Vad gör dig lycklig?

Jag är ganska lycklig egentligen. Jag har massa folk som gång på gång säger till mig att de älskar mig, jag har helt okej betyg i skolan (även om de kunde ha varit bättre, men det där är mina krav, inte era...), jag har massor att göra hela tiden, jag engagerar mig i saker som intresserar mig och jag har ganska lätt för att lära känna nya människor. Men ibland känns det ändå som att något fattas.

Plötsligt förstår jag vad de menar. Nils Ferlin, han var inte så lycklig egentligen, men han hade allt han kunde önska sig. Alla dessa kändisar som kan köpa till sig vad som helst, jag tror inte att de är lyckliga. Det stärker bara  min tro på att pengar inte ger en lycka. Men vad ger en lycka då? Kärlek? Jag vet inte.

Det är som att varje gång man borde bli lycklig, då blir något fel och så är man inte lycklig i alla fall. Som i Japan, först var jag inte jätte lycklig för att jag var orolig för hur tävlingen skulle gå, sen vann vi, då hade jag hemlängtan, sen var vi på väg hem, då ville jag tillbaka. Förstår ni? Man är aldrig nöjd. Jag önskar att jag kunde förstå varför, tror att jag ska skriva upp det på min "att-fråga-Gud-när-jag-dör"-lista. Den börjar bli hyfsat lång. Men just frågan "vad gör en människa lycklig" tror jag att vi, du och jag, kan svara på om vi anstränger oss. Därför frågar jag nu dig som läsare, Vad gör dig lycklig? Och jag hoppas att ni svarar, för om vi har tur så kan vi se ett mönster.

Jag hade gärna svarat, men jag vet inte vad som gör mig riktigt lycklig. Att krama Mikko. Och det skulle väl i så fall vara kärlek. Men att vinna robottävlingen var också riktigt lyckligt. Vad är det? Seger? Är inte det lite väl egoistiskt? Men det skulle ju iofs bara stärka min tro på att jag är grymt egoistisk och att det är den främsta andledningen till att jag inte är lycklig.

Okej, jag ordbajsar. Förlåt. Jag ska sluta nu.

Men svara,
Vad gör dig lycklig?

Kommentarer
Postat av: Erika

Jag har precis köpt en ny nagelstärkade med små, små krossade diamanter i som gjorde mina naglar hårda som sten. Det gör mig lycklig ;)

2008-05-21 @ 19:54:06
Postat av: tomas

jag tror att det var dig jag pratade med nar jag upptackte det, men jag skriver det har iaf: jag blir lycklig av att finnas dar for mina vanner nar de behover mig. att hora nagon saga "tack, om du inte fragat hur jag matt/svarat i telefon/gett mig en kram/whatever den dar gangen vet jag inte vad jag tagit mig till" ar det basta jag vet. och det ar val ocska ratt egoistiskt nar man tanker efter - det far mig ju att kanna mig viktig, duktig och betydelsefull - men det gor mig lycklig.

sen blir jag lycklig, pa ett helt annat plan men minst lika viktigt, av bra filmer, tunga distade gitarriff, rappa spontana skamt, en bra teaterforestallning, sma barn, glass, ironi och apelsinjuice on the rocks.

2008-05-22 @ 06:08:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0