Intressant kommentar!

FINALLY! Det var så länge sen någon kommenterade med frågor att jag trodde att jag hade gått och blivit tydlig i vad jag skriver ;)

"Vad är din definition av Gud?
Vad är din definition av Jesus?
Vad menar du med att Jesus var frälsaren?
Vad är din definition av evigt liv?
Vad är din definition av Guds dödsstraff?
Vad är din definition av Syndernas förlåtelse?
Vad är din definition av de dödads uppståndelse?" - så löd kommentaren, så jag tänkte helt enkelt ta frågorna en och en :D

Vad är din definition av Gud? - Min definition av Gud har jag skrivit om någon gång tidigare, eller snarare min syn på vem Gud är - för jag tror inte att man kan definera Gud, hur skulle du definera något som du ser som större än skapelsen i sig? Som skaparen, ja, men sen då? Det går inte att göra en ordentlig definition av Gud är jag rädd...
Vad är din definition av Jesus? - What's up with the definitions? Jag tror inte att det är definitionerna som är det viktiga i det hela, men fine - Jesus var en man som levde för runt 2000 år sen, han lallade runt på jorden, gjorde en massa awesome saker som man kan läsa om i Bibeln, vissa tyckte inte att det var så awesome så de bestämde sig för att gå emot honom - vilket resulterade i att de faktiskt dödade honom. Men om man är Guds son så spelar det inte så stor roll om man blir dödad, för då åker man ner till dödsriket, partar lite där i ett par dagar och sen slår man upp dörren och tar partyt ett par våningar upp istället. Det är det närmaste en definition du får är jag rädd..
Vad menar du med att Jesus var frälsaren? - I grund och botten så menar jag att det är tack vare Jesus vi inte behöver frukta inför döden, vi kommer inte behöva stå ut med en evighet i helvetet utan vi får möjligheten att komma upp till Gud istället, något vi mer eller mindre inte hade möjlighet att göra innan Jesus dog för oss. Det där med att han dog för oss är lite extra viktigt eftersom det var det som gjorde att vi slipper dö när Gud straffar oss (vilket jag skriver om när den frågan kommer ;)).
Vad är din definition av evigt liv? - Evigt liv är precis vad det låter som, att man inte dör. Visst, vi kommer alla dö från vår kropp här på jorden, men vår själ kommer att kunna leva vidare i himmelen - det är evigt liv, att om vi tror på Gud och ber om förlåtelse för våra synder så är allt förlåtet och vår själ slipper spendera en evighet i helvetet - DET är min definition av evigt liv.
Vad är din definition av Guds dödsstraff? - I gamla testamentet så finns det, som du säkert vet, en massa lagar och bud - den som följer ALLA lagar och bud till punkt och pricka och ALDRIG misslyckas med detta får naturligtvis inget straff, men misslyckas man med ett enda av dem så blir man straffad av Gud. För flertalet av lagarna är straffet döden - men inte som man kan tro, att man helt enkelt blir dödad av någon - utan straffet är egentligen avsaknaden av evigt liv - att vår själ faktiskt hamnar i dödsriket.
Vad är din definition av Syndernas förlåtelse? - Att vi, trots att vi inte håller alla de där lagarna och buden så blir vi inte straffade, vi får förlåtelse för våra fel och får möjligheten att försöka igen och igen och igen - så länge vi är uppriktigt ledsna över att vi gjorde fel och faktiskt ber om förlåtelse. Men så länge vi tror och vill bli förlåtna så blir vi det.
Vad är din definition av de dödas uppståndelse? - Jag tror inte att vi kommer till himmelen direkt när vi dör - inte heller till helvetet. Jag tror att vi hamnar i något mellanting tills domedagen - för då kommer Jesus ner till jorden för att döma oss alla - levande som döda, och då kommer vi att återuppstå, och beroende på vad vi har trott på så blir vi antingen dömda eller förlåtna.

Typ så - det är lite rörigt i huvudet just nu eftersom jag blandar tentaplugg med religion - men jag hoppas att det förtydligar lite i alla fall, annars får du fråga igen :)

Kommentarer
Postat av: Följdfrågor

Är gud allvetande?

Skapade Gud allt?

Är gud allsmäktig?

Skapade gud helvettet?

Skapade gud reglerna om vad som är synder?

Varför vill gud straffa oss?

Hur kan Jesus ha kontroll över vem som blir förlåten?

2011-01-11 @ 11:26:42
Postat av: Julia

gillar ditt svar om Jesus. =) "Han lallade runt på jorden." jag är trött så jag tyckete det lät lite kuligt. :P

2011-01-11 @ 11:31:47
URL: http://crazyjulias.blogg.se/
Postat av: nisse

jag ser det så här. vi existerar eller hur? vi antingen kom från ingenting eller från någonting. men vi vet att ingenting producerar inget. så det lämnar oss att vi kommer från någonting. detta någonting kan vara tillfällig eller absolut. men allt tillfälligt har ett början ,dvs du kom från din mamma och din mamma kom från din mormor och din mormor kom från……..osv. vi kan inte komma från en tillfällig källa hela tiden för då menar vi att vi kommer från ingenting, hur kan då ingenting producera något det är OLOGISKT. så det lämnar oss både logiskt och rationellt att vi måste komma från en absolut källa som inte har något början eller slut. för om den inte hade funnits så hade vi inte existerat och uppenbarligen inte varit här och kommenterat. denna absoluta källan kallar monoteistister och abrahamiska religionerna för GUD. detta är definition på GUD i de logiska ramarna. en annan sak jag vill påpeka är BIG BANG.

vetenskapsmän påstår att för 13,7 miljoner år sedan big bang uppstod och skapa universum. om big bang har ett början då betyder det att före big bang fanns inget eller hur? hur kan då inget producera något så kallad big bang .är det inte lustigt? det är ett bevis att big bang skapades av något och detta går tillbaka till den absoluta källan dvs så är big bang bevis på ett högre makt.

detta är ett logiskt förklaring på GUD

2011-01-17 @ 17:21:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0