under dagen?

Hur vet du att det var just din bön till gud som gjorde att det slutade regna?

När du bad om hjälp på provet. Påverkade gud dina handlingar och tankegångar? Kan gud påverka den fria viljan?

Du bad om att få hinna till bussen i tid. Saktade gud ner bussen? Var det ett tåg som åkte framför bussen så att den kom för sent? Var det för mycket trafik så att bussen inte kunde komma fram i tid? Det finns många exempel på svar till varför bussen kom för sent och att du han med.

Hur vet du att det var just din bön till gud som gjorde att allt gick som det gick?Jag säger tvärt om, det finns inte tillräckliga bevis för att gud finns.

Man kan inte bevisa att något inte finns innan det finns bevis för att något finns från första början.

Att säga att något kan finnas för att det inte finns bevis för att det inte finns kallas "Argument från ovetskap" eller på engelska "Argument from ignorance".

Ett klassiskt exempel är påståendet att det finns en tekanna på månen. Om ingen kan bevisa att påståendet är falskt, är det eller kan det då vara sant?

2011-01-13 @ 15:03:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0