Wero förklarar - igen.

Wero ska ta det här från början. Jag vet inte hur många gånger jag har förklarat vad Jesus egentligen gjorde på korset, men jag tar det en gång till.

Jesus dog för oss. Svårare än så behöver det inte vara. När Jesus dog på korset kom nåden till oss och med nåden så kom förlåtelsen (de hänger liksom ihop lite...ganska mycket). Jag vet inte om du (Zandra) är kristen eller inte. Men om du nu är kristen, kan du ärligt säga att du inte syndar? Om du inte är kristen så syndar du ju inte, eftersom du inte har någon som helst gräns för vad som är synd (du har inga riktlinjer, så som t ex Bibeln), såvida du inte tillhör någon annan valfri religion, men om så är fallet får vi ta det senare. Om du å andra sidan är kristen så kan du inte förneka att du syndar. Och om du syndar så tycker jag personligen att du inte har någon rätt att klaga på mig. Men jag ska försöka förklara för dig i alla fall.

Vi tar de tio budorden till exempel.
1. Du skall inte ha några andra gudar vid sidan av mig. - Jag har många saker som jag är beroende av, Mikko är en av dem. Voila, jag har brutit mot första budet.
2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren skall inte låta den bli ostraffad, som missbrukar hans namn. - Jag svär, voila, jag har brutit mot andra budet.
3. Tänk på vilodagen, så att du helgar den. - Jag gör vad jag vill på söndagen, jag sitter inte bara i kyrkan eller hemma helt stilla. Tredje budet är också brutet.
4. Hedra din fader och din moder för att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land. - Min relation är inte vad den borde vara till mina föräldrar (av andledningar som jag anser att ni inte har att göra med för fem öre). Det var fjärde budet.
5. Du skall inte dräpa. - Som att du aldrig har dödat en fluga? Femte.
6. Du skall inte begå äktenskapsbrott. - Jag har varit otrogen. Jag säger inte mer än så (jag och Mikko kan ta det sen om han vill...alla andra har inte med det att göra. Han vet om det och ja ^^)
7. Du skall inte stjäla. - Som att du ALDRIG har stulit något. Det har jag.
8. Du ska inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa. - Har du aldrig ljugit? Det har jag också gjort.
9. Du skall inte ha begärelse till din nästas hus. - Du har inte varit avundsjuk på att din kompis har ett finare rum än dig? Det har jag, flera gånger.
10. Du skall inte ha begärelse till din nästas hustru, ej heller till hans tjänare eller hans tjänarinna, ej heller till något, som tillhör din nästa. - Du har aldrig varit avundsjuk på något annat som din kompis har? Jag är det fortfarande, på många saker.

Men när jag skriver det här nu, så får det mig att tänka på en enda sak. Nattspårningen på mitt första Sundsvik. Observera att det här var på natten efter att jag först blev kristen. Vi blev utskickade i skogen, där vi skulle fylla i ja och nej svar på olika frågor. Alla frågorna kopplade till de tio budorden. Sen gick vi där. Vi blev jagade av motorsågar och zoombies och liknande. Tills vi slutligen kommer in i kapellet. Där sitter "Gud" och tar emot våra lappar. Gud säger "det här ser ju inte så bra ut" (RÄDSLA) Satan kommer in (RÄDSLA) Satan säger "dom är miiiiiiiinaaaaaa. MOHAHAHAHAHAHAHAHA" (RÄDSLA) Jesus kommer inspringande (?) Jesus ropar "Far,far, jag dog för dem! Låt dem gå" (LÄTTNAD) Satan faller ner på marken, han skriker och vrider sig i smärta (EXTREM LÄTTNAD). 

Jag vet inte vad jag försöker illustrera, troligtvis att ALLA svarade Ja på samtliga frågor. (Varje Ja-svar var en synd). Vi var ca 80 lägerdeltagare som gick den där vandringen, alla hade brutit samtliga budord. Innebär det att ingen av oss kommer till himlen? Jesus kom fortfarande till jorden för syndarnas skull. Och om du inte är fri från synd så har du inte heller rätten att döma andra. Jesus har ensamrätt på det, för att han aldrig syndade.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0