Historien om Ola Lindholm och kokainet.

Ärligt talat så blir jag lite upprörd när jag läser det här - inte för att jag tycker att man har dömt stackars Ola Lindholm för hårt, utan för att folk tar så fruktansvärt lätt på narkotika.

För den som inte är så påläst så är kokain ett narkotikaklassat centralstimulernade ämne som utvinns från bladen på kokabusken. Det ger en relativt kort berusning, men den eftersträvade effekten är pigghet och ökat självförtroende. Dock är aggressivitet en vanlig bieffekt. Kokain är dessutom en mycket beroendeframkallande drog - och vid användning under en längre tid så kan det ge både högt blodtryck, hjärtproblem och stroke. Från Wikipedia

Vad folk nu tycker är att "visst, det är en rimlig dom han har fått - men det är inte rimligt att han ska behöva sluta på alla sina jobbuppdrag. Han gjorde det ju faktiskt inte med flit - han kan ju bara inte berätta hur det gick till." Hör ni inte hur det låter? Ola Lindholm hävdar alltså att han råkade knarka, men han kan inte berätta hur han råkade knarka för att det skulle skada hans privatliv. Domstolen hade ju därför inget trovärdigt försvar, han blir därmed dömd för ringa narkotikabrott och vad ska BRIS, Kamratposten och SVT då göra? Tror ni inte att BRIS har regler emot sånt? Tror ni inte att kamratposten har ett rykte att tänka på? Tror ni inte att SVT hade fått skit för att han fick vara kvar från både ett och två håll?

Nej, man råkar inte knarka litegrann, man råkar inte knarka litegrann för att sen inte kunna berätta varför. Ola Lindholm ljuger, ser ni inte det? Och jag är övertygad om att han redan INNAN han knarkade var medveten om vilka konsekvenser det skulle kunna ge honom i form av jobb, det var hans val, inte mer med det!

Ringa narkotikabrott är ett brott som alla andra, det är olagligt och förknippat med ett straff. Vi lever i ett land där arbetsgivaren har makten över sina anställda - det är faktiskt så väl, att man måste inte ha en anställd som tar droger, man har rätt att göra sig av med sådana anställda. Precis som min chef har rätt att göra det så har cheferna på BRIS, Bonniers Tidskrifter och SVT rätt att göra sig av med sina anställda. Inte mer med det.

Nej, folk som romantiserar narkotika brott har jag inget för, alls. Det finns en anledning till att vi har narkotikaklassat preparat som kokain.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0