Människor spår, men Gud han rår.

Idag på jobbet så hade vi minnesträning. Eftersom det är ett demensboende så behöver de träna för att komma ihåg saker. Ordspråk är bra att träna på. Träningen gick ut på att vi läste början av ett ordspråk och de avslutade det. Nu pratar vi att en tant lyckades klara över 200 ordspråk, så att de har problem med minnet är jag förvånad över (okej, de har inga problem med långtidsminnet, men jag menar, 200 ordspråk!).

Hur som helst så var det ett ordspråk som verkligen fastnade, "Människor spår, men Gud han rår". Okej tänker ni, inget speciellt med det. Men det är så fruktansvärt sant. För jag menar. Här sitter vi på jorden och ba "Imorgon ska det nog bli regn." Men Gud säger "Imorgon blir det regn!" Ser ni skillnaden? Det här är rätt coolt på många sätt, för hur mycket vi än hoppas och spekulerar så kommer det i slutändan vara Gud som vet, Gud som bestämmer, och Gud som verkligen ser till att det blir så. Vilket är så FRUKTANSVÄRT coolt. Det är en av anledningarna till att Gud är så grymt stor, cool och underbar. Han bara vet allting, planerar det och bestämmer det, för att göra så att vi människor har det bra. Fattar ni vilken grym tur vi har i och med det? Visst, han kan inte påverka hur vi människor väljer, mer än att han  kan säga att "ey, du borde göra såhär" men fortfarande, i slutändan så ser han till att få som han vill.

In conclusion: Gud är en cool snubbe som oavsett vad vi önskar oss och vad vi spår om bestämmer hur det verkligen blir, vilket är tur för oss eftersom vi i och med det alltid får det som är bäst för oss, även om det tar onödigt mycket tid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0