Dagens Bibelord.

"Kan människan själv göra sig gudar?
Då är de inga gudar." - Jer 16:20

Ibland så försöker jag i evigheter att komma på något att skriva om ett bibelord, just för att jag vet att jag har dagens bibelord här på bloggen och att jag borde skriva något om det, i alla fall ibland. Men idag så sa bibelordet något till mig som jag faktiskt kände att jag behövde skriva om.

Bibelordet i fråga är faktiskt en del av en bön, Jeremias förtröstansfulla bön till Herren är rubriken. Jag har tidigare fått verserna 19-20 på en lapp, i vilket samanhang kommer jag dock inte ihåg, men jag vet att jag ber just den bönen ibland. "Herre, min styrka och mitt värn,
min tillflykt på nödens dag,
till dig skall folken komma
från jordens ändar och säga:
"Lögn och tomhet var våra fäders arv;
gudar som ingen hjälp kan ge."
[20]
Kan människan själv göra sig gudar?
Då är de inga gudar."

Jag upplever att det är en bön för att tacka herren, för att han är med oss och han är vår tillflykt på nödens dag, vilket vi väldigt sällan tackar för. I alla fall jag. Jag vet att jag är värdelös på att säga "Tack, Herre, för att du bär mig när jag inte kan gå själv", det är därför jag försöker använda den här bönen till det, för ibland (ofta) så är det lättare att bara be en redan nedskriven bön, för att man har svårt att sätta ord på sina tankar. Och då tycker jag att den här bönen är ett trevligt alternativ :)

Kommentarer
Postat av: Melinda

Jo jag tänkte att jag kunde strunta i den där efterbehandlingen först, men sen tänkte jag att håret kanske bara slits om jag färgar så mycket. Jag väntar lite till innan jag sätter i den andra färgen! : )



Har du ett bra lov? :)

2009-07-15 @ 17:51:18
URL: http://pindilusen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0