Gud är cool.

Gud är så grymt cool.

Vi gick igenom fysikprovet på matten, så att vi kan ägna hela våran nästa superonsdag (Daniel kallar dem så, när vi har först fysik och sedan matte på onsdagmornar). Vi skrev provet på fysiken och gick igenom det på matten så att vi kan ägna båda lektionerna på onsdag åt att plugga matte. Woho liksom. Aja, i alla  fall.

På fysikprovet så fanns det en uppgift som gick ut på att man skulle ta reda på om ett rätblock av okänt ämne med vissa mått och en viss vikt skulle flyta på vatten. När vi gick igenom uppgiften så visade det sig att de båda ämnena (vatten och det andra) hade ganska lika densitet. Ämnet skulle visserligen flyta, men kanske inte så bra. Dessutom funderade Daniel på att det beror ju dessutom på vattnets temperatur. Alla ämnen, utom vatten, har en högre densitet ju kallare det är. Men inte vatten. Vatten har som högst densitet när det är +4°C. Det är därför sjöar aldrig bottenfryser, vilket gör att fiskarna alltid kan simma runt nära botten och inte dör.

Gud är så grymt cool. Jag menar, det var han som kom på det där, så att han kunde rädda fiskarna. Det var han som gjorde så att vatten var undantaget från regeln, att det inte var en i mängden. Och ja, jag har hakat upp mig på det där nu. Så det så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0