Sälj allt du har och älska människorna i världen.

Har du någonsin fått för dig att något försöker vända hela ditt liv uppochned och du inte kan göra något åt det? Har du kännt att något du läst eller sett eller hört eller vad som helst, har försökt förstöra hela ditt liv. Att du inte vet hur du ska få ihop saker i ditt liv med det där, det du har upptäckt. Det gör jag just nu. Jag hade ganska bra koll på mitt liv just nu, för första gången på 16 år. Sen kom han in i mitt liv (nej, inte Mikko den här gången), Shane Claiborne och hans bok The Irresistible Revolution. Jag har inte läst klart den än, jag har faktiskt inte ens läst halva, jag hade kunnat göra det, men jag är rädd att om jag läser för fort så missar jag något, och det vill jag inte. Aja, vad jag tror att Shane försöker få fram är i alla fall svaret på precis samma frågor som jag har ställt mig så länge. Varför inte fler människor dras till kristendomen. Han säger även att man hör alla dessa människor som säger att "mitt liv var så rörigt, sen träffade jag Jesus och allt föll plötsligt på plats." medan Shane själv säger att han hade allt organiserat och bra, sen blev han kristen och det förstörde allt. Men vem är kristen? Visst, tror du på Gud och Jesus och att han är Guds son och allt det där så visst, klart du är kristen, men allt det andra då? Vi väljer ut de Bibelverser vi vill följa och följer dem, men skiter i de andra. Jesus säger att vi ska sälja allt vi äger och ge det till de fattiga, att vi ska gå ut i hela världen och predika evangeliet. Men gör vi det? Nej, för vi sitter i kyrkan och är kristna. Fråga vem som helst, vad en kristen tror på och nästan alla kan svara, men fråga hur en kristen lever och de har ingen aning om vad de ska säga. Why is that? Är det för att vi helt enkelt lever som alla andra? Har vi inte misslyckats ganska kapitalt i så fall? Poängen var ju att vi skulle leva som Jesus lärde oss. Och visst, poängen kanske inte  är att alla ska sälja allt de äger och ge det till de fattiga, men poängen är att vi måste leva som kristna, på riktigt. Inte på låtsas. Kyrkorna kanske också borde göra något? Det är vi som är Jesus kropp idag, det är vi som ska sprida budskapet. Men församlingen kan inte bara sitta och lägga pengar på hög. Det finns många fattiga som behöver pengarna. Och det handlar inte bara om pengar. Det handlar om kärlek.

Vi är Jesus kropp, det är vi som ska göra det Jesus gjorde. Jesus sa att vi skulle göra samma saker som honom och tillochmed större saker. Hur nu det ska gå till, men vi är Jesus kropp. Hur många gånger ska jag säga det? Vad gjorde Jesus, jo, han väckte folk från det döda, han botade sjuka. Och visst, folk dog igen, de sjuka blev sjuka igen, men Jesus gjorde det av kärlek. Det viktiga var inte att Jesus helade de sjuka, det var att han rörde dem. Jesus tog i de spetälska och i hororna, ingen annan gjorde det, men han gjorde det. Det är det vi ska göra. Vi ska gå ut i världen och älska människor, om det sen kräver att vi ska sälja allt vi har och ge det till de fattiga så får vi göra det. Vi borde göra allt vi kan.

Ja, Jesus, jag vill följa dig. Även om det inte skulle finnas något liv efter det här så vill jag följa dig, jag vill bli ditt verktyg. Jesus använd mig. Jag ber dig. Använd mig.

glädje i ensamheten.

Igår var allt verkligen hopplöst, jag menar, folk var så långt bort och jag kunde inte göra något åt det. Jag hatar när det är så. Jag hatar det verkligen. Men sen, lite senare på kvällen typ, så loggade en viss Peter in. Han frågade om jag var i Skövde och liksom, jag bor i Skövde? Men han kommer i alla fall hit, idag. Han är visserligen bara här en timme, men jag får krama honom. Det räcker för mig. Sometimes a hug is all you need. Träffar Mikko i morgon. Det är också glädje, det är den totala glädjen. Det är den totala glädjen att jag kan träffa honom, krama honom, pussa på honom osv. Jag älskar den pojken. Massor. Och det kan ingen ändra på, verkligen ingen. Eller inget.

Tack för att du svarade inatt. Tack för att du orkade prata. Tack för att du inte lade på även om jag inte kunde prata ordentligt. Tack för att du lyssnade. Det är för sånna saker jag älskar dig, för att du faktiskt bryr dig, för att du finns där, för att du är du. Jag kanske borde skriva den där listan med saker jag tycker om hos dig i alla fall?

Älskar dig.

julhandel.

var på stan en sväng med mina underbara föräldrar. Och ja, asså, det funkade väl helt okej. Jag gillar faktiskt att gå på stan med dem, det händer inte så ofta tyvärr. Men en sak jag däremot inte gillar, det är alla dessa hemska köer, människor och allt annat. Jag menar, en halv miljard människor inträngd i en butik där det normalt sett är fyra personer. Jag hatar det. Jag hatar att dessa människor springer på varandra, klagar på att just det de själva skulle ha inte finns och alla drabbas av någon form av köpberoende. Är det inte ett beroende så är det ett begär efter mer. Jag tror att det i grund och botten handlar om människors egoism. Ju mer jag handlar, desto mer får jag nästa år. Eller något liknande. Men spela roll. Det är inte det jag blir mest arg på. Det jag blir mest arg på är det faktum att julen har blivit så kommersialiserad. Folk ska köpa, oavsett om de vill eller inte. Sen har vi ju den underbara idén att vi ska samla in pengar på jul. För DET är ju bra. Visst är det? Ta till exempel "kramas för de ensamma". Detta underbara projekt som i grund och botten går ut på att du köper en pin för 20 kronor som ska gå till ensamma människor så att de inte ska behöva vara så ensamma. Men varför drar man bara upp det på jul, varför bryr sig folk mer på jul? Och kom inte och säg att det inte alls är så för det är det, det finns ingen här i Sverige som kan säga att det inte går bättre att göra en insamling vid jul än någon annan gång. Det är totalt jätte fel att säga det. Hade det gått lika bra året runt hade inte alla våra insamlingsgalor legat på vintern. GAH. Jag blir så trött på människor..

Julhandeln är en andledning till föräldrar att skämma bort sina barn, en andledning för barnen att bråka med sina föräldrar eftersom de fick fel färg på sina nya converse, en andledning för ensamma att vara ännu mer ensamma eftersom ingen bryr sig om dem (trots "kramas för de ensamma" och liknande) det är dessutom en andledning till diverse olika människor att må allmänt dåligt. Det är nu vi behöver free hugs (nej, inte "kramas för de ensamma"). Vi behöver free hugs för att vi ska kunna visa människor att vi älskar dem, pengar ger inte människor kärlek. Och julen handlar om kärlek inte om GPS-navigatorer, pengar och Plasma TV. Det handlar om att vi människor ska älska varandra. Älska oss själva och varandra. Men det verkar inte människor förstå. Jag tänker i alla fall älska min familj och mina vänner i jul. Och så Mikko förstås.


Jag förstår mig inte på folk.


jul, jul, strålande jul.

Snart är det jul. Men först ska jag berätta vad jag gjorde igår.

Var ju som sagt i göteborg (se inlägg från igår) och så. Sen åkte jag och Marielle till Liseberg för att köpa tunnbröd och gå runt och titta lite. Jag sms:ade David (Dagson) och sa att jag inte hann träffa honom. Han svarade att det var synd och sen var det inte mer med det. En timme senare, när vi satt på spårvagnen på väg till Lagerhaus så fick jag ett nytt sms där han undrade om jag var kvar i Göteborg och om jag hann träffa honom. Jag gav med mig och träffade honom senare. Det var roligt. Weronica tycker om David, hur otroligt det än låter. Skulle ha träffat Peter också, men det blev inte riktigt så. Jag saknar honom, massor. Men på tal om att sakna, jag saknar Mikko också (som om folk hade missat det). På tåget hem så tänkte jag på en annan sak, eller tänkte och tänkte.. Jag hamnade mitt emot två snubbar som pluggade på högskolan. Den ena pluggade tekniskt basår och den andra pluggade till arkitekt. Brukar inte folk som ska bli arkitekter vara nått sånär intelligenta? Jag menar det krävs 19.7 för att komma in på högskolan för att bli arkitekt. Men han var så dum så det fanns inte. Även om han hade stora glasögon och såg allmänt nörd-smart ut så var han blåstare än blåstast ^^ Gosh vad trött jag blir på sånna människor. Jag kanske bara har fördommar, men jag satt på tåget en halvtimme (pappa hämtade mig och Marielle i Alingsås) och på den halvtimman så hann han berätta för sin kompis att det inte var klokt att Sveriges dyraste film någonsin (Arn) skulle ha galapremiär klockan 12 på dagen! I Habo av alla ställen! Trodde han på det själv liksom? Vem som helst som har gått förbi en tidning i veckan måste ju ha läst om premiären i skara i tidningen... trodde jag i alla fall. Sen satt han och hans kompis och pratade om när de satt fast med tåget för att tåget framför hade kört på en älg och gått sönder. "Men asså, ett tåg kan ju inte gå sönder av en liten sketen älg?" hur små trodde han att älgar är egentligen? Dumma unge.

Förlåt, men korkade människor stör mig. Speciellt  när de har lyckats komma in på utbildningar jag hade velat gått om jag hade kunnat. I suck.

schillerska.

sitter på receptionen på schillerska. ensam och övergiven. alla andra drog på nått möte, ville jag hänga på? nej det ville jag inte >.< lunch snart, typ tre minuter (därav kort blogginlägg)

ville bara klaga lite.

kanske skriver några rader till senare.

2oo7 - en kortversion.

Tänkte sätta mig och skriva en sammanfattning över 2007 och vad som har hänt iår. Jag vet, det är ett tag kvar, men jag skiter i en och en halv vecka av 2007 okej? jag har 50.5 veckor att grunda min sammanfattning på, det räcker. Tro mig.

Låt oss börja från början. I begynnelsen skapade Gud världen. Eller kanske inte riktigt i början. (ja, jag drar dåliga skämt från början av böcker och filmer.. so what?) Nej men seriöst.

2oo7 - Weros verison

Januari
- Började i Alunda. Själva tolvslaget blev inne i kyrksalen på furuhöjdskyrkan. Där var nämnligen jag, Milja och Stina på läger. Jag hade precis (typ dagen innan?) blivit ihop med Fredrik. Men det är en annan historia. Det blev lite kramar och lite sånt. Sen gick vi ut. Resten av natten spenderades med att sjunga sing star och liknande. Jag satt och deppade bakom scenen (om du undrar varför vi hade en scen så kan vi ta det en annan dag) Aja, lägret tog slut, vi drog hem. Januari förflöt i en dimma av mörker, telefonsamtal och franska utbytesstudenter. Ganska kasst.

Februari - De franska utbytesstudenterna var här i början av månaden. Lättnaden var total när de åkte (2 februari). Niorna åkte till göteborg med skolan och gick på universeum och musikalen Cats samma dag. Cats var bra <3 Nils ringde = mindre bra. I övrigt hände inte så mycket denna månad. Det var skola, skola och skola. Det är i alla fall vad jag kommer ihåg.

Mars - Började med att jag och Milja var "impulsiva" och åkte till mariestad. Eller, vi hade planerat det i flera dagar, men i alla fall. Vi åkte dit och blev blöta om fötterna. Senare på månaden (den 24 mars närmare bestämt) lyfte planet till USA. Något som blev två väldigt bra veckor. Jag fick en ny favoritstad och är det någonstans jag ska igen så är det New York. Mars var på det hela taget en ganska bra månad.

April - Började i Florida. Varmt och skönt. För att vi sedan skulle komma hem till kalla Sverige, gå till skolan och skriva nationellt prov. Det gick okej. Jag hade däremot missat två prov (biologi och kemi) medan jag var borta. Dessa prov höll på att sänka två av mina betyg. Månaden började alltså bra, men slutade dåligt.

Maj - Det var vår, det var varmt och det var inte alls så mörkt längre. Umgicks mycket med kompisar. Var i göteborg och träffade massa roligt folk en kväll, en kväll som förstörde ganska mycket för mig också. Livets ord var i Saron och pratade. De förstörde mycket mycket mycket för mig. Ganska länge också. Men i övrigt så blev det ganska bra. Det märktes att skolan led mot sitt slut. Och det var ganska skönt. Ganska okej alltså, om man bortser från den där kvällen i saron.

Juni - Började egentligen med att jag var i saron. Och att den enda personen jag egentligen ville träffa inte var där. Peter. Det var länge sen vi träffades då och jag saknade honom galet mycket. Senare på natten ringde han. Tror att han grät. Vi pratade en stund, sen var allt bättre. Sånt händer inte så ofta, men det gör mig glad när det händer. Sen var det skolavslutning. Och den-där-kvällen-på-berget som vi alla kommer minnas. Eller i alla fall vi som var där. Det var roligt och jag saknar det. Sen drog jag till UMU för att åka till ukraina. Ukraina var grymt. Mer om det under Juli.

Juli - under juli var jag i ukraina med UMU. Jag var magsjuk i fem dagar, men det var roligt. Jag gillade det massor. Och saknar folket, har bara träffat Elisabeth och Jonatan sen dess. Och det var på frizon (se augusti). Sen när jag kom hem åkte jag och Milja med Miljas familj till Finland. Det var roligt. Vi skrev en bok (jag och Milja) som vi inte har skrivit rent än, det är min tur, men jag orkar aldrig. inspirationen finns inte där.

Augusti - (hände mycket i augusti så det kommer bli ganska långt) Först Unizon. Det var skumt. Mycket frihet att göra vad man ville = bra. Men också en konstig känsla som gjorde att jag inte klarade av Gudstjänsterna (som för övrigt var obligatoriska, vilken idiot som nu kom på det) Konstiga telefonsamtal gjorde att det slutade med att jag grät i famnen på fel människor. (Once again, I'm sorry for that) "Bråkade" även med Peter. Eller, jag skulle skälla på honom. Men jag kunde inte. Sen Frizon. Det var grymt. Träffade Jonatan och Elisabeth. Skulle även ha träffat Mikko, men det blev inte så av någon andledning som vi inte riktigt har kommit på än. Lite skumt är det allt, eftersom han umgicks med Elisabeth. Aja, Frizon var bäst. Alla som protesterar är dumma i huvudet! Sen började skolan. Ny skola, ny klass, nytt system. Det gick bra. Hamnade i en bra klass och allt var Halleluja. Det hände dåliga saker också, fick besked om att morfar hade cancer och att han skulle opereras. Mer om det i september.

September - Morfar var jätte sjuk. Opererades om flera gånger och blev bara sämre. Jag klarade knappt av skolan. Eller, egentligen klarade jag det, men jag fixade inte riktigt matten. Fick mitt första G i matte någonsin. Det tog hårt på mig. Månaden fick mig att inse vad morfar egentligen betyder för mig. han är bäst <3. Jag klippte av mig håret. Det blev kort och jag fick lugg. Men det blev ganska bra i alla fall.

Oktober - Morfar var sjuk. I skolan funkade det bra, men när jag kom hem fick jag konstiga gråtattacker och jag vaknade av ångestattacker på nätterna. Men för första gången hade jag någon som fanns där, först och främst hade jag Timmy, och ibland undrar jag vad jag hade gjort utan honom under de månaderna när det var som värst. Men framför allt, jag hade Mikko. Vi pratade massor i telefon hela september och så plötsligt en kväll fick jag för mig att jag skulle säga till honom att jag älskade honom (det har aldrig skadat någon) Och den där halvminuten det tog för honom att krafsa ner ett jag älskar dig också på msn var den värsta på länge. Någonsin typ. Men det blev bara mer och mer sånt där och den 9:e Oktober blev vi faktiskt ihop. Den 12:e träffades vi första gången då han kom ner till mig från Eskilstuna. Jag har aldrig varit så lycklig i hela mitt liv.

November - Robottävling den 10:e! Det gick grymt bra i robotkörningen men teorin gick riktigt dåligt, vi fick 6 priser totalt (hälften) och vi fick en plats på nordiska mästerskapen i Danmark den 1:a december. Lycka! Mikko kom  hem efter att ha varit i Kanada i tre veckor och gjort tester för att bli polis. Kände mig sämst i världen ungefär när jag fick reda på att han inte skulle flytta och jag skrattade. Men det är för sent att göra något åt det nu. Jag åkte hem till honom och var där en helg, det var underbart. Mikko kom hit veckan efter och var med i kyrkan på filmnatten. Det var roligt. Morfar blev friskförklarad från cancern men är fortfarande inte bra. Men han är hemma och bättre. Farfar fick en stroke och hamnade på sjukhus. Han kunde inte gå och inte röra vänsterarmen.


December - Började i Danmark. Robottävling, vi slutade 5:a totalt och 4:a i robotkörningen. En jätte prestation för oss och vi var glada för det (även om vi egentligen skulle ha kommit 2:a) Träffade Mikko igen (jag var i Eskilstuna) Det var underbart, men hemresan är lika hemsk varje gång. Vi fick ett Wild Card till FLLOAC i Japan i April!!! (FLL = legorobottävlingen OAC = Open Asian Championship, VM ungefär) Det fick GPS (annat skövde lag) också, vi är två lag från Sverige (två från skövde) som ska till Japan och Tokyo och tävla i April.

Idag - Farfar ligger på ett sjukhem och kan fortfarande inte gå. Vi vet inte om han kan komma hem på jul, vilket innebär att vi inte vet hur vi firar jul. Mamma och pappa har bråkat om vart jag ska fira jul och jag vågar knappt ringa mamma och prata med henne eftersom jag bara får massa skit för det. Jag orkar inte bråka mera. Jag saknar Mikko (som jag träffar om nio dagar). Det enda som är bra är att jag har jullov.


Det var min version av 2007.


love of my life.

Sitter och har TMS lektion. Det suger hårdast ever. De sågade min artikel, men det enda det visade var att Sveinn i min klass aldrig i hela sitt liv har öppnat en tidning. Liksom. GAH!
Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men jag vill skriva eftersom jag vill bli av med alla tankar. Kan göra en sammanfattning av min kväll igår istället. Jag gjorde kakor med pappa och marielle, sen satt jag vid datorn och gjorde ingenting. Sen ringde Mikko. Vi satt och pratade en stund, sen lade vi på och pratade på msn, sen ringde jag honom. Jag grät i telefon igen, jag är kass. En gång (innan vi blev ihop) lovade jag mig själv att han aldrig skulle få höra mig gråta, att han aldrig skulle få se mig gråta. Det sket sig ganska kapitalt. Det suger för jag vill inte gråta. Men samtidigt vill jag gråta, jag vill gråta i någons famn, nu får jag det. Men då vill jag inte det. Jag vill vara glad när jag är med honom.

Haha nu står Roro och säger att vi inte ska ta det personligt, men asså, i så fall ska han inte tvinga människor att stanna kvar efter lektionen för att han ska säga att vi inte får göra på vårat sätt.
JAG HATAR ATT SVERIGE INTE ÄR ETT FRITT LAND.

föräldrar.

Alla har föräldrar. Nästan i alla fall. Inte de som är föräldralösa, men jag känner ingen som är det...

Mina föräldrar är värdelösa. Inte pappa kanske, men mamma just nu asså. Pappa ringde henne igår och sa att jag ska vara hos dem på jul. Mamma sa inte så mycket. Idag så hade Karl (Jonas pappa) ringt till henne och sagt att vi ska ha föräldramöte i veckan om Tokyo. Men jag hade inte hunnit prata med mamma om att vi ska till Tokyo. Är jag hos pappa så är jag det också, då tänker jag inte vara halvt hos pappa och halvt hos mamma. Jag är splittrad så det räcker. Vi löste det ju så med de där två veckorsperioderna just på grund av det. Men skit i det då! Jag hatar henne ibland (ja, jag är tonåring, jag får säga så).. Nu fick jag en utskällning för att jag inte hade sagt något och jag fick skäll för att det var pinsamt med henne. MEN JAG SKITER I ATT DET VAR PINSAMT!! Det är okej att hon klagade på det, om det bara hade varit det hon klagade på.. Hon drog upp julen igen. Och jag orkar verkligen inte bråka nu. Hela hösten har varit ett enda stort kaos, varför gör alla allt för att det ska fortsätta vara så? BLÄ! Jag vill inte bråka, jag vill verkligen inte bråka, men hon ger mig inget val. Jag sa inte så mycket, jag sa att hon och pappa hade pratat om det och att jag inte ville göra det. Hon tjatade emot lite och sa tillsist att "ja, du gör ju som du vill i alla fall, även om det är fel" och så lade hon på. Jag började gråta och skällde lite på pappa, som blev arg och sa att hon var dum. Sen sa han att den här julen kommer bli helt värdelös. Hon förstör allt för mig. I alla fall just nu. Och jag hatar det, jag vill inte ha det så. Jag brukar gilla julen, när jag får vara hos pappa och allt är som vanligt. Visst, jag kan klaga på att man måste titta på Karl Bertil och dendärandeniTokyosomdevisarinnnanKarlBertil (kan bli lite roligt i år dock eftersom jag ska dit :D ). Men det är jul, det är så det ska vara. Julen är underbar, det är tid med familjen. Och har man föräldrar som pendlar så är det underbart. Julen hos mamma är inte fullt så underbar. Jag hatar julen hos mamma, men bryr hon sig? Nej.. Jag vill ha en riktig mamma som gör det som är bäst för mig, inte det som är bäst för henne.

Gah, slå mig tills jag inte längre är vid medvetande.

En Hemlängtan Bort.

image3
Jag ger det ett försök. Ett försök att förklara En Hemlängtan Bort. Det är så många som har frågat att jag inte orkar försöka förklara fler gånger. Det blir aldrig riktigt bra heller. Det går inte att få det riktigt bra.

Vi kan börja med bakgrunden till det.
Jag och Milja var ute och gick på idrotten i torsdags (13/12-07). Vi gick ett varv runt skolan på typ en halvtimme, högt tempo som bara den. Men det var inte poängen. Jag såg en lapp på ett elskåp där det stod "EN HEMLÄNGTAN BORT". Det hade stått en text under också, men någon hade rivit bort den. Just då tyckte jag bara att det lät poetiskt, tänkte inte så mycket mer på det utan gick vidare och fotade lite andra saker.

Vad hände sen?
Det var sedan allt som verkligen spelade någon roll hände, jag kunde inte släppa det där med en hemlängtan bort. Det var något som inte stämmde, eller så var det något som verkligen stämmde. Jag tänkte på det och kom fram till att det borde handla om invandrar politik, låter logiskt, right? Invandrare har fått ett nytt hem, här, men längtar fortfarande hem till sitt tidigare hemland, alltså en hemlängtan bort. Men i så fall har man ju en hemlängtan bort när man är borta hemifrån också tänker du kanske nu. Men det ser du att det har man inte. Då har man en hemlängtan hem, och det är en helt annan sak. Men just nu är inte det riktigt rellevant så jag kan förklara för den som är intresserad en annan dag. Jag funderade lite på vad en hemlängtan bort kunde betyda för mig.

Förklaring:
Jag tror att En Hemlängtan Bort handlar om att bo på en plats men att man egentligen vill bo någon annan stans. Och jag bor i Skövde. Det är verkligen inte något fel på Skövde, det är verkligen inte något fel på Skövde. Jag trivs här. Men det är så långt bort. Långt bort från allt. Från Mikko, från mina vänner. Att vara så långt bort från allt och alla gör mig uttråkad, jag kan inte göra vad jag vill och jag kan inte umgås med vem jag vill. Det sista är nog ganska mycket  mitt fel dock, jag menar, jag hade kunnat umgås med folk här, men de visar sig alltid vara helt fucked up när man har umgåtts ett tag. Jag hatar sånt, men det har jag aldrig märkt hos människor som bor en bit bort, fråga mig inte varför det är så, det vet jag inte. Men det som stör mig mest är att jag inte kan träffa vem jag vill. Framförallt att jag inte kan träffa Mikko. Ibland önskar jag att jag skulle kunna rymma hemifrån och bara flytta in hos honom. Bara för att slippa att vara i Skövde. Skövde gör mig ensam och ensamheten äter upp mig innifrån. Det suger. Men just att jag vill rymma, bo hos honom. Det är det som är En Hemlängtan Bort. Eskilstuna är Bort. Skövde är hemma. Men jag längtar hem, hem till Eskilstuna. Förstår ni? Känns som att jag bara rör till det ännu mer i huvudet på folk.

Om det här har förklarat något för någon så grattis till er, jag fick skriva av mig = jag är nöjd. Jag är så trött på att inte kunna förklara vad jag menar, att inte kunna få fram vad jag vill. Att inte kunna säga det till någon, sätta ord på det och bygga orden till meningar och på så sätt liksom få fram något. Önskar att Mikko kunde dra orden ur mig. Jag menar, varje gång vi pratar får jag lust att bara vräka ur mig allt. Vräka ur mig varenda liten tanke som finns där inne. Men det går liksom inte. Det är omöjligt. Jag hatar det.

DRA ORDEN UR MIG! 

Dra ur mig orden och kyss mig tills jag inte längre andas. <3

braig dag.

Idag var nog den bästa dagen på länge. Började med idrott (jag var inte med, jag och milja var ute och fotade istället) Fotandet och det gjorde att idrotten blev helt okej. Jag gillar att fota. Sen Lucia tåget. Jösses vad söta dom var <3 6-7 åringar som sjunger jätte falskt och gör massa konstiga saker hela tiden men fortfarande fruktansvärt söta. Jösses, det var så man bara ville krama med. men det fick man inte. Sen fika. Sen lunch (äcklig mat för övrigt) sen hade vi graf kom. Det var sug. Jag hatar ritplattorna. Dom suger, den gjorde inte som jag ville. det blev inte som jag ville. CUT I ARMEN! (Det verkar för övrigt som om min hemskt underbara klass har börjat förstå det här med CUT I ARMEN... Jag sa det typ hela tiden på graf kom och tillsist jag ba "BAJS" och johan ba "lite cutcut också kanske?" jag ba "det heter CUT.I.ARMEN!" typ xD det var skoj) Sen hade vi resurs. Det var då DET hände.

Jonas ringde. Jag sammanfattar samtalet lite kort
Jag:"Hej det är weronica"
Han:"hej det är jonas... har du och milja kollat eran mejl?"
Jag:"nej, har du mejlat?"
han:"nej, men en kille kom förbi och sa att han hade gjort det och att det var ett långt mejl som ni borde läsa nu. Sen borde ni dessutom ringa MIG"
jag(med världens hjärtklappning):"Jonas, har vi en plats i Tokyo?"
han: "jag vet inte, det är ju inte jag som har mejlat. ring mig sen"
KLICK

jag gick in och sa typ "Milja, mejl, fort. NU!" och så kollade vi.. och Dalle började prata matte bevis men jag fixade inte riktigt det just då. men sen, så kom det fram. MEJLET. Det är låååååångt. Men det är bra. Det är grymt. Och mikko har en lila elefant på huvudet... milja scrollade ner till slutet när Dalle försökte prata bevis med mig. Och där stod det. VI SKA TILL JAPAN!!! JAAAAAAAPAN!!! det är underbart bäst och helt perfekt. Jag älskar mig själv ibland, just nu typ <3 Jag älskar mitt robotlag som är så underbart <3 jag älskar Nina på FIRST Scandinavia som fixade platsen åt oss.

Mycket bättre dag kan man inte ha. För övrigt så har GPS (annat robotlag från skövde, de vann över oss förra året) också kommit vidare, men de fick ett wild card.. vilket inte är alls lika bra (okej, det är väl bra på ett sätt, men det är inte samma presitge i det ;) )

KÄRLEK PÅ IDAG <3

duktig.

känner mig riktigt duktig idag. Riktigt, RIKTIGT, RIKTIGT duktig. Och det är jag också. Fick resultatet på Nationella Provet i Matematik A idag. Jag fick MVG. Lyckan är total fortfarande, nästan som förra nationella i matte. Tror att jag inte riktigt litar på att jag kan, jag vet ju att jag kan, men liksom. Jag brukar alltid faila totalt på proven. Fråga Fredrik (min lärare) han vet. Han har blivit besviken på massor av mina prov. När jag fick MVG på förra provet höll jag på att krama honom. Det gjorde jag inte. Inte idag heller. Men första kursen jag avslutar på gymnasiet får jag MVG på.  Det är lycka. Vi var tre som fick MVG i klassen. Jag, Milja och någon mer. Jag skulle tro att det var Jack, men vem vet? Jag har inte hans msn heller så jag vet verkligen inte. Jag är inte en sån som frågar folk i klassen vad de fick på provet, inte på det sättet. Jag tror inte att någon missade mitt och Miljas MVG... Jag kan sammanfatta beskedet.

Fredrik: Ja, ni fick samma betyg...
Jag OCH Milja (sådär lagom synkat som vanligt): och det var?
Fredrik: Tre bokstäver...
Jag och Milja:*BIIIIIIIIG smile* IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHHHHHHHHHHHH
Olle: High Five!!!

Det var roligt. Sen sprang jag och Milja ut i korridoren och skrattade. Det var roligt. Jag ringde Mikko också. Det var ett värt samtal (not) jag sa att jag hade fått MVG på matte A, han sa "jag sa ju att du skulle få det" jag sa något i stil med "ja, jo, visst" och sen sa jag att jag var tvungen att gå och vi sa att vi älskade varandra och lade på. Det var ovärt, men liksom. Jag var ju tvungen att ringa någon. SMS:ade David också, men han dissade mitt SMS... Tror han hatar mig. xD

Well, jag känner mig jätte duktig, jag gör verkligen det. Känns som att jag faktiskt kan något, som att jag kan något relativt bra i alla fall. Visst, MVG på matte A ger inte 20.0 i medel, men det är ett steg på vägen (i alla fall mot 17.5, som är mitt mål med gymnasiet) . Visst är det, och visst kommer det ge mig lite bättre självförtroende när det gäller matten. Matte B i vår <3 Jag ska ha MVG där också. SKA SKA SKA.

Känner att det här blev ett väldigt värt inlägg, men spela roll. Jag menar. Det är inte riktigt det som är poängen, eller? Jag har hittat mina armvärmare (bara så att ni vet). Det är massa mys. Marielle borde komma hem snart, sen kommer farmor och då ska vi scrappa. Skulle ha gjort en överaskning till Mikko, men det verkar inte bli så. Jag hittar inte texten jag behöver för det :( Kinda suxx :/ aja, det är inte huvudsaken - mössan är ju huvudsaken :)

Okej.. Kanske är dags att sluta skriva nu. Men jag har EXTREMT tråkigt och jag har inget att göra. Skriva en egen text maybe? Nej, jag har ingen inspiration till det.

Aja, bye.. har du orkat läsa hit så grattis :) du är värd en kram ju xD

älskling.

Sitter och har lektion egentligen, men det är ingen lektion. Vi hade nationellt prov på matteA i morse och nu har vi ingen matte p g a det. Det suger egentligen. Jag har grymt tråkigt. Men vi har programhantering sen så vi kan inte gå hem. Jag och Milja sitter i klassrummet i alla fall och typ msn:ar. Jag spelade bloons förut. kom några nivåer längre än jag har kommit innan. (kan ju påpeka att jag spelar more bloons, http://more.bloons.fizzlebot.com/) det är roligt. Men jag GAH på att jag inte kan sikta.

Pratar med Mikko på msn. Tänkte skriva det här inlägget med någon form av förklaring till honom om vissa saker, hoppas att han förstår vad jag menar.

Ibland känns det som om det inte funkar, för att jag helt enkelt inte klarar det. Men det måste funka, jag klarar mig inte utan dig. Det kommer sluta med att jag inte går upp på morgonen, att jag kommer ligga kvar i sängen hela dagen och självömka eftersom jag tycker att det är synd om mig. För att jag är ensam. Du är mitt ljus. Sluta inte vara det. Sluta inte vara dig själv. Well, det är klart att jag blev glad, jag får behålla dig här hemma ett tag till. Känns som om jag sårar dig när jag säger det. Jag förstör dina drömmar. Men du besannar mina. Älskade älskade Mikko, du kommer inte lämna mig och det gör mig gladare än att jag ens har fått träffa dig. Jag kommer kunna vara i din famn lite längre, titta på dig när du sover ett tag till, kyssa dig några gånger till. Med dig blir varje andetag en kyss. Varje sekund ett litet steg mot evigheten.  Spendera evigheten med mig? Förlåt, det var inte meningen att det skulle bli såhär, det var verkligen inte det. Jag förstår om du tycker att jag är hemsk och elak som bara tänker på en sak, men det gör jag inte egentligen, det bara verkar så, just nu. Det hade inte varit så om vi hade kunnat träffas oftare, om allt inte hade blivit så intensivt. Förlåt mig.


Jag tror att jag ska göra en lista med saker jag tycker om om dig och ge dig i julklapp. Också. Vi får se. Vill du ha en sån lista? (risken finns att den blir ganska lång om jag ska skriva med allt..)


Älskar dig, hoppas du förstår det. <3


ge upp.

vissa dagar vill jag bara ge upp. Ge upp totalt och lägga mig ner och bara dö.  Ibland försöker jag också, jag lägger mig i min säng och bara ligger där och väntar på döden. I ca 10 minuter, sen får jag tråkigt och går upp och gör något. Jag vet inte, jag skyller på att jag är tjej och använder alla bortförklaringar det ger en, PMS osv.

Nej, jag skyller inte ifrån mig. Jag skyller på att jag är dum i huvudet och att alla borde hata mig. Alla, verkligen alla.


Insåg precis att jag sitter på min TMS lektion och skriver att alla hatar mig. CUT i armen liksom. Mikko snart, jag borde tacka honom för att han finns där. Wero älskar sin Mikko, massor.

Just nu räcker inte mina ord till, men det gör de aldrig. I hate myself and I want to die.


seg jag.

jag vet att jag är typ segast i universum,  jag har inte skrivit här på typ 100 år och jag hatar mig själv för det, jag vill skriva av mig. Klaga på allt som finns att klaga på. Men jag har inte så mycket att klaga på. Det enda jag egentligen kan klaga på är min röst, som för tillfället är helt åt helvete. Andledningen till det är främst att jag skrek i lördags på Skandinaviska mästerskapen i FLL. Mästerskapen gick för övrigt bra. Vi kom fyra på robotkörningen, men vi skulle egentligen ha kommit tvåa. Och nej, jag säger inte det bara för att jag är en dålig förlorare som inte kan gå med på att vi inte vann. Jag säger det för att dommaren lade sig i vad vi gjorde mitt under loppet och att vi p g a det förlorade massor med poäng (okej, 12 av 400) men det gjorde skillnaden på en 2:a och en 4:e plats. Att han mitt under loppet stack in sin hand och sa till Linda och Jonas att de inte fick använda en av våra armar till roboten kan liknas vid att en fotbollsdommare med ca 10 sekunder kvar av en match (säg en final) där det står 2-2 och en av spelarna ska skjuta mål på ett tomt mål tar tag i spelarens ben och säger att han/hon inte får sparka på bollen. Han skulle få hur mycket skit som helst för det och matchen skulle troligtvis spelas om, eller i alla fall bli förlängd. Men vi fick inte köra om för det var en final som behövde köras. Visst, vi har självaste Nina bakom oss (hon är chef för hela FLL-tävlingen) och flera av dommarna. Bland annat Röde från Borlänge. Han har för övrigt varit i Taipei med Junk Yard Babies iår. De tävlar en nivå över oss och vi kanske också borde vara med där nästa år? OS-nivå liksom? Det är skillat. Men shit the same just nu. Det enda jag egentligen vill nu är att dommarn ska ge sig och att det ska finnas en plats åt oss i Tokyo, eller GAH. jag vet inte.



Kom på en sak när jag satt på bussen förut. Jag insåg att jag har massa fördommar om människor och alkohol. Inte typ om ungdomar som super, eller visst, det också. Men det var inte det jag tänkte på. Jag tänkte på vuxna människor. Asså, jag vet inte om jag är lite rädd för alkohol. Eller i alla fall för alkoholpåverkade vuxna människor. Jag är nog mest rädd för dem för att jag inte vill se folk på det sättet. Vuxna ska vara stabila, och påverkade människor är inte stabila.


JAG FUCKING HATAR TELEFONSAMTAL

ibland

RSS 2.0